Каква е работата на мъжа при започване на връзка?

• 30 329
  • 1 391
  •   1
Отговори
# 690
А и има и не малко 40-50, които не са имали брак или кой знае колко дълга връзка, понеже в днешно време го няма онзи социален натиск от миналото, ергенски данък и т.н. Занимавали са се с техни си неща, работата им е била свързана с много пътуване. И според мен си има свободни на всяка възраст, просто сега е и достъпно да се разведеш, не ставаш аутсайдер, ако си разведен или ако си стара мома/ерген.

# 691
Реално дали си аутсайдер зависи приятелите ти на какво ниво в живота ти са. Ако всички сте разведени и волни птици, ок. Обаче ако всички са семейни, като нищо да се окажеш изолиран, ако си без половинка.Или даже и да не си, самият ти така да се чувстваш.
Иначе човек като стане на 40, 50 и никога не е имал сериозна връзка за мен говори за проблем. Просто с възрастта хората стават по чепати, по не са склонни да си променят живота. Ако този човек не си е намерил цял живот поне едно другарче временно, то той няма никаква идея какво е да споделяш и правиш компромиси.

# 692
  • София
Определено предпочитам мъже, които са били в някакъв вид дълга връзка или дори семейство. "Самсурниците" рядко са подходящи, дори само за общуване.

# 693
За мен разведен и никога да не е имал дълга връзка са еднакво "рискови", така че бих дала шанс и на двата вида, ако се стекат така нещата. Ама мъжът да е активният, по повод началото на връзката.

# 694
  • София
Реално дали си аутсайдер зависи приятелите ти на какво ниво в живота ти са. Ако всички сте разведени и волни птици, ок. Обаче ако всички са семейни, като нищо да се окажеш изолиран, ако си без половинка.Или даже и да не си, самият ти така да се чувстваш.
Иначе човек като стане на 40, 50 и никога не е имал сериозна връзка за мен говори за проблем. Просто с възрастта хората стават по чепати, по не са склонни да си променят живота. Ако този човек не си е намерил цял живот поне едно другарче временно, то той няма никаква идея какво е да споделяш и правиш компромиси.
И как ще се окажеш изолиран? Приятелите ти, които са женени няма да се виждат с теб ли? Що за приятели са това?

# 695
Някога била ли си сама в компания само с двойки? Аз не съм и като гледам какво става искрено се надявам да не ми се наложи.
Има хиляди начини да остане човек изолиран, даже и да са ти искрени приятели.
А има и много случаи, в които с развода разделяте и приятелите и само един може да остане в компанията...Факт е, че и да не си го признават, повечето сами хора се срещат или на кафе с приятелите си, или на някакви еднополови вечеринки отвреме-навреме.

# 696
  • София
Някога била ли си сама в компания само с двойки? Аз не съм и като гледам какво става искрено се надявам да не ми се наложи.
Има хиляди начини да остане човек изолиран, даже и да са ти искрени приятели.
А има и много случаи, в които с развода разделяте и приятелите и само един може да остане в компанията...Факт е, че и да не си го признават, повечето сами хора се срещат или на кафе с приятелите си, или на някакви еднополови вечеринки отвреме-навреме.
Била съм женена и сме се събирали с приятелите ми, които не са в двойка, както и тези без деца. Разведох се и се събирам и с приятелите със семейства. Имам по-млади приятели без деца, други с малки деца, някои по-възрастни имат внуци. Това са ми приятели, как мога да се чувствам изолирана с хора, с които се обичаме от години?
Ти говориш за някакви познати, които ситуационно си общуват само при еднакви семейни отношения, възраст и стандарт. В такива истории всеки е изолиран, това за мен не са приятели.

# 697
  • Бургас
Аз съм в такава компания и не съм изолирана. Само една от най-близките ми приятелки, също в тази компания, е разведена. Всички други са семейства. Голяма част от мъжете бяха приятели с бившия ми мъж. Събираме се редовно, всяка неделя на обяд и понякога петък-събота вечер. Ако нещо замлъкна и не се обадя ме издирват, за да проверят дали всичко е наред. С някои от тях сме приятели повече от 20 години. Какво значение има дали съм сама или не? Това е доста ограничено и в никакъв случай не е приятелство, а най-обиковено познанство с група двойки.

# 698
Голяма част от мъжете бяха приятели с бившия ти мъж... Значи вече не са. Паднали са ти са се приятелите при раздялата...
И освен това ти не си сама - ти си с най-добрата си приятелка. Това е различно.
Когато когато компанията е смесена, е различно. Никоя от вас реално не е била единственият сам човек на масата.

# 699
  • Пловдив
Скрит текст:
Била съм женена и сме се събирали с приятелите ми, които не са в двойка, както и тези без деца. Разведох се и се събирам и с приятелите със семейства. Имам по-млади приятели без деца, други с малки деца, някои по-възрастни имат внуци. Това са ми приятели, как мога да се чувствам изолирана с хора, с които се обичаме от години?
Ти говориш за някакви познати, които ситуационно си общуват само при еднакви семейни отношения, възраст и стандарт. В такива истории всеки е изолиран, това за мен не са приятели.

Цитат
И по работа, и по начин на живот. То понякога не е до желание и възможност, а до невъзможност да не ги познаваш.
И изначално – учила съм в два университета, работила съм в 4 телевизии, от 20 години съм по 4 месеца на морето на едно и също място, на което родителите ми имаха бизнес с по 3000 клиенти високия сезон, синът ми от 12 години кара сърф, та съм и из къмпинга в същия залив, също нон стоп хора, доста са и нови. Това са хиляди хора, които и да искам няма как да не познавам. Понякога през зимата с месеци се виждам с единични близки хора, за да си почина.

Бояна, това е вашият живот, който Вие сте описала няколко мнения по нагоре.
Надявам се правите разликата ,че ПОВЕЧЕТО хора нямат такъв живот, работят обикновенна работа и не са работили или живеели на място през което минават 3000 човека .........Още по малко са работили в телевизия, още по малко прекарват по 4 месеца на морето

Забелязва се някакво налагане от вашият живот, който едва ли е нещо нормално и общовалидно за всички ....а това е изключение .Искрено ви се възхищавам за живота и контанктите, който имате и сте имала , но той не е релевантен за масовия човек

# 700
  • Бургас
Голяма част от мъжете бяха приятели с бившия ти мъж... Значи вече не са. Паднали са ти са се приятелите при раздялата...
Когато когато компанията е смесена, е различно. Никоя от вас реално не е била единственият сам човек на масата.

Ами не, бившия ми мъж почина, нищо не ми се е паднало. Как ти се "падат" приятели при развод не ми е много ясно, ама нищо...
Също така в 80% от случаите съм единствения сам човек, защото другата ми приятелка не присъства всеки път. И??? Ама какво се обяснявам, това е нещо, което явно няма как да го разбереш..

# 701
  • София

Забелязва се някакво налагане от вашият живот, който едва ли е нещо нормално и общовалидно за всички ....а това е изключение .Искрено ви се възхищавам за живота и контанктите, който имате и сте имала , но той не е релевантен за масовия човек
Какво значи налагане? Близките ми приятели не са благодарение на това. Те са ми били от квартала като дете, съученици, състуденти, колеги от първата година работа. Всеки може да има такива и да избере дали да дружи само с хора на своите години, само женени, само с деца и прочее. Апропо, приятели имам и от форума. Всеки може да пише във форума и да се сприятели, а и да се скара. Има и доста хора, с които изобщо не сме приятели, ако ме разбираш.
И хора като мен има много – сервитьори, шофьори, рецепционисти и да не изброявам колко още занятия водят до много контакти, да им кажем и на тях да не пишат, защото не са масовия човек? И аз съм тук да питам и да разбера, ако налагах нещо щях да пиша статии и да четете как трябва да бъде.

# 702
  • София
Ам, в моята група са всякакви - семейни, разведени, вечните гаджета, самотници, свободни, хомусекуални. Циркулират нови, отиват си, други идват. Всички седим на една маса и не съм усетила някой да се чувства пренебрегнат или кофти от положението си.

# 703

Ами не, бившия ми мъж почина, нищо не ми се е паднало. Как ти се "падат" приятели при развод не ми е много ясно, ама нищо...
Също така в 80% от случаите съм единствения сам човек, защото другата ми приятелка не присъства всеки път. И??? Ама какво се обяснявам, това е нещо, което явно няма как да го разбереш..

Първо, много съжалявам за загубата. Не съм искала да прозвучи грубо.
Колкото до развода, веднъж и без развод го преживях с първото си гадже и оттам съм го и виждала. Просто като правите приятелства като двойка, после като се разделите в общия случай не излизате заедно пак в една компания. Така единият остава в компанията, а другият я напуска.
Иначе за пореден път казвам - смесена компания НЕ е като да си единственият сам човек в компанията.

# 704
  • София

Иначе за пореден път казвам - смесена компания НЕ е като да си единственият сам човек в компанията.
Това някаква компания от хора, които са се оженили по едно и също време горе-долу и са с деца на сходна възраст ли е?
Тия компания не са точно приятели, то си е общност някаква на двойки. Сигурно не е приятно изобщо човек да е в такава среда постоянно и единствено, дори да е семеен. В подобни ситуации съм виждала жени, които рано са се събрали с мъжете си и са влезли в тяхната среда, защото са от друг град, например. Там разводите са ад, жената си остава сама. По-рядко мъж ще остане в такава ситуация, по мои наблюдения.
Хубаво е човек да си има и лично свой кръг ако може. Всеки си има няколко приятели от детинство, или младежките години, от работата, университета.
И не е по темата, но в малките населени места става по-голяма драма с разводите, хората са малко и се отдръпват, защото лесно стават по-големи проблеми като се вземе страна.

Общи условия

Активация на акаунт