Каква е работата на мъжа при започване на връзка?

• 30 410
  • 1 391
  •   1
Отговори
# 675
Той може да се завърне, ама докато се завърне, какво...?

# 676
  • Out of the Mix
Крайна си много, Кечър.
На мнение съм, че е до късмет + способност да преценяваш адекватно другия.
Навсякъде става всичко.

Аз пък от общи компании и от познат на познат не искам. Така съм и в професионален план - по-малко взаимосвързани хора.
Предпочитам да я "взема" сълза непорочна (образно, разбира се) и да се опознаем от самото начало, или научена с приоритет към мен.

# 677
  • София
Не виждам нищо крайно в това да искам да съм наблюдавала човека в различни ситуации, понякога и необременени от романтичен интерес на някакъв етап. Иначе, всеки се представя в най- добрата си светлина и има много задръжки дълго време.

# 678
  • Out of the Mix
Така изключително много биха се стеснили възможностите - ако се разчита и "чака" на някой от кръг 5-10-20 човека, защото така звучи, да сме се били познавали.

Представянето и липсата на задръжки, отвореността е натюрел и постоянство, не "според обстоятелствата".
С други думи, ако някоя си мисли, че няма да е себе си от ден 1, шансът да кажа "дотук" в един момент, е почти сигурен, защото много скоро всичко излиза. А забавили се, още по-зле.

# 679
Да бе, и накрая от 10+ години търсят активно, и все не намират някоя да се задържи с тях.

# 680
Проблем е обаче, че и жените много не знаят какво искат. Познавам в обкръжението си жени, които не е като да нямат кандидати, не е като да не са хубави и нещо да им липсва. От една страна се оплакват, че са сами, от друга уж искат "заедност", а не желаят да направят никакъв компромис със зоната си на комфорт. Значи, да са с някого, той да ги гледа като принцеси и те във всеки един момент да се съобразяват единствено със себе си. Ами, няма точно такъв филм. Няма как да не се съобразиш и с желанията на човека до себе си, както искаш да прави той с твоите. И после как се прави този скок от свободна разглезена птичка към майка с 1-2 деца, не знам.

# 681
  • Out of the Mix
Tочно така, Мисифу.
А стъпката от волната птица към другото трябва да е много добре обмислена и от двамата именно в заедността.
Това "друго" е последващата стъпка към евентуална ексклузивна връзка, било заживяване заедно, или дете, без, със от предишен брак и т.н. Възможни са всякакви конфигурации. Зависи и в каква възраст и обстоятелства се срещнат двама.
Зачекваш тенденцията за егоизма.
Не става.
Тегава работа. Simple Smile

# 682
  • София
За какви компромиси говорите? С това какъв е мъжът или друго?

# 683
Проблем е обаче, че и жените много не знаят какво искат. Познавам в обкръжението си жени, които не е като да нямат кандидати, не е като да не са хубави и нещо да им липсва. От една страна се оплакват, че са сами, от друга уж искат "заедност", а не желаят да направят никакъв компромис със зоната си на комфорт. Значи, да са с някого, той да ги гледа като принцеси и те във всеки един момент да се съобразяват единствено със себе си. Ами, няма точно такъв филм. Няма как да не се съобразиш и с желанията на човека до себе си, както искаш да прави той с твоите. И после как се прави този скок от свободна разглезена птичка към майка с 1-2 деца, не знам.

Описаното не е съобразяване със себе си, а търсене на спонсор. А компромисите си имат лимит. Ако двама души имат толкова различни желания, ами просто не са един за друг.

# 684
Знам за какви жени говориш, имах точно такава приятелка. Като е сама, реве, че е сама. Като се намери някой, тя иска буквално той да й тича по гъза и каквото каже да тропа с крак и той да се върти на пета около нея. Е то аз няма да го търпя, пък не знам кой мъж.
Иска секс, когато се срещне с някой и отидат нещата към секс реве, искал я само за секс. Тя не можела така. Сготвила му била, искала да си говорят, да се гушкат.. . Среща следващ, той е сериозен, угажда й, мил е. И тя ‘ ама той да не е гей, аз излизам от банята и той ми вика ела да те гушна’. Викам ти знаеш ли какво искаш изобщо? 😀 като искат секс защо искали секс, като иска сериозни отношения, защо не искал секс веднага..

# 685
Не е и точно търсене на спонсор. По-скоро раздиране между това, което би трябвало и онова, което би им харесало. Като обикновено след дълги терзания избират второто.

Да, Азара, нещо подобно.

# 686

Абе, да ти кажа, при мъжете е по-голям проблем това със съобразяването единствено със себе си, да не им наруши някой комфорта. Жените като че ли по-лесно се трансформират от свободни разглезени птички към родители. Може би защото самият им организъм претърпява изменения, физически и хормонални, налагащи постепенна промяна на начина на живот и ограничения с бременността и появата на детето, а мъжете трябва да положат съзнателни усилия да се включат и да се променят, иначе често се оказват с някаква особа от женски пол, която едва ли не си е довлякла детето отнякъде и само се чуди как да им нарушава комфорта заедно с бебето, да изисква от тях допълнителни усилия, че и ги лишава от секс.

Отделно при жените има ясно изразен спад и спиране на репродуктивните функции, та няма много лежерни (оптимистични) 40-годишни жени, търсещи заедност и заседнали в зоната си на комфорт, чакащи да се появи идеалният, че и ако може да е десетина години по-млад от тях. Затова и накрая старите бездетни ергени са по статистика над 2 пъти повече от старите бездетни моми.

# 687
Точно 40-годишни не, но близо до тази възраст -да.

Не твърдя, че е изцяло в жените проблемът. Просто изключвам възможността да е САМО в мъжете.

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 14:31 от Анонимен

# 688
Както има жени, които се съобразяват с мъжете си безпрекословно, така има и мъже, които процедират по същия начин. Не се ангажирам с мнение дали процентите са еднакви. Но определено има такова явление, виждала съм го с очите си неведнъж.

# 689
Около мен се получи обратното – към 40-те всичко живо се разведе и нямам наблюдения всички да са се оженили повторно. Повече не се, та по-скоро около 30-те всички бяхме сериозно семейни, сега към 50-те на никой не му се занимава със сложни истории и съжителство.

Около мен динамиката е, че на всеки десет години има нова партида свободни жени и мъже. Около 30 се разделиха голям брой двойки, които бяха заедно от ученическите или студентските години, и осъзнаха, че тръпката я няма и искат нещо различно. Реално тогава изборът е най-голям, защото има едновременно изначално необвързани, и току що освободили се. Около 40 се разделиха хората, които са се събрали около трийсетте, имат деца, но осъзнават, че не гледат в една посока, или е имало изневяра, залитане по пороци и подобни. Резултатите от кризата на средната възраст. Понеже вече има деца в картинката, обвързването след това е по-трудно. Около 50 се разделят тези, които са стискали зъби и чакали децата да пораснат и да се отделят, за да направят тази крачка. Тъй като в момента съм в този възрастов интервал - около нас е пълно с новоосвободили се хора. Голяма част от тях не искат съжителства и бракове, но търсят близост и са "на пазара". Поне около нас хората не се отклоняват много от рутината си - в смисъл, 50 годишните с деца не търсят нераждала 30 годишна, а се ориентират към наборки със сходен житейски опит и социален статус. Имам наблюдения и над 60 и 70 годишните, но да не разводняваме темата.
В поколенията след моето, динамиката е същата, не виждам разлика.
Не мисля, че в някоя възрастова група има недостиг на партньори. Това че не се срещат не значи, че ги няма.

Общи условия

Активация на акаунт