Каква е работата на мъжа при започване на връзка?

• 30 103
  • 1 391
  •   1
Отговори
# 900
  • София
Джентълмен, пак не разбрах какво е успешен мъж и какви жени привличат те? Бройките ли правят мъжа успешен? Тази, дето се хваща с маргинал, колко да е стока?

А защо изобщо са тръгнали да я изземат? Нещо явно не им е било добре със старата мъжка роля. Хората много бързо забравят, че мъжете от едно време не са били само отварящи врати, правещи първи крачки и универсални майстори, а и "господари", правещи каквото си искат и раздаващи шамари, при нужда или даже "веднъж на седмица, да си знае жената" (има една такава поговорка). Та не жаля никакви предишни времена и роли.
То е хубаво мъжът да не тропа по масата и жената да му прислужва, но това не се преодолява като ти го каниш на среща и го ухажваш, напротив, по-лошо става. Пак тропа по масата, но дори не е отворил една врата. Не, че тия с тропането някога са отваряли врата, де.

Разбира се, преодолява се с образование, собствени доходи, независимост - нещата, които са в основата на еманципацията. Тези, които изброяваш ти са си някакви временни културни особености.

# 901
  • София
Joy
Ахахахх, как ме разсмя синът ти с жабата!

Значи, аз целенасочено не съм говорила, освен за отношението и уважението към възрастните хора, останалото явно е попито, като модел.
Но пак си мисля, че грижата и закрилническото си го носят, ако има хубава почва ще избуи.

# 902
  • Living for Pleasure
Мисля че всички ще се съгласим че неуспешен мъж е този който няма никакъв успех с жените. От там - колкото повече успех един мъж има сред жените (особено по-младите), толкова е по-успешен.

Не мисля че е сложен въпроса.

Дали бройка или само търси сериозна връзка и други личностни характеристики са напълно без значение за това дали е успешен (тези са за колко е качествен, което е друга дефиниция).

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 10:32 от Gentleman of Leisure

# 903
  • София
Май искаше да каже успешен със жените. Е колко да е успешен някой скъсаняк, който даже да стигне до съгласие за секс-среща, няма къде да я направи?

Моят син също напоследък го забелязвам, че се грижи за мен и ми е много мило.

# 904
  • София

Разбира се, преодолява се с образование, собствени доходи, независимост - нещата, които са в основата на еманципацията. Тези, които изброяваш ти са си някакви временни културни особености.
Виж, у нас тоя проблем не го е имало. Тук жените традиционно работят, имат собствени доходи, от повече от век гласуват. У нас се просмукват културни борби от Щатите, например, но там положението е коренно различно. Чак през Втората световна война позволяват, заради заминалите на фронта мъже, омъжени жени да работят, а и допреди кризата масово жената раждаше 4-5 деца и ги гледа, домакинства. В Западна Европа също, на жените в Швейцария е разрешено да гласуват през 1978-ма, а в Австрия през 1979-та да взимат решения за собствените си деца. Българките сме еманципирани отдавна и не виждам защо трябва да се лишаваме от естетиката на джентълменството, като борбите ни са други, повечето отдавна спечелени.

# 905
  • Столичанин ама не в повече :D
Само българският джентълмен може да отвори вратата на дама с думите: - Аре, ма! Laughing
Основната ми мисъл по темата е, че жените иззехме ролята на мъжете.
И ги научихме да им е леко.
Сега ,да се сърдим на себе си.
Аз лично , след бая греди ,вече  се питам: аджеба за какво да си го причинявам?
Това изобщо не е вярно, защото мъжете започваме връзки именно с жени, с които ни е леко (или са млади и красиви).

# 906
  • София
Мъжете в България много добре знаят с кого си имат работа. Хич да не ми се правят на "паднали от Марс", като че ли жените работим и сме самостоятелни от вчера.
Ама това "да дойда у вас, да ми сготвиш и да ме оправиш", вече ми идва свръх нахално. Или бебешко?

# 907
  • Out of the Mix
Рокса, само на такива ли попадаш, искащи да идват у вас да им готвиш?
Ти сама трябва да го поискаш и то си идва естествено.
Може у тях да отидете и да си направите някаква готина обща вечеря.

# 908
Само българският джентълмен може да отвори вратата на дама с думите: - Аре, ма! Laughing

Също и псува в учтива форма, на вие Simple Smile

# 909
  • София
Рокса, само на такива ли попадаш, искащи да идват у вас да им готвиш?
Ти сама трябва да го поискаш и то си идва естествено.
Може у тях да отидете и да си направите някаква готина обща вечеря.
Ох, стига си се хващал за всяка моя дума.
Това е примерен пример, да кажем ми се е случило 2-3 пъти за кратък чат. Не мога да ти отчитам кога и колко. Във всеки случай аз говоря за 1-2 дни,а ти ми ги проектираш "само на такива попадаш".
Но примерът е отрицателен и не може да се обърне на положителен.

# 910
  • София
Навремето видях един да крещи на ватманка "Не затваряй вратата, бе", а тя възмутено отговаря "Не ми казвай бе, аз съм жена" Simple Smile Трябвало да се обърне с "ма"

# 911
  • София
Аз никак не съм съгласна с твърдението, че дамите и джентълмените не се котират, особено ако са подплатени с останалите реквизити за ликвидност на пазара.
Даже напротив, мисля, че са черешката на тортата.
И винаги бих предпочела мъж с възпитание и средна класа пред някакъв новариж първо поколение гражданин, но олигарх. И вече съм го правила, даже не веднъж.
Между другото, повечето новариж се стараят да се обзаведат с елегантна, изискана, образована и възпитана жена за съпруга, без значение с кого спят.
Винаги съм се възхищавала на тези им инстинкти, да си призная.

В този ред на мисли, много бих искала да внеса едно малко уточнение за хората с подобно възпитание, за което стана дума малко по-горе, аз нямам никаква представа защо, образът на въпросните гравитира около хилав отличник с очила и риза с къс ръкав на карета и съответно женския еквивалент - смотана отличничка, тип библиотекарка.

# 912
  • София
Джентълмен, има огромно значение сред какви жени е успешен един мъж. За успешен мъж мога да приема такъв, който има сериозна връзка с жена, която го обича, лоялна е, иска да градят заедно живот и семейство. А не такъв, който забърсва пияни жени в дискотеката или трупа бройки сред жени с ниски критерии. Изобщо ми се струва, че мъжете имат много изкривена визия за успешен мъж. Не бих нарекла такъв някой бройкаджия, а мъж, чиято аспирация е да бъде такъв, определено не е качествен мъж.

# 913
  • Living for Pleasure
Хилавият отличник с очила и риза с къс ръкав на карета си мечтае за смотаната библиотекарка. Тя обаче се насочва към напълно друг тип, който Лъвицата би го определила за силно ниско качествен.

Лъвица - сред нормалните млади жени. Тези които имат образование и работят нормална офис работа - като неуспешните средностатистически мъже които споменах.

Ти си мислиш че боклука мъж може да се добере до само боклук жена, но реалността изумително не е такава. Точно обратното - голяма част от готините жени си пропиляват най-добрите години от живота именно с такива мъже от дъното.

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 11:31 от Gentleman of Leisure

# 914
  • София
Хилавият отличник с очила и риза с къс ръкав на карета си мечтае за смотаната библиотекарка. Тя обаче се насочва към напълно друг тип, който Лъвицата би го определила за силно ниско качествен.
..
Аз не съм на същото мнение.
Напротив, мисля, че хилавият отличник мечтае за същото, което и красивият, елегантен, атлетичен, образован, успешен мъж. Както и тираджията, полуграмотния хулиган от крайния квартал и прочее.
Въпросът е кой от всички изброени може да си го позволи.

Общи условия

Активация на акаунт