Каква е работата на мъжа при започване на връзка?

• 32 102
  • 1 391
  •   1
Отговори
# 285
  • Out of the Mix
Ако се върнем на темата – чия работа е да покани другия в социалните мрежи? Т.е. пак ни връщам на въпроса – може ли един мъж да не се сети, че те харесва? Така трябваше да кръстя темата.
Зависи как става тази покана.
Дали се запознават на улицата, или някъде първо очи в очи, или онлайн.
Моето мнение е, че голямата част, или почти всички жени не заговарят първи.
Може да дават знаци, но може мъжът да не ги забележи, не че е тъп или кух, а просто вниманието му е другаде в момента, не мисли за това в този момент. Така че може момичетата да се по-смели, което онлайн се случва по-често, може би заради липсата на сценична треска, и евентуалното "отвърляне", би се приело, понесло по-леко.
При мен такова нещо няма от години, не съм обръгнал вече, а не знам какво, въобще не ми дреме.
А да се "сетя", че харесвам някоя, няма как да стане. Натюрелът ми е "ловджийски" все пак, привлече ли ми нещо очото и сетивата, няма какво да ме спре. Sunglasses

Да, Крис. Hands Plus1
Но едно е на 20-25, друго на 35-40+.

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 09:46 от Revoker

# 286
Повечето смотаняци са интроверти. Иначе аз не съм смотанячка, но съм била донякъде, това си е типично. после може да си алфа интроверт и да компенсираш, може и тихо да си стоиш в своята зона, например интернет.

И аз това щях да кажа - екстровертен смотаняк не съм срещала.
Около тях все гъмжи с хора и нямат проблем със създаването на контакти.

# 287
То не е важно да си шумен и креслив, а качеството на комуникация.
Аз познавам смотани екстроверти – шумни, груби, нахални, натрапчиви.
Какво качествено общуване ще получиш с такъв? Само ти надува главата.

# 288
  • София
Неприятни са описаните, но не смотани. Смотания си стои отделно и си мълчи. Може да има и смотан приятел и да си кютат двама, но не се бута сред тълпата. Описаният от теб е екстровертен простак.

# 289
Неприятни са описаните, но не смотани. Смотания си стои отделно и си мълчи. Може да има и смотан приятел и да си кютат двама, но не се бута сред тълпата. Описаният от теб е екстровертен простак.

Така е, не всички екстроверти са простаци - да не генерализираме.
Аз се възхищавам на хора, които с лекота създават приятелства и познанства.
Ами не е за всеки.

# 290
  • София

Така е, не всички екстроверти са простаци - да не генерализираме.
Аз се възхищавам на хора, които с лекота създават приятелства и познанства.
Ами не е за всеки.
Естествено, че не са простаци екстровертите, но има и простаци. Той и интровертът може да е прост, виждали сме.

Иначе и аз с лекота създавам познанства, приятелствата обаче са друго нещо. Не мисля, че някой може да ги създава с лекота. Повечето хора има няколко наистина добри приятели, другото са познати и колко ще са на брой зависи от обстоятелствата, в които живее човек. Повечето хора нямат възможност за особено широк кръг познанства.

# 291
Такааа... ако двамата са в сайт за запознанства и са се обявили като сингъл и търсещи любовта, всичко е ясно. При среща при други обстоятелства обаче, как се познава дали жената е свободна и господина може да се пробва, или жената е обвързана, макар че си флиртува по навик? Да кажем ако е 40+ с дете, и не й знаеш статуса, какво е предположението -  има ли мъж или няма? Пълен напред или как?

# 292
  • София
Такааа... ако двамата са в сайт за запознанства и са се обявили като сингъл и търсещи любовта, всичко е ясно. При среща при други обстоятелства обаче, как се познава дали жената е свободна и господина може да се пробва, или жената е обвързана, макар че си флиртува по навик? Да кажем ако е 40+ с дете, и не й знаеш статуса, какво е предположението -  има ли мъж или няма? Пълен напред или как?
Освен ако не са се запознали в автобус, ще пита някой какъв и е случая. Тези неща се знаят. Ще и поразгледа профила в социалните мрежи, като няма снимки семейно с мъж, значи няма мъж в картинката, или поне не сериозен. Пише и и се разбира има ли интерес или казва, обвързана съм по някакъв начин, например, днес не мога за кафе, защото с приятелят ми Гошо ще избираме плочки за банята Simple Smile

# 293
Има да пише, докато нацели необвързана в тази възрастова група, в случай, че нямат общи познати.
По-скоро ще нацели някоя със сприхав мъж, ако действа на сляпо. Знаете песента на Джанго Зе "Грешка". Simple Smile Затова за мен е по-добре тя да изясни точно това обстоятелство, ако тя има интерес.

# 294
  • София
Има да пише, докато нацели необвързана в тази възрастова група, в случай, че нямат общи познати.
По-скоро ще нацели някоя със сприхав мъж, ако действа на сляпо. Знаете песента на Джанго Зе "Грешка". Simple Smile Затова за мен е по-добре тя да изясни точно това обстоятелство, ако тя има интерес.
Не разбирам – този мъж си търси някаква жена 40+ из интернет, или е срещнал жена и се чуди дали е обвързана? Защото ако е първото и да е необвързана колко жени изобщо отговарят на свалки на непознати в социалните мрежи? Все едно на каква възраст са.

# 295
Всъщност, много.
//
Затова и направих вметката колко са станали капризни и мързеливи мъжете.
Именно, защото са презадоволени откъм внимание в мрежите.

# 296
  • София
Всъщност, много.
//
Затова и направих вметката колко са станали капризни и мързеливи мъжете.
Именно, защото са презадоволени откъм внимание в мрежите.
Нямах представа. Професионален ми е профила във всяка мрежа и нямах представа, че щом е в интернет всичко е версия на Тиндър.

# 297
Много ясно се усеща и в интернет кой какво иска да каже.
В това не съм сигурна обаче. Че се усеща нещо, усеща се, но всеки пречупва нещата през собствената си призма. При комуникация очи в очи понякога остават неясноти и хората сами се подвеждат, неитрепретирайки правилно чуждите думи, какво остава в интернет.

Някои изследвания твърдят, че 55% от комуникацията е невербална, 38% вокална и само 7% се изразява чрез думи, ето тук пише повече например
https://online.utpb.edu/about-us/articles/communication/how-much … ion-is-nonverbal/

И разните емотикони не знам доколко помагат или объркват при писането, с тях е доста оплетена ситуацията и пак зависи от много неща.
Даже хората са по-отпуснати в нета. Там са и свалките на интровертите, няколко социални мрежи са създадени от откровени смотаняци, например Фейсбук, та там е раят на смотаните хора, а и на срамежливите и прочее.
В свалянето не съм сигурна и не знам. Аз съм доста по-внимателна какво пиша, отколкото какво говоря, защото написаното така да се каже остава, аз самата имам повече време да се замисля, да преправям, не знам.
Ако се върнем на темата – чия работа е да покани другия в социалните мрежи? Т.е. пак ни връщам на въпроса – може ли един мъж да не се сети, че те харесва? Така трябваше да кръстя темата.
Мисля, че и мъжете, и жените много добре си знаят кого и доколко харесват, просто това харесване не е константно и с времето хората могат да се сближат или отдалечат. В същото време не всички хора обичат да разкриват чувствата си, каквито и да са те, така да се каже не носят сърцето на ръкава си Smirk

Позволих си да направя заемка от един страхотен израз на английски - wear your heart on your sleeve Grinning

# 298
Изрично казах, че в социалните мрежи всичко е ясно. Мъжът е срещнал жена в реала. Тя, да речем, си прави зъбите при него, купува си таблет от него или нещо подобно. Blush

# 299
  • София
Изрично казах, че в социалните мрежи всичко е ясно. Мъжът е срещнал жена в реала. Тя, да речем, си прави зъбите при него, купува си таблет от него или нещо подобно. Blush
Да подпита или направо да я кани, като е заета ще си каже. Не виждам драма в случая или нещо не разбирам казуса.

Много ясно се усеща и в интернет кой какво иска да каже.
В това не съм сигурна обаче. Че се усеща нещо, усеща се, но всеки пречупва нещата през собствената си призма. При комуникация очи в очи понякога остават неясноти и хората сами се подвеждат, неитрепретирайки правилно чуждите думи, какво остава в интернет.

Някои изследвания твърдят, че 55% от комуникацията е невербална, 38% вокална и само 7% се изразява чрез думи, ето тук пише повече например

На живо човек може много повече да си измисля на база подобни легенди, той така ме погледна, това си помисли. Виж в нета тя го питала да се видим ли, той казал, ако искаш, тя ок, и не са се видели. Очеизбодно е, че не тича да се види с нея. На рационално ниво нещата доста ясно се виждат, защото са повече по същество.

Общи условия

Активация на акаунт