Шофьорски и пешеходни истории

• 4 899
  • 97
  •   1
Отговори
# 60
Масово не се познава предимството.
Ето ти едно забавно място. Ако идваш по Дякович и трябва да направиш ляв завой към Жинзифов, кого си длъжен да пропуснеш?

# 61
Масово не се познава предимството.
Ето ти едно забавно място. Ако идваш по Дякович и трябва да направиш ляв завой към Жинзифов, кого си длъжен да пропуснеш?
То много на тел от мапса не се вижда, но продължението на Дякович има знак без предимство, така че правейки ляв завой - следва да не пропускаш никого, отдясно имаш знак стоп и те чакат... не съм сигурна обаче дали видях всички знаци... това е интересно кръстовище 😄

# 62
  • София
Левият завой от Дякович към Жинзифов е с предимство според знаците. Попадала съм на едно много интересно кръстовище в центъра на В. Търново. Има знак указващ предимство по средата на кръстовището. На съседното пък за някои от навлизащите в кръстовището има светофар, за други не. Ей това:
https://www.google.com/maps/@43.0788872,25.627943,3a,75y,128.71h,87.85t/data=!3m7!1e1!3m5!1scYoEDNtNnVLaf2-YHo-Z0Q!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D2.1479502354357862%26panoid%3DcYoEDNtNnVLaf2-YHo-Z0Q%26yaw%3D128.71439481443485!7i16384!8i8192?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDEyOS4xIKXMDSoASAFQAw%3D%3D
Знакът се вижда зад бялата кола.
ПП Не знам защо не се активира целият линк. Копирайте го и го сложете в мапса.

# 63
  • Deutschland/HE
Мммм, на това във Варна за ляв завой от Дякович по Жинзифов си изчакваш идващите от гарата (Дякович отдолу).

П.С. Имам шоф. книжка, но не шофирам.

# 64
На съседното пък за някои от навлизащите в кръстовището има светофар.
Не виждам светофари, но е много интересно как изведнъж от път с предимство се оказваш на път без.
Безсмислено е да се спори с него, само подхранвате огромното му смешно его и съпътстващата го логорея.
И защото темата е за истории този коментар ми припомни една шофьорско-сладоледена.
Скрит текст:
Преди много време във Варна на макдрайв продаваха много хубав сладолед във фунийки. От онези вафлените. За да е ясна картинката, почти веднага след заведението имаше пешеходна пътека.
Купувам от жълтият сладолед от гишето и тръгвам да се измъквам. В този момент фиксирам две жени които вървят към пешеходната пътека, едната говори нещо на другата, а тази другата върви половин крачка напред. И ме гледа. Вътрешно съм преценил, че ако тази първата забави крачка или аз натисна леко педала ще успея да мина преди да са стигнали пътеката. Ама не мога да настъпя, защото в едната ръка държа внимателно ценният сладолед, а с другата неистово правя опити да си закопчея колана. И жената ме гледа не намалява и съответно спирам. Обаче...
Стъпва тя на пешеходната пътека пред мен и ми пуска една такава победоносна усмивка в стил "Ще спреш, къде ще идеш". Леко отметнах глава назад, изплезвам езика си и го прокарах по цялата дължина на фунийката чак то връхчето на сладоледа, за да не се накапя със сладоледа които се топи и се стича надолу. После я погледнах и дори си облизах устните с имитиране на примляскване.
Първо лицето ѝ побеля и изцъкли очи и само след секунда изби в червено очите ѝ се присвиха, започнаха да мятат мълнии, а на устните ѝ ясно се четеше "Простак!"
Минаха, закопчах си колана и кой накъдето

# 65
  • Г. О.
Това кръстовище в Търново наистина е объркващо за гостите на града.
Има два знака отдай предимство, съответно за тези, които се включват в главния път. Объркването идва от това, че главният път е от централната улица надолу по единия ръкав на пътя. Тези, които идват от другия ръкав, отдават предимство.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 66
Цитат на: Санди
Това с каква цел го пишеш? Да запишеш участие или за да ти цитирам съответния член от закона за движение по пътищата какво правило нарушават, каквато беше темата в началото на дискусията? Thinking
Цитирай ама каквото си искаш.
Когато фактите говорят даже боговете си мълчат.
Това което го пише по книгите - не ходи по нивите !

Как да отбия на отбивка когато някой се е лепнал плътно зад мен, готов за полет ?????

# 67
Обикновено се подава десен мигач като ще отбиваш в дясно.
Това кръстовище в Търново наистина е объркващо за гостите на града.
Знакът за предимство има и "схема" за кой път се отнася. Този в средата идва в повече и според мен внася допълнително объркване.

# 68
  • София
Тоя знак в Търново е против всякакви изисквания. Трябва да е на по-висок стълб. На практика не се вижда, докато не стигнеш до него. Трябвало е да го сложат където му е мястото - в края на тротоара. Другото объркано кръстовище е малко преди това. То е у-образно и само на едната вливаща се улица има светофар - тази с автобуса.

Идвах срещу него и трябваше да завия по левия ръкав на у-то. Доверих се, че тези пред мен знаят кога да минат и аз по тях. Сега като гледам на картата до автобуса има светофар обърнат към моята посока, но защо е чак там хич не ми става ясно.

# 69
Аз съм от другата страна ...

Майка ми не може да се огащи щото постоянно я споменават. Другия работен лаф е: Всяка сутрин като стана споменавам майките на другите шофьори щото те днес много ще споменават моята.

Правя нарушения всеки ден и то по много.
Запушвам гаражи, спирам на инвалидни  места или в зона на аварийки. В малка квартална улица с по едно платно го запушвам. Качвам се на тротоара и майка с количка не може да мине.
Трябва да слезе и да върви срещу трамвая.

Имала съм случки с водачи на трамвай и тролей. И бой съм щяла да ям.

Откъде ви идва храната в магазина? Малки джуджета ли я правят? Или тя магически идва в магазина да си дадеш левчетата?

Гледам, слушам, знам, виждам стари колеги. И всички от дългото влачене вече окапват физически. Не знам точната диагноза но започва от крака и обхваща кръста. По - добре акт и разправии отколкото здраве. И пак не е честно и право. Ако всеки магазин си имаше място за паркиране без спрели коли. Колко тежи каса хляб, кашон месо, стекове бира?

# 70
Доставчици, куриери и таксиджии изобщо не влизат към категорията на нормалните, така че там няма какво да се обсъжда. Освен майка им.

# 71
  • на брега на морето
В нашия район най-отвратителни са доставчиците на храна за вкъщи, тези с велосипедите.

# 72
  • Г. О.
Много се ядосвам на шофьори, които на двулентов път виждат, че колата в другата лента пред тях е спряла на пешеходна пътека и те въпреки това си профучават без да спрат. Не, дори не си правят труда да намалят, да изчакат да видят защо тази кола е спряла преди пътеката, макар на всеки нормален човек да е ясно. Все се оглеждам  като гърмян заек като пресичам, кой знае как изглеждам.

# 73
  • Далечният изток
Нормално да се оглеждаш, и аз така, даже спирам на пешеходната пътека пред спрялата кола и пак се оглеждам, точно за да не профучи някой. Точно така щеше да ме блъсне една "шофьорка". Спрях, защото я чух как даде газ и ако не бях спряла, щеше да ме изхвърли чак на следващото кръстовище. Няма да ѝ забравя погледа, изцъкли се като видя, че има човек на пешеходната пътека. Една крачка ако бях направила и ме блъскаше.

# 74
  • Варна
Имало е човек на пешеходната пътека? О, какъв шок!!! Малоумно шофьорско изпълнение, за жалост ежедневно наблюдавано.

Общи условия

Активация на акаунт