"Аборт:Трудното решение"

• 5 814
  • 84
  •   1
Отговори
# 45
  • Paris, France
Дали не е знак да оставите детето, това ще си прецените вие.

По скоро знак да си клъцне тръбите. Това направих аз и съм много доволна вече 20г.

# 46
  • София
Авторке, всеки съветва различно.
Аз съм много против абортите, но никога не си натрапвам мнението.

Решението, авторке, е изцяло твое. Мъжът до теб всякаш е абдикирал.

# 47
  • Deutschland
Авторката в Германия ли беше? Ако да, тук не се прави лесно аборт. Ще я пращат по разни институции да я разпитват защо и какво, накрая ако им хареса отговора, ще й дадат документ и тогава вече на лекар. Аз не съм правила никога, но знам от жени, които са.
Ако е сама с 4 деца ще се намесят и социални на 100 %, а социалните тук не са като социалните в България.

# 48
  • Paris, France
В съседна Франция ранните аборти за млади, здрави жени в момента са много лесни. Записва се час за гинеколог или акушерка на свободна практика, казва се, че бременността е нежелана. Правят ехография за да е сигурно, че бременността е под 7 седмици (9 седмици след първия ден на последната менструация) и ако всичко е наред, хапът се пие на място. 15 минути се седи седнала и чао. Отива се втори път за още един хап.  До 2 дни по спомени започва изхвърлянето на остатъците от бременността, което е като тежка менструация. Няма нужда от придружител. Няма разкарване, време за размисъл, срещи със социални работници, психолози и подобни некадърници. След това има още една или 2 консултации (след аборта). Може и с децата да иде ако няма на кого да ги остави.

Някои специалисти консултират и дистантно и издават електронна рецепта. Тогава хаповете се вземат от аптеката. Не знам дали този вариант е възможен за човек без здравна карта тук.

Много жени от чужбина идват да абортират тук, особено от Германия. Няма да и го поеме касата, но не е скъпо. В болница също е възможен такъв аборт, но е по-скъпо.

По принцип за жени от ЕС касата поема абортите, но е много връткаво и трудно и се минава през доста организации. За нелегални, мигранти също е безплатно.

https://www.planning-familial.org/fr/cout-et-remboursement-230

Авторката да провери как стоят нещата ако е под 8 седмици след първия ден на последна менструация. Мога да помогна с намиране на акушерка или гинеколог до границата.

Казвам си мнението, но като чета как съветвате за аборт, повръща ми се.

А, много е лесно да си повръщаме зад екрана. Ако авторката реши да запази бременността, ще поемеш ли издръжката на детето за идните 25г? Ще идеш ли да и помагаш с четирите малки деца, та да може да учи? Щото аз не.

# 49
  • Deutschland
Невена, немската каса, към която съм поема на 80 % лекарски манипулации във Франция. От опит. Лекарски преглед, кръвни изследвания и урина и 4 броя антибиотик (за всеки случай 4) във Франция, после в Германия дойде писмо да платя 18 € евро само. Изпратиха ми и фактура в последствие.
Сега вече за аборт не знам.

# 50
  • София
Скрит текст:
Ти си абсолютно неадекватна и нестабилна, в чужбина, с три деца, на прага на раздяла с бащата, без професия и предполагам без образование на 27! И се чудиш дали да не родиш четвърто и да висиш на социални помощи доживот?
И аз съм в чужбина, това със социалните няма да ти се получи. Няма да умрете от глад, но ще живеете на ръба на мизерията. Бащата ще си бие камшика в момента, в който се изнесе и си намери нова жена и цялата отговорност, грижи и разходи по 4 деца ще се стовари върху неразумната ти глава.
За мен е пълно безумие да раждаш четвърто дете при тия обстоятелства.

И за мен.

# 51
Има вариант да го роди и да го остави за осиновяване. Не знам каква е процедурата в Германия.

# 52
  • Варна
То щото наоколо само безгрешни се мотаят.

# 53
  • София
Никакви грехове и въображаеми приятели не ме интересуват, и нямам общо с тях.. Говоря за разум. Изключително глупаво е да ражда 4-то дете при описаните обстоятелства.

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 15:21 от milenaka

# 54
То като цяло правенето на секс безцелно (демек не насочено към забременяване) също е грях, ама се практикува редовно из целия свят. 😀 И реално темата не е "мислите ли, че е грях", а "ще се оправя ли като самотна и безработна с 4 деца, без къща, без да говоря езика и в чужда държава" и отговорът е кратък, точен и ясен - не.

# 55
А да правиш деца необмислено и след това да ги отглеждаш в нездравословна среда не е ли грях?

# 56
  • Deutschland
Има вариант да го роди и да го остави за осиновяване. Не знам каква е процедурата в Германия.

Това е още по-долно решение. Лично мнение.

# 57
  • Paris, France

Това е още по-долно решение. Лично мнение.

И според мене. А и какво ще обяснява на децата си? Къде е отишло бебето? Един ден ще мятат и те бебета за осиновяване. Хайде, ако е сравнително здраво, в Германия ще го осиновят, но осиновяването също е травма. Ако попадне на кукувици, които го тормозят или насилват?

Осиновяване от близки роднини е различно, разбира се.

Невена, немската каса, към която съм поема на 80 % лекарски манипулации във Франция. От опит. Лекарски преглед, кръвни изследвания и урина и 4 броя антибиотик (за всеки случай 4) във Франция, после в Германия дойде писмо да платя 18 € евро само. Изпратиха ми и фактура в последствие.
Сега вече за аборт не знам.

Не съм компетентна и затова нищо не споменавам. Това, което обясняваш е спешен случай вероятно и е нормално да го поемат с европейската карта. Осигурената в Германия племенница на моя позната направи ранен аборт тук и и върнаха всичко. Не знам как става, обаче, а и абортите по желание са малко сива зона. От една страна има човешките и женски права и затова за непълнолетни момичета, например, са напълно безплатни и не се отразяват в здравното им досие, нито здравната каса плаща нещо. Това ако желаят да го запазят в тайна. За нелегално пребиваващи също е безплатен, но минават през някакви други организации. Не съм наясно и затова предпочетох да види колко струва.

А по-добре ли е да тласнеш някого към един от най-големите грехове, особено като е объркан?

Ами темата е озаглавена "Аборт". Никой не ни пита като грях ли го виждаме. Според кого е грях? Ако беше питала как ще се справя с 4 деца сама, щяхме да пишем друго.

И за какво да съжалява един ден? Тя в момента няма време да седне, дето се вика. Пишеш, че сме я тласкали към аборт. Ако моята 27г дъщеря, без образование, с три деца и пред развод ми каже, че е бременна с четвърто, не ще я тласна към аборт, ами ще я заведа при психиатър. За аборта - както си реши. В реала за дъщеря ми абортът е убийство, но не иска и деца.

Ти три деца накуп си виждала май само на снимка.

# 58
Защо да е долно? Всеки сам преценява за себе си. Авторката да си реши дали я устройва, или не. Съществува като възможност.

# 59
  • София
И за мен да се даде за осиновяване е много по-лош вариант от аборта.

Общи условия

Активация на акаунт