Продавали ли сте идеални части от имот?

• 2 051
  • 33
  •   1
Отговори
# 30
Мен са ме консултирали точно обратното, че първо се предлага за продажба на съсобственика , и ако не го иска , на същата цена се предлага на друг купувач. Всичко писмено се прави.

Да, от адвоката и според други мнения онлайн точно това се изисква законово, като врътката е описаната от вас по-горе т.е. дарява се минимална част и после се предлага за  продажба на новия собственик. Просто се чудех какви думи предлагат спрямо пазарната цена. Мисля да направя една среща с такава фирма за всеки случай и ще пиша тук какви са условията за който се интересува.

# 31
Съжалявам, че задълбоченият ми подход намирате за заяждане. Поставените от мен съображения пряко повлияват цената, на която е посветен въпроса Ви. Адвокатът на този, който ще вложи пари в бъдещо несигурно нещо, предварително уточнява тези неща, а не общия повърхностен разказ.
За жалост, съдебната практика в разрез със закона, признава за валидни именно тези трикове: дарение на малка част, влизане в кръга на съсобствениците и впоследствие покупко- продажба вече между съсобственици.
Другата въртележка е замяна тип "кон за кокошка" и още няколко вида подобни гимнастики.

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 12:08 от Deborana

# 32
  • Пловдив
Цитат
Съжалявам, че задълбоченият ми подход намирате за заяждане.
Може би защото си агресивна, освен питащите потребители нападаш и обиждаш без основание и други юристи, без да са казали нещо невярно и без да си брилянтният задълбочен професионалист, като който явно се изживяваш.
А може и просто всички да карат в насрещното.

# 33
Колега,

Не е въпросът, да се говорят верни неща въобще, а да са относими именно към конкретния случай и да са съобразени именно с конкретните деликатности на всяка отделна ситуация.
В това се състои разликата в предишното ни разминаване.
Бъдете здрава.

Общи условия

Активация на акаунт