Проблеми с роднините на мъжа ми

• 6 606
  • 146
  •   1
Отговори
# 15
Трябва да направиш всичко възможно да не живеете при родителите му. В протевен случай доживот ще се съобразяваш с тях и много е вероятно семейството ти да остане в историята.

# 16
И аз не разбрах причината да се приберат и то на същото място при тези хора
Трябва да е доста сериозна щом отново отиваш там и то в доста напрегнат
Майчинството ми свърши беше1г , а в района в който живеем има доста недостиг на работа. Намерихме ясла на детето но работа за мен, която да отговаря на часовото време за яслата няма  на този етап. Ако остана вкъщи с детето няма кой да покрива здравните ни осигуровки. А смисъл няма да го пусна на ясла при положение че на месец ни искат 500 евро…

# 17
И аз не разбрах причината да се приберат и то на същото място при тези хора
Трябва да е доста сериозна щом отново отиваш там и то в доста напрегната

Майчинството ми свърши, тук е само 1г. В нашият район има недостиг на работа( колкото и да не е за вярване) Намерихме ясла за детето, която струва доста обилна сума. Но работа за мен, която да отговоря на часовото време на яслата, няма. Тук без здравни осигуровки не мога да си позволя да остана. Има вариант да се запиша за помощи, но това отнема твърде много време и нерви. Пък и я ме одобрят, я не…

# 18
Както винаги всичко опира до пари....но не се връщай там по-нагоре споменаха че имаш малко дете на село не е удобно ,насочете се към някой град далече от "услужливите" роднини

# 19
Авторке, не се връщай при тези хора. Правете, струвайте с мъжа ти, но не се връщайте там. Дали ще е в чужбина, дали ще е в България, ама далеч от тях - намерете начин. Представи си детето ти да расте в тази отровна атмосфера. Това ли искаш? Блокирай ги тези хора, недей да говориш с тях, не ги виждай. И не се връщайте при тях. Седнете с мъжа ти, поговорете, обмислете всичко, сигурна съм, че ще се намерят и други алтернативи.

# 20
  • Бургас
Но работа за мен, която да отговоря на часовото време на яслата, няма.

То тук, защото много такива работи има, еле на село...

# 21
Той мъжът и (син и внук) на въпросните дами не искал да се връща при тях а я си представи той да ги защитава. Използвай че е на твоя страна и не се връщайте там,защото нещата могат да се обърнат

# 22
  • Пловдив
Е, не, не мога да повярвам тоя път темата да е истинска.
И двамата не искате да се прибирате, прибирате се обаче, причината не е грижа за болен или нещо от сорта и няма за вас квартири ако не на другия край на България, поне в близкия до селото град.
Не може да е вярно.

# 23
Ми нямат пари.  Майчинството свършва, за помощи не могат да се уредят, мъжът явно не изкарва много. Най-лесно е при бабата, поне наем няма да плащат.

# 24
  • Пловдив
Е, малък град с евтини квартири наблизо не може да няма.
Все поне единият трябва да работи и ако са на село, най-вероятно ще трябва и да се пътува.

Тук случаят не е "аз не искам при свеки, но мъжът ми иска и отказва да плаща наем". И двамата не искали при свеки.

# 25
Най-лесно е при бабата, поне наем няма да плащат.

Няма да е лесно, защото все пак ще платят – с проблеми, нерви, караници и скандали. Което може и до разпад на семейството да доведе в крайна сметка.
Свободата е луксозна стока. Не всеки е готов да ѝ плати цената, но и евтиното понякога излиза прекалено скъпо.

# 26
На мен ми е ясно. Но колкото такива теми съм чела досега, все се пита "Как да живея с гадните роднини на мъжа ми", а не - "Как да се изнесем,  да почна работа и  да живеем отделно".

Явно е по-лесно да живееш в скандали, но без наем, отколкото да се издържаш.

# 27
Хората просто не искат да решават проблеми като възрастни. По-лесно е да търсиш акъл, как да се справиш, но без да правиш нищо

# 28
  • София
Не отивайте при тези хора в никакъв случай. Отсега е ясно, че ще стане грандиозен панаир.
Потърсете квартира, приятели на първо време, имот за краткотраен наем, докато се установите - има бюджетни варианти.

# 29
  • София
Скрит текст:
Предварително се извинявам за дългия пост!
С мъжът ми сме женени от 5г. Първите две живеехме в неговото село. Имаше доста противоречия между мен и свекърите ми. Първо мъжът ми от бебе е оставен за отглеждане при баба си (без ясна причина). Има брат и сестра които са отгледани от свекърите ми. Те си живеят самостоятелно в д-р къща близо до нас. И съответно нашето място все още е при баба му. По онова време тъй като все още учех, се налагаше доста често да пътувам до моя роден град. Винаги е имало недоволства от рода на “не сме си пратили сина, зет да става там” .Никога не са ни помагали финансово дори да сме имали нужда. Винаги нашата опора са били моите родители. Имало е и куп други неразбирателства между нас. Завърших и убедих мъжът ми да заминем за чужбина. И вече 3та година живеем тук в Германия. Имаме детенце на 1г. Докато бях бременна в 7мия месец получих тел обаждане от майка му и баба му. При което чух нападки от рода на “ти развали момчето ни, искаш само тебе да си гледа, той е длъжен да ни гледа ние разчитаме на него” за пари става въпрос винаги сме им пращали преди да забременея. Но след това прецених че и ние ще имаме разходи и нас ще ни трябват  и спряхме, съответно и започнаха нападките. Чух какви ли не неща, но пак заради мъжът ми, преглътнах вс. Той винаги ме е защитавал но някак няма кой да го чуе. Родих та дори писахме името на сина ни, на свекъра. Поразминаха се нещата, успокоиха се . Но сега се налага да се приберем заради някои обстоятелства тук. И още от сега се започва с командите. Снощи доживях да чуя че те щели да гледат и да се разправят с моето дете което аз съм създала и родила. Нямам против да го виждат, но те очакват аз да почна работа и да зарежа детето при тях свекървата да го гледала. А между другото, братът на мъжа ми е вече женен и живеят всички заедно. Не знам как ще се справим. Мъжът ми беше доста против да се приберем, защото си ги знае. Но решено е вече след седмица се прибираме и не знам какви последствия ще има, тъй съм се напрегнала, не ми се спи, не ми се яде….
Дайте съвет как да постъпя.
Преместете се в друг град в Германия, не се връщайте при роднините тук.
Или се върнете в България, но не при роднините на мъжа ти. Там ще има още по-малко работа.
Големи хора сте, избрали сте да създадете семейство, дръжте се като такива.

Общи условия

Активация на акаунт