(3) Турски сериали без собствена тема в платформата

• 83 061
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
Много бързат в ДГ с Джихан и Алия. Ако сега това пишат сценаристите на финала не знам какво ще измислят.

# 136
Аз също мисля, че сценаристите не трябват да бързат с развитието на отношенията/чувствата между Алья и Джихан. До момента го правят много добре - бавно и постепенно, така че все още виждаш нещо зараждащо се между тях, но и без 100 % гаранция какво още може да се случи. Относно другият доктор /Игур или подобно/ - не е само ревност, но и страх той, ако знае нещо за Садакат да не го сподели с Айля и тя съответно да разбере за Боран.

# 137
  • София
ДГ

Сценаристите досега доказват, че има много какво да пишат, и то смислено. Локумите няма да ги доведат до добър край. Да карат смело в това темпо. Човешките отношения са толкова пъстри, че ако си господар на перото, можеш да напишеш 2 сезона шедьоври.

# 138
Далечен град
За ревността визирах реплика на Джихан към Алия от фрага- аз не те заслужавам-Той ли те заслужава нещо такова беше и ако е насочено за Уур си е чиста доза ревност. Иначе горе на терасата където скача лице в лице с Уур, че се приближава около жена му ми звучи като страх да не разбере истината за Боран. И двамата съзнават в каква нелепа ситуация са с това, че вече се харесват, затова отричат и не очаквам да има признание за някакви чувства. Джихан сам го каза на Мине, че нито Алия се доближава до него, нито той до нея и на въпроса ѝ защо се отдалечава от нея, каза ,че е заради записа, който даде. И сега очаквам Алия още да се дръпне след финала на епизода.
А що се отнася до сценаристите, съм ги  признала в това да пишат красиво докато не съберат една двойка и от там нататък се започват глупостите, клишетата, събирания, раздели и намеса на други герои. Така, че нито искам да ги събират и да го играят влюбени, нито да си признават кой какво чувства, силата и чара е в това, което ни представят преди това. А пък дотук съм възхитена от сценария, много действие и смислени разговори.

# 139
Изгледах последните два епизода
Знаех, че ще стане така с Кая и Зерин. Сега да видим последиците. Епизода ще се върти около тях и роднините.
Около Джихан и Алия също се натрупа огромен заряд. И Мине, защо Джихан не я постави на място? Пак я виждам във фрага, пак се вре. Сега обаче поне Алия няма да я допуска. Защо Уур се е фиксирал така?
Наре, Шахин ... Какво да кажа, тях най-ги бавят като развитие. Какво ще се случи, за да извадят Шахин от заблудата?
Нещо не ми хареса втория фраг. Аз също съм забелязала, набира се инерция и в един момент почва да пада патосът и лично мен ми се губи интересът, да видим тук кога.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 08:24 от janakrasi

# 140
  • София
ДГ
Цитат
А що се отнася до сценаристите, съм ги  признала в това да пишат красиво докато не съберат една двойка и от там нататък се започват глупостите, клишетата, събирания, раздели и намеса на други герои.
Някои и до събиране не пишат красиво.

# 141
Джихан не поставя Мине на мястото си , според мен , за да не тръгне пак да се самоубива.Той чувства вина към нея , но не може да й отговори със същите чувства.
Джихан дори нямаше намерение да я разкарва , нп тя прекали с глупостите и просто сама го отблъсква от себе си.
Не изключвам и фактора Алия, но Мине 200 пъти му натърти , че той има чувства към нея .. и да нямаше , от толкова повтаряне , най-малкото щеше да помисли върху това.
За сега много умерено поднасят всичко.
Кая малко ме напряга със Зерин, изобщо не помисли какво ще стане със всички .. толкова егоистично постъпи.
Даа любовта на живота му е , не може да допусне да св омъжи за друг , но той знаеше какво ще стане и въпреки това изложи близките си ба опасност , пък той се гушкаше в тайната къщичка.

# 142
ДАЛЕЧЕН ГРАД

фраг 16-2

https://youtu.be/P1ISEbjr8Z4?si=1B37o3Rx9cZoFdf-

резюме към 16 еп.
Когато Алия разбира за връзката на Джихан с Мине, това предизвиква сериозна криза между тях. Опитвайки се да прикрие ревността си, Алия се натъква на Садакат пред нея. Възползвайки се от отношението на Алия към Джихан, Садакат притиска Алия да се разведе.
Опитът на Кая да се ожени за Зерин ще донесе големи бедствия. Помощта  на Алия да защити Зерин и Кая  я води в опасност, която тя не би могла да предвиди и повлича бъдещето на Шахин в мрак. Джихан се опитва да постигне споразумение с другата страна, за да предотврати нова кръвна вражда.
Тъй като Алия не може да приеме своята реалност, нейните емоции варират на тънката граница между ревност и омраза. Алия приема, че тя е проблемът между Джихан и Мине, затова взема важно решение.
Привет и ЧБМ!
Интересно, какво ново решение ще вземе Алия по проблема Джихан - Мине. Wink
В края на втория фрагман като че ли се чува изстрел, но кого ще порази той - Кая или Джихан(?)... Та и решението на Алия да увисне във въздуха?

# 143
Алия ще се почувства виновна ,че е застанала между тях.Сигурно ще реши да се отдръпне и да си тръгне с детето.Седат беше васочил оръжие срещу Алия ,най - вероятно Шахин ще стреля по някого ,за да спаси Алия.Затова попада в затвора.Зерин ще бъде бременна от Кая.Джихан трябваше да каже на Алия истината за Мине.Тя му даде доста възможности .Тя не е огорчена толкова ,че има отношения с Мине ,а затова ,че той я излъга когато го попита директно.Нарани я лъжата му .Никой нищо не й казва ,крие неща от нея.Тя винаги помага на всички ,разбира всички ,искренна е с тях.А кой от тях й помогна ,кой беше до нея .Дори човек като Демир я уважава .

# 144
Доживотен дълг

Добре бе Ясемин и Хандан може ли да са толкова глупави и наивни🤦 Фетит е луд убиец за връзване,Емел е страшна просто.Много добре си играе ролята..Ясемин не знае в какво се забърква с тоя психо .Даже Чънар няма да успее  да я спаси ако продължава така.Не искам да им развалят ролите ама май натам тръгват.Чънар трябва да има повече екранно време .Това е загуба за сериала.Тази серия ми беше леко скучна .Ще коментирам изцяло и за другите неща като я изгледам със превод.Ще видим как ще продължи нататък сериала,но ако държат на тази глупост между Ферит и Ясемин ще изгубят ,както и ако разделят Хандан и Мехмед също.

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 16:15 от *Ани*

# 145
В Доживотен дълг Ферит е изключително опасен. Не случайно връщайки назад акцентираха върху момента с предложението за брак на първа среща  с мъртвата Айше. Грешката на това момиче е била, че е осъзнавала психическото му състояние и въпреки това не е прекратила връзката си с него. А Ясемин е още по- глупава. За да спаси брат си сама се набута в този брак. Сега ще се прави на детектив, но е трудно да излъже Ферит. Чънар също постъпва на моменти доста непредпазливо. А Емел даже не ми се коментира. Ходещо зло.

# 146
Доживотен дълг.
Емел е толкова хладнокръвна😐.Ферит поне показва емоции ,докато тя е лед буквално 🥶.Актрисата много добре си играе ролята .Евала
Колкото до Ясемин според мен още вярва, че Ферит не е толкова луд ,и иска да намери нещо хубаво в него.Не мога да преценя дали има още чувства към него, или вече е изцяло към Чънар от към любов.

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 16:15 от *Ани*

# 147
Доживотен дълг
Не съм изгледала все още целия епизод от снощи, но това, че във фрага се вижда как Хандан казва истината на Емел.... как пък не можа да я излъже?! Ясемин не мисля, че го обича още Ферит, докато бяха разделени се видя, тя дори като научи за бебето му не и стана гадно. Но толкова се завързаха нещата с клиповете, че не знам как ще излязат от нещата. Ясемин нямаше друг избор, освен да приеме, личи си, че Емел е готова на всичко, би дала и клипа на полицаите. На всичко! Надявам се, намерят нещо и натиснат и нея малко. Иначе да, исках във фрага да отделят време за Ясемин и Чънар, но уви 🥲 Много ми допаднаха сцените между Доа и Атеш😀, много са сладки. Но на мен друго ми е интересно, как Айше се е спасила от под земята? Не вярвам някой да е знаел за мястото.... пък има още една версия, нали дадоха само откъса с тялото и в торбата и после мърдането и, дали не са я закопали🤔 Не знам, там стана малко неясно.

# 148
  • София
Далечен град
Как се ще се промени тъмнината, когато се появи светлина? А после по кой път ще поеме?

# 149
Здравейте,момичета🌺

Далечен град
Запалих се по този сериал и много ми харесва…
Може ли инфо по коя турска телевизия го дават и също ще съм благодарна за линк към руска озвучка…
Благодаря!🤗

Общи условия

Активация на акаунт