С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 27 792
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Не се намира толкова лесно. Приятелка търсеше за майка си, не намери. Сега е в старчески дом. Камерите са по-лесни.

# 691
Още може да се оправя сама, няма нужда от гледачка. Ако дойде такъв момент, ще го мисля тогава.  Старчески дом не е вариант за нас. Чисто човешки не искаме да мислим в такава насока, поне засега.
Да е жива и здрава пък другото ще се напасне. Тя така или иначе няма на кого друг да разчита, ние сме.

# 692
  • София
Камерите са по- евтина алтернатива от рекурентни 1000лв/месечно.

# 693
Има и едни устройства, които се носят на врата и възрастният човек може да сигнализира с тях, ако падне и е в беда.

# 694
Има и часовници с gps,със сензор за падане и паник бутон. Ние бяхме взели на една възрастна близка, която живееше сама. Също е опция.

# 695
  • София
Човек може да сигнализира ако е в съзнание и в час, тогава ще звънне и от мобилния в джоба. Лошото е, че тия падания могат да са от инсулт, инфаркт или от обикновено падане човек да е в безсъзнание. Просто в един момент е по-добре да не живее сам човек. При всеки е на различна възраст.

# 696
  • София
В моя блок вече има 2 баби-наемателки на гарсониери.
Синове или дъщери са ги преместили за да са по-близо до тях.
Едната е от Варна, другата от Красно село. Техните имоти са дадени под наем и с парите плащат за тук. Доколкото знам при варненката има и камери, наблюдават я. И наемодателите, и съседите са доволни - бабите са тихи, не като предишнните студенти - чужденци.
Иначе старецът може да падне и докато при него има хора. При майка ми така се случи - отишла до тоалетната и паднала на пода. После - изкуствена става, обездвижване и .... И баща ми, и аз с детето бяхме в апарт.

# 697
Преди известно време всяко едно нейно действие ме дразнеше,не исках да вижда внука си,абе,всичко…Обаче отскоро някак си тази “злоба” и “ревност” изчезнаха изведнъж и осъзнах,че свекърва ми е добър човек.Разбираме се,когато има нужда от помощ с удоволствие ѝ помагам,а не защото сме роднини,не се напрягам,когато тя си играе с малкия.Много се радвам,че тези лоши чувства към нея се изпариха,защото няма нищо по-хубаво от това да се разбираш със свекървата и да си помагате взаимно.

# 698
Как така изчезнаха изведнъж?

# 699
.....защото няма нищо по-хубаво от това да се разбираш със свекървата и да си помагате взаимно.

Чак пък толкова... Достатъчно е доброто възпитание и уважение на личните граници.

# 700
Как така изчезнаха изведнъж?
Ами,ей така.Ей така изведнъж спрях да се дразня за някакви дреболии?Има си етапи в живота,в които човек е по-емоционален,по-нервен,по-спокоен и тн.

# 701
  • София
Май имаше тема "С какво ви радват свекървите?" или нещо подобно. Не съм сигурна за заглавието и съответно не мога да я потърся.

# 702
Интересно ми е. Аз ако се дразня, обикновено има за какво. Не изчезва магически. Особено ревност и злоба.
Миленака, тази ще е като темата за снахите, никой не пише в нея.

# 703
Май имаше тема "С какво ви радват свекървите?" или нещо подобно. Не съм сигурна за заглавието и съответно не мога да я потърся.
Казва се “Добро за свекървите”.Темата е публикувана през 2008 г.
Относно съобщението на Гримозо:Описах предишните ми чувства с тези две думи,защото за мене няма поради каква друга причина да съм се дразнила на всичко свързано с нея.Да,имало е моменти,в които е постъпвала грешно и е навлизала в личното ми пространство.Също си е позволявала да показва неуважение към моето мнение,но съм сигурна,че и аз не съм постъпвала на моменти разумно.
Тя е успяла да усети енергията ми и затова се е държала така с мене.
Откакто спрях да се тормозя с излишни глупости и да се държа добре с нея,нейното отношение към мене също е приемливо.

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 15:16 от Анонимен

# 704
  • София
Ето тази търсех – https://www.bg-mamma.com/?topic=506372
Настоящата е "с какво ви дразнят".

Общи условия

Активация на акаунт