С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 27 817
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
Тя пък голяма ентусиастка, по час в посока.
Разреди посещенията, като се уговаряте по телефона, кога да дойде. Нищо чудно и да си мисли, че помага.

# 121
  • София
Тя пък голяма ентусиастка, по час в посока.
Разреди посещенията, като се уговаряте по телефона, кога да дойде. Нищо чудно и да си мисли, че помага.
Вероятно и казва на съседки и приятелки "Отивам да гледам внучето".

# 122
  • Варна
Абе, хора, вие майки ли сте им на тези деца или не? Толкова ли не можете да скръцнете със зъби и да си отстоявате семейството и детето? Ега ти, тема след тема, все за едно и също, само действащите лица се сменят...

# 123
+100👋👋👋
Хайче, много си права, само към семейство, добавям и домът.
Някои хора на стари( сори, не е точната дума) години трябва да ги превъзпитава човек на такт и уважение към личното пространство.

# 124
То е и такт и уважение към индивида също. Моите све и сестра на мъжа ми бяха в София миналата седмица, да дойдели вкъщи, за да убият време, докато чакат изследвания. Те двете с ужасно заразен чревен вирус, заради него дошли, ще идват вкъщи да заразят нас и двете деца. Пак казвам, аз се разбирам с тях и нямам пререкания, но поне малко от малко да се усещаш.

# 125
Е, за какво уважение става дума, ако поставяш здравето на близките си в риск, особено ако има и деца?
Аз отказвам такива гостувания и не смятам, че е ок да рискувам здравето на децата си, за да не се обиди някой. Еле пък с червен вирус.

# 126
  • Другата България
То е и такт и уважение към индивида също. Моите све и сестра на мъжа ми бяха в София миналата седмица, да дойдели вкъщи, за да убият време, докато чакат изследвания. Те двете с ужасно заразен чревен вирус, заради него дошли, ще идват вкъщи да заразят нас и двете деца. Пак казвам, аз се разбирам с тях и нямам пререкания, но поне малко от малко да се усещаш.
Не казвай, че си го позволила.
Абсолютна липса на такт от страна на свекърите ти.

# 127
Не, аз не се усетих, защото не бях съвсем наясно със ситуацията им, но мъжа ми се и им каза да не идват. Имаше физиономия насреща, но краткотрайно. Вярвам, че са го осъзнали.

# 128
kukli4ka456 ако детето е на година и половина, то платеното ти майчинство скоро свършва. Ти имаш ли дългосрочен план какво ще правите след това? Всъщност бабите са нужни най-много не докато детето е бебе, а после - като почне градина, разболява се често през зимата, а лятото са в смесени групи с по 1 месец отпуска на градината. Ако плановете ви са ти да се върнеш ефективно на работа да не се окажеш в ситуация да имаш наистина нужда от помощ от бабата.

# 129
Ей, голямо изнудване пада с евентуалната нужда от помощ.

# 130
  • София
Все пак tays е адвокат и трябва да прецени какво да скрие, за да запази реалните личности. Така че тропането с крак да се каже цялата истина с всякакви подробности е излишно.
Нищо чудно бабата да е казала "То от тия двамата нищо не става, нищо че едното е мое дете, дай поне внучката да спася от тях".
Екатерина Велика е взимала на отглеждане внуците си от родителите им, както на нея самата са взели сина и презрително ги е наричала "спомагатели".
Майка ми също имаше изблици тип "какви родители сте вие".

# 131
Все пак tays е адвокат и трябва да прецени какво да скрие, за да запази реалните личности. Така че тропането с крак да се каже цялата истина с всякакви подробности е излишно.
Нищо чудно бабата да е казала "То от тия двамата нищо не става, нищо че едното е мое дете, дай поне внучката да спася от тях".
Екатерина Велика е взимала на отглеждане внуците си от родителите им, както на нея самата са взели сина и презрително ги е наричала "спомагатели".
Майка ми също имаше изблици тип "какви родители сте вие".
Има ги такива...и свекървата е от тоя тип хора... Само дето на думи е най и от всичко разбира,пък на действия....не е точно така. Проблемът си е в нашия "телевизор",като нямаме лични граници и искаме да ни харесат ,позволяваме да ни се качат на главата и после се оплакваме. Трябва си скастряне още от началото и да си имат едно наум. Макар,че с такива хора,наглава на можеш да излезеш,правят си каквото искат. Не и завиждам на авторката,проблемите и тепърва започват,ако не направи нещо по въпроса.

# 132
  • Най-красивата страна
Случвало ми се е и на мен ,свекървата да идва без предупреждение.
Първият път казах директно,че очаквам да ми се обади преди да дойде.
Не разбра и продължи.
Но аз излизах всеки ден ,без значение какво е времето.
Тя дошла,докато с бебето сме далече от вкъщи.
Стои навън и ми звъни ,искаше да се приберем.
Казах,че не мога.
Това се повтори няколко пъти.
Имаше ефект.

Моя приятелка пък си изключваше звука на телефона и звънеца на външната врата,стоеше си вкъщи и не отваряше.

# 133
Не съм ви чела наскоро, но виждам подобен на моя казус от преди години. Явно повсеместно са си така нахални са свекървите…
Този път за второто ми раждане съм решила, че със сигурност не искам да ми идва и седи седем дни вкъщи. Казала съм на ММ, при което той ми обяснява какво да ѝ кажел, ако искала да дойде (моята не е от града за мое успокоение, но и не до там, понеже пък нощува вкъщи повече дни). Предложих да ѝ каже, че по-нататък ще види бебето, както и че първите дни ще искам да си почина, евентуално майка ми ще си е взела отпуск и може да ми е от помощ, така че нямам необходимост и от това.
Дайте идеи за още аргументи в тази насока, защото с предното раждане седя в стаята да ме гледа как кърмя, а аз те първа се учех и ми беше страшно неудобно, пък тя изобщо не се усещаше, че не ѝ е там мястото. Само пречеше в цялата обстановка, не ми беше удобно с още един човек, който да мисля, докато си гледам бебето и затова не мисля пак да се повтаря…

# 134
  • ...живея на последния етаж...
Защо комуникацията минава през друг човек, в случая мъжът ти. Кажи й всичко, каквото те притеснява, на жената, с нормален тон. Може пък да разбере.
И пак ще кажа - повечето проблеми възникват от липса на комуникация.

Общи условия

Активация на акаунт