С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 27 897
  • 758
  •   1
Отговори
# 450
Тези неща останаха в миналото, понеже свекъра не е вече толкова добре със здравето и е принуден да си е повече вкъщи, но да, той си решава, аз просто им се чудех и недоумявах какви са тези отношения и създаване на тревожност у сина ѝ непрекъснато.

# 451
  • София
Бояна, съгласна с теб, но Римона има предвид друго - че свекървата умишлено товари сина си с нейните проблеми, без да се интересува, че той се чувства зле от това. Това не е обич, още по-малко пък е грижа.

Тогава още по- зле, че кърши ръце как ще каже на мама да не идва, но не кърши ръце жена му дали ще му скръцне със зъби. И не е кършил преди, когато свекървата е стояла 7-10 дни на съпругата му дали ѝ е комфортно.

# 452
  • София
Бояна, съгласна с теб, но Римона има предвид друго - че свекървата умишлено товари сина си с нейните проблеми, без да се интересува, че той се чувства зле от това. Това не е обич, още по-малко пък е грижа.
Доколкото разбирам, жената е доста възрастна. При старите хора понякога нещата са по-зле, отколкото при децата и хич не могат и да се сетят, че натоварват или не трябва да натоварват. Виждала съм го при хора, които не са били такива, но пък ако е така е сигнал да се посети невролог, че може да започва деменция.

# 453
Доколкото разбирам, жената е доста възрастна. При старите хора понякога нещата са по-зле, отколкото при децата и хич не могат и да се сетят, че натоварват или не трябва да натоварват. Виждала съм го при хора, които не са били такива, но пък ако е така е сигнал да се посети невролог, че може да започва деменция.
Мога да те уверя, че много често това не е от възрастта, а от чист егоизъм и убеждението, че детето им е длъжно. Да не говорим за непрекъснатите натяквания как детето сега си живее много добре, докато възрастният човек е бил истински страдалец и комунизмът му е ограбил живота. Нищо че възрастният не знае какво е безработица, за разлика от децата му и нищо че въпросните деца изплащат кредити и живеят месец за месец. Виждала съм го при роднини и е наистина противно, а има и още, просто не ми се влиза в подробности, напрягам се само като се сетя.

# 454
Лъжливото овчарче почива на реални истории.
За това се звъни при нужда ,за да ти вдигнат.

# 455
  • София
Скрит текст:
Мога да те уверя, че много често това не е от възрастта, а от чист егоизъм и
убеждението, че детето им е длъжно.
Скрит текст:
Да не говорим за непрекъснатите натяквания как детето сега си живее много добре, докато възрастният човек е бил истински страдалец и комунизмът му е ограбил живота. Нищо че възрастният не знае какво е безработица, за разлика от децата му и нищо че въпросните деца изплащат кредити и живеят месец за месец. Виждала съм го при роднини и е наистина противно, а има и още, просто не ми се влиза в подробности, напрягам се само като се сетя.
И това го има.
Родили са си крепостен – решили са къде ще живее, как... Защото им е дете и им се полага.

# 456
milenaka, "крепостен" е най-точната дума. Благодаря!

# 457
  • София

Мога да те уверя, че много често това не е от възрастта, а от чист егоизъм и убеждението, че детето им е длъжно. Да не говорим за непрекъснатите натяквания как детето сега си живее много добре, докато възрастният човек е бил истински страдалец и комунизмът му е ограбил живота. Нищо че възрастният не знае какво е безработица, за разлика от децата му и нищо че въпросните деца изплащат кредити и живеят месец за месец. Виждала съм го при роднини и е наистина противно, а има и още, просто не ми се влиза в подробности, напрягам се само като се сетя.
Ясно, че има такива хора, затова казах, че ако човекът не е бил такъв. Ако си е такъв е работа на неговото дете да го отреже, жена му не виждам какво може да направи. Поне аз винаги и категорично съм отказвала да се занимавам с чужди родители и да се бъркам в чужди отношения, също и обратното. Всеки си знае своето семейство, от което произхожда и като се намесят други става още по-лошо.

# 458
  • София
Сещам се преди години, малкият беше на няколко месеца, бях с количката навън и някаква възрастна жена ме заговори, започна да му се радва и по едно време ми заяви "Добре, че е момченце, че да ви гледа". Успях само да примигна. Свекърът ми и той така – беше решил къде ще живее мъжа ми и семейството му.
Сметки без кръчмаря.
Не знам, след определена възраст не се ли предполага, че трябва да си по-мъдър, опитен, морето да не ти е до колене? Как може да си толкова заблуден, че светът на другите се върти около теб? Огромна доза егоизъм е това. Принципно говоря.

# 459
Моята това си го правеше от 50 годишна. Тя живее в малък град, учител е с много стаж, няма кредити и има голямо наследство от свекър ми, частта на моя мъж остана при нея доброволно, той не пожела да вземе нищо. Няма кредити, не гледа деца, има собствена къща. Единствено си купува храна и сметки, като се отоплява на дърва и те са подсигурени предварително от баща ми. Въпреки това, до този етап, във всеки един удобен момент се оплаква как заплатата ѝ е ниска и един вид да я подпомагаме ние, които плащаме жилище, доскоро и частна градина и изобщо гледаме две деца в големия град. Тя знае, че сме добре платени и умишлено се възползва от това. Не смятам, че това е редно и не знам защо го прави, все го играе вечната жертва. Здрав, прав човек, всичко му е наред чисто здравословно. Вероятно, защото е сама (въпреки че в случая се очаква подпомагане един вид, а не емоционална подкрепа), но ние и с това компенсираме - посещаваме я с преспиване през седмица. Същото е и когато идва вкъщи, дори без покана - ок сме, приемаме, но ме ангажира да посрещам гости, а аз работя до късно и всяко едно такова действие ми коства... нерви. Тя като дойде нищо не носи, нищо не поема, докато моите родители винаги ме "жалят" и се ангажират с храната - независимо дали ще поръчат или приготвят. Иначе имаме разбирателство, мен това дори не ме дразни особено, просто не го разбирам и го приемам като използване, като нещо, сякаш ние сме ѝ длъжни на нея, защото го е родила. Аз така съм научена, че няма да се държа зле с родител, ясно си ги казваме нещата, но това е манталитет. Няма да забравя как майка ѝ (бабата на мъжа ми) дойде веднъж да види бебето и си натъпка всички всевъзможни джобове с бонбони и каквото намери за почерпка, после се смяхме, че едните се разтекли и съсипали дрехите ѝ. Явно тази черта е по наследство и с времето все повече се задълбочава. Все да излезе на плюс.

# 460

Ясно, че има такива хора, затова казах, че ако човекът не е бил такъв. Ако си е такъв е работа на неговото дете да го отреже, жена му не виждам какво може да направи. Поне аз винаги и категорично съм отказвала да се занимавам с чужди родители и да се бъркам в чужди отношения, също и обратното. Всеки си знае своето семейство, от което произхожда и като се намесят други става още по-лошо.
Детето понякога е така дресирано, че не разбира колко е токсичен родителят. Не говорим за откровен тормоз, а за стъпване на врата, което се е случило в ранна възраст и си продължава и после. А дори и да осъзнаеш колко е токсичен родителят - пак не е лесно да го отрежеш. Аз преди няколко години отказах да общувам с баща ми, заради неговата токсичност и още се чувствам все едно някой къса живо месо от мен. Не всеки е достатъчно силен за тази стъпка.

# 461
Аз пък това с гледането съм го чувала съвсем наобратно (добре, че е момиче да ти обръща внимание) от възрастни хора.

# 462
  • София

Детето понякога е така дресирано, че не разбира колко е токсичен родителят. Не говорим за откровен тормоз, а за стъпване на врата, което се е случило в ранна възраст и си продължава и после. А дори и да осъзнаеш колко е токсичен родителят - пак не е лесно да го отрежеш. Аз преди няколко години отказах да общувам с баща ми, заради неговата токсичност и още се чувствам все едно някой къса живо месо от мен. Не всеки е достатъчно силен за тази стъпка.
Факт, но тогава няма какво да се направи. Свидетел съм на семейства, при които всички млади робуват на капризната свекърва. Това вече си е избор и на недресираните от ранна възраст. Нито бих търпяла, нито стояла в Железния светилник, защото наистина няма как да се промени такава дресировка.

# 463
Ако има патологии, е различно.
Аз съм имала две свекърви, майка ми много ме настройваше срещу баба ми. Та още тогава не беше права, аз като малко дете го усещах. И да не мислите, че само снаха не приема свекърва. И че снахите мислят по- доброто за мъжа си все, отколкото майка му. Егоизъм има и от двете страни.
И свекървата иска да си види детето, без снахата да е там, ама. Там е, какво да се прави 😀

# 464
Бояна, да, избор е и на недресираните, обаче има ли връзка, в която да не се правят компромиси? Тук много се изтъква как снахата е виновна, че стои при мъж с такива родители, но повечето хора знаем, че идеални хора няма и когато жена срещне мъж, с когото иначе си допадат и имат общи ценности, тя е склонна да направи компромис и да си затвори очите пред червените флагове. Както казват много жени в такава ситуация - няма да си зарежа свестния мъж, защото майка му е идиот! За отбелязване е, че знам и случаи, в които мъжът по някое време се усеща, че майка му не е права и застава до жена си.

Общи условия

Активация на акаунт