Новото нормално или Човекът като изчезващ вид

• 4 098
  • 124
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Но пък на авторката е позволено да "нахейти и заклейми" всички почитателки на ботокса (примерно)?
"Много обичам да мислите различно, стига да е като мен".

П.П. Нямам нито една подобна козметична процедура. Не ми е кисело гроздето. Нямам и желание да си правя.

# 106
Но пък на авторката е позволено да "нахейти и заклейми" всички почитателки на ботокса (примерно)?

П.П. Нямам нито една подобна козметична процедура. Не ми е кисело гроздето. Нямам и желание да си правя.
Никого не хейтя, а още по-малко заклеймявам.
Радвам се, че живеем във време, в което всеки може да прави, казва, пише каквото си поиска. Нямам нищо против козметичните процедури(въпреки, че нямам такива и не мисля да си правя). Имам против деца на по 18 вече да имат по няколко такива само защото е мода и е толкова достъпно. Апелирам да мислят младите, да четат, да пътуват, да пробват различни неща, да трупат опит по различни начини, не робувайки на тик тока и като цяло на смартфона си.

# 107
  • София
Това правят младите. Учат, пътуват, работят, стажуват, излизат, четат, спортуват, комуникират.
Нищо по-различно.

Вече, ако превърташ инстраграм и тикток от сутрин довечер, само това ще виждаш, да. Единиците най-пискливи дават усещане за масовост, а това просто не е така.

Вече, всеки му според потребностите и нуждите. Свят широк, има страни, които биха били подходящи за аналогов живот.

# 108
dany1, прочетох мненията ти и ще ти кажа защо не бих се съгласила напълно с предположенията ти.
Съпоставяш качествата и функциите, които евентуално ИИ ще притежава и извършва след години, с възможностите, които има съвременният човек тук и сега. Ние, хората, също сме участници в промяната на света и се променяме, и нагаждаме заедно с него.

# 109

Апелирам да мислят младите, да четат, да пътуват, да пробват различни неща, да трупат опит по различни начини, не робувайки на тик тока и като цяло на смартфона си.
Неправилно място сте си избрали. Младите 18 годишни не стоят в бг-мама, че да ги апелирате тук. Тук са предимно от 30 нагоре, и рядко някоя тийнка да пита дали е бременна. Правите регистрация в тик-ток и там вече четете от тетрадката апелите към младото поколение къде трябва да ходят, какво трябва да четат, ядат, мажат и обличат.

# 110
Положението е така откак свят светува.

Новото поколение се бунтува на старите порядки тип "кон с капаци", а старото поколение се възмущава на изборите им.

Не мисля, че вашето поколение е по-нормално, понеже нормалното за всекиго има различен смисъл.

Опитайте се да прегърнете младите без предубеждения, а не чрез апел в бг мама. Никой няма да ви дочете манифеста.

А и не мислите ли, че всеки крах води до началото на нещо ново? Понякога е нужно да стигнем до крайности, за да съумеем да моделираме статуквото.  Blush

# 111

Имам против деца на по 18 вече да имат по няколко такива само защото е мода и е толкова достъпно.

18 годишните са пълнолетни и имат абсолютно всички права и задължения на възрастните. Толкоз по въпроса.

Ти нали нямаш корекции, какъв ти е точно проблемът?
Надявам се никога повече да не живея като по такова време, че веднага визуализирах дружината ръководителка след като прочетох нещото.

# 112

Имам против деца на по 18 вече да имат по няколко такива само защото е мода и е толкова достъпно.

18 годишните са пълнолетни и имат абсолютно всички права и задължения на възрастните. Толкоз по въпроса.

Ти нали нямаш корекции, какъв ти е точно проблемът?
Надявам се никога повече да не живея като по такова време, че веднага визуализирах дружината ръководителка след като прочетох нещото.
Какво такова време? Дори не зная каква е тази ръководителка. Сигурно е пак нещо от комунизма, а аз съм била на три, когато се е свършило, т.е. не помня нищо. И аз не искам да се връщам в "това време". Просто още един коментар, който не е по темата.

# 113
  • По света и у нас
Ми нямам ботокс и не се чувствам сбръчкана.
Добре съм си. Нямам тик ток, в инстаграм не влизам, какво харесва новото поколение изобщо не ме интересува.

Децата ни ще са още по- различни.
Ще поживеем пък ще видим.
Приятелите ми са готини гора някои по- ориентирани към соц медиите някои не.

# 114
Комунизма свърши на 10/11/1989, следете я малко тая хронология.

Какво такова време? Дори не зная каква е тази ръководителка. Сигурно е пак нещо от комунизма, а аз съм била на три, когато се е свършило, т.е. не помня нищо. И аз не искам да се връщам в "това време". Просто още един коментар, който не е по темата...

....Подрастващите в 90те насоваваха нещата с истинските им имена. Изпитвам носталгия към времето, когато хората имаха идентичност. Не че и тогава нямаше модни течения. Напротив, но всеки избираше в какво да вярва и какво да изповядва: метали, пънкари, гъзари, чалгари, хипари, поп кралици. Толкова цвят, разнообразна музика, различни дрехи, прически. О, прическите на 90-те. Това е тема на един цял нов блог. Но най-важното всеки се стремеше да бъде различен, колкото по-различен и уникален беше човек, толкова по-добре. Уникалността и автентичността бяха на почит, бяха заветната цел на всеки млад човек. И винаги във всичко имаше мисъл...

# 115
Общото с темата е, че се държиш като дружинна и се опитва да даваш тон в живота на хората. Слава богу сега имаме възможността, с лекота да подминем желанието ти да назидаваш.
Или ти под коментар по темата разбираш съгласие?
И, ако си фен на нещата от преди, вземи си напиши сама текста, че е голяма смешка да го минеш през гугъл транслейт, и в същото време да ревеш срещу технологиите.

Нали няма да се отчитаме, коя има или няма ботокс?

# 116
Има една книга от Урсула Ле Гуин "Най-далечният Бряг", 3тата от поредицата "Магьосникът от Землемория".
Там се описва нещо такова, като тази тема, но няма нищо общо със социализЪма. Действието се развива в пра-стари, древни времена на магьосници и дракони.
Супер добра книга е. Не ви я натяквам като дружинна, споделям. Който иска да я погледне. Има я и в читанката.

Урсула си пада малко социалистка, ама само в добрия смисъл.

Което ме навежда на още една супер добра нейна книга, която пак има огромна връзка с темата, още по-голяма. Ама как се казваше.
Малко Гугъл и ... заглавието е "Освободеният".
https://knizhen-pazar.net/sold_products/books/482207-osvobodeniyat

# 117
Е, що Гугъл, тая зла технология, дето ни прави еднакви. Дайте малко по-така, на хартия, в библиотеката, после написано в тетрадката. То с Гугъл си като масата.

Социализъм в добрия смисъл няма.

# 118
А защо на Гугъл транслейт се диктува? От някакъв чужд език ли трябва да се превежда?

# 119
Е, що Гугъл, тая зла технология, дето ни прави еднакви. Дайте малко по-така, на хартия, в библиотеката, после написано в тетрадката. То с Гугъл си като масата.

Социализъм в добрия смисъл няма.
Къде съм бил против Гугъл, или авторката е била против Гугъл?

Правите евтина демагогия. Искате ВСИЧКО на ангро да се приема, без критика.
А нещата са като мозайка. Има добри неща, има и лоши. Има и добри, с лоши страни; има и лоши, с добри страни; има и такива без корелация.
Опитайте да пишете по същество, за отношенията между хората, например. Не за Гугъла, кишата и Гришата.

Общи условия

Активация на акаунт