Термин Март 2025 г. - Тема 4

• 34 004
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Така, както го описваш ми звучи като да започват да ти изтичат водите.

Добре е, че си отишла да те видят.
Днес като си пак там и е минало време ще могат по-обективно да видят какво се случва.

Аз също съм там от 14:30 на тонове, пиши ми ако имаш нужда от нещо на ЛС, докато съм в болницата мога да съдействам.

При раждане интервала на контракциите намалява. Ако са на различни интервали не знам каква е причината. Пиши на АГ да даде мнение и съвет какво да правиш.

Успех и пиши как си.

Благодаря, момичета, около 4 часа отидох. Провериха, че не са води, нямах и разкритие. На тоновете се видяха май контракции, нещо като "дразнене", понеже явно не бяха регулярни и чак толкова силни. Прибрах се.
И се почна... боли си ме на 5-10 мин, мисля че падна тапата, защото имаше слуз розово-кафява, прозрачна също, но не като сопол...и при много силните болки ми тече и вода някаква, но не знам каква е.. болките са понякога на 3 мин, на 7, на 5, на 11... не знам... в 5 и 30 пих 2 но шпа, там ми позволиха, но май няма много ефект.
Така или иначе днес съм на тонове, но ще отида по-рано да искам и пак преглед, защото не знам какво е това... да, аз не държа на болка, но все пак менстеуални спазми на 5 мин не са приятни, някои са много силни, други не толкова, но всекимпът бълвам и секрет. Контракциите със сигурност ли са фиксирани и винаги намалят? А не един път на 5 мин после 8 после 3?

# 121
Sehy и на мен ми звучи сякаш започва раждане. Иначе по принцип контракциите трябва да са регулярни. Започват на дълги интервали и постепенно времето намаля. Така беше и при мен и също водите ми изтичаха по-малко с болки и контракции, а не като на филмите изведнъж. Ще чакаме да пишеш, ако имаш възможност Hug

# 122
Един тъп въпрос от мен - защо се спира магнезия в някакъв момент около 8ми месец?
Тъкмо влязох в 34гс и продължавам да го пия, когато усетя дискомфорт.

# 123
Един тъп въпрос от мен - защо се спира магнезия в някакъв момент около 8ми месец?

За да може организма да се изчисти от него и да се подготви за раждането.Магнезия успокоява матката и спира контракциите,освен това влияе и върху развитието на бебето.
Трябва да се изчисти организма,главно заради това се спира.

# 124
А защо се спира 34 седмица, не е ли рано ? Аз мислех, че от 36 се спира.

# 125
Благодаря! Значи да питам другата седмица АГто кога да го спирам.

За да може организма да се изчисти от него и да се подготви за раждането.Магнезия успокоява матката и спира контракциите,освен това влияе и върху развитието на бебето.

# 126
Благодаря! Значи да питам другата седмица АГто кога да го спирам.

Да.Ако ще си нормално раждане май се спира по -рано,ако е секцио 2-3 дни преди операцията.

# 127
Странно. Аз съм в 36 гс и чак сега ми го спряха магнезия (ще раждам естествено).

# 128
На мен не са ми казали да спирам магнезия, в 34 г.с.съм.
Имам един казус с повивалника. Понеже взех дървена кошара от Nicolle Bsby, размера на шкафа за повиване е 38/70. Всички подложки, които се предлагат са с размер 50/70 см. Тези, които са по-меките влизат, но почти не остава място да се сложи бебето. Търсих какво ли не, но нищо не пасва. Направо ми се обезсмисли този шкаф. Някакви идеи?

# 129
Странно. Аз съм в 36 гс и чак сега ми го спряха магнезия (ще раждам естествено).
Аз го спрях вчера,в 38 + 1 ,три дни преди секциото.Явно всеки Аг има различни изисквания.

# 130
  • София
Моят АГ ми каза, че мога да си го пия до края. Зависи от дозата, дали е терапевтична или поддържаща.

До 36 г.с. със сигурност, и след това АГ ще прецени дали да го спирам

# 131
Marmoletaпри теб е рано да го спираш. Иначе има вероятност да се родят рано бебетата.  Можеш да го спреш към 36-37 г.с.

# 132
Благодаря Bibi. Аз не че го пия в големи дози - по 1-2 на ден зависи как се чувствам. Така и никой от докторите не ми каза доза, всички казват при нужда и аз си действам по схемата, която си знам от тренировките Joy
Marmoletaпри теб е рано да го спираш. Иначе има вероятност да се родят рано бебетата.  Можеш да го спреш към 36-37 г.с.

# 133
Магнезия, ще го пия до края, така ми каза АГ. Ще бъда секцио Simple Smile знаете ли дали после се продължава магнезия?

# 134
  • София
Магнезият действа с натрупване, и това “при нужда” не знам дали ще има бърз ефект.

На мен ми го изписаха “поддържаща” доза 2*1, магнерот.  С уточнението , ако приемаш желязо, да е далеч от него - примерно 2 часа.

@MmeBovari зависи дали планираш да кърмиш после и дали ще взимаш някакви витамини за кърмачки. В повечето има калций и магнезии.
Ако не приемаш добавки след раждането, спокойно можеш да си пиеш х1, излишъка се освобождава с урината.

Повечето родилки са масово с дефицит на магнезий, и преди година, когато ходех на рехабилитация заради болки в китката, една от рехабилитаторите сподели, че всяка втора жена пациент и е родилка, с болка в костите от магнезиев дефицит.
(Тогава и на мен правеха електрофореза с тампони с течен магнезий )

Благодаря Bibi. Аз не че го пия в големи дози - по 1-2 на ден зависи как се чувствам. Така и никой от докторите не ми каза доза, всички казват при нужда и аз си действам по схемата, която си знам от тренировките Joy
Marmoletaпри теб е рано да го спираш. Иначе има вероятност да се родят рано бебетата.  Можеш да го спреш към 36-37 г.с.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 11:52 от Maze_Girl

Общи условия

Активация на акаунт