Термин Март 2025 г. - Тема 4

• 34 016
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
До 160 у/Мин е нормата за тоновете при бебето.Даже моята Аг ми беше казала,че идеални са около 139-140/Мин.

# 151
Мойто АГ пък нищо не каза за тоновете, само погледна и толкова. Явно всичко е било наред. Ще видим другата седмица. За раждането - края на 36, началото на 37гс бебето вече било напълно развито за самостоятелен живот. Даже искат тогава да ми насрочват секциото, та водим преговори за още някой и друг ден напред.
За крампите - от години ям по 1-2 банана на ден и има много добър ефект. Една приятелка, сестра в спешното, ми беше казала за бананите и наистина действа.

# 152
Мойто АГ пък нищо не каза за тоновете, само погледна и толкова. Явно всичко е било наред. Ще видим другата седмица. За раждането - края на 36, началото на 37гс бебето вече било напълно развито за самостоятелен живот. Даже искат тогава да ми насрочват секциото, та водим преговори за още някой и друг ден напред.
За крампите - от години ям по 1-2 банана на ден и има много добър ефект. Една приятелка, сестра в спешното, ми беше казала за бананите и наистина действа.
Това с бананите не го знаех.Аз си имах крампи и преди бременността и си взимах магнезии при нужда

# 153
Здравейте, днес пусках хормонални изследвания по препоръка на ендокринолог само тсх-1.290 и фт4 -9.25. ФТ4 долна референтна стойност пише 12. Някой има ли с понижено фт4 и какво означава това Confused
Sunshine lady какво ти казаха за резултатите?

Така като ви чета излиза, ще повечето пиете магнезий, аз пих само за 1 седмица в 15гс. Сега пак ще пия за една седмица в 35гс съм, защото имах доста интересни и чести контракции през уикенда.
Защо толкова малко време си пила магнезий ? Те го изписват точно заради стяганията,контракциите и нощните крампи.На мен ми го изписаха когато влязох в 25 седмицата,защото и тогава зачестиха тези оплаквания при мен.

Имала съм няколко стягания през бременността и никога не са били в един и същи период. Може би заради това? А тази седмица ще пия, защото се случиха няколко по-сериозни последните дни. Не знам дали не съм изпуснала нещо като не взимала почти. 🤔 Честно казано всичко ми е много объркано тази бременност в сравнение с първата.

# 154
До 160 у/Мин е нормата за тоновете при бебето.Даже моята Аг ми беше казала,че идеални са около 139-140/Мин.
Такива са и моите, просто не ми е удобно толкова на ляво, пък по гръб ми става зле и само се въртя, та явно нещо е дало отклонение. Уж утре може да ме изпишат, ако всичко е наред, че не ми се седи три дни по пътека..

# 155
Здравейте, днес пусках хормонални изследвания по препоръка на ендокринолог само тсх-1.290 и фт4 -9.25. ФТ4 долна референтна стойност пише 12. Някой има ли с понижено фт4 и какво означава това Confused
Sunshine lady какво ти казаха за резултатите?

Така като ви чета излиза, ще повечето пиете магнезий, аз пих само за 1 седмица в 15гс. Сега пак ще пия за една седмица в 35гс съм, защото имах доста интересни и чести контракции през уикенда.
Защо толкова малко време си пила магнезий ? Те го изписват точно заради стяганията,контракциите и нощните крампи.На мен ми го изписаха когато влязох в 25 седмицата,защото и тогава зачестиха тези оплаквания при мен.

Имала съм няколко стягания през бременността и никога не са били в един и същи период. Може би заради това? А тази седмица ще пия, защото се случиха няколко по-сериозни последните дни. Не знам дали не съм изпуснала нещо като не взимала почти. 🤔 Честно казано всичко ми е много объркано тази бременност в сравнение с първата.
Моите стягания започнаха в началото на 6 тия месец и главно заради тях ми изписаха магнезии.Иначе контракции,почти не съм имала,даже да не кажа изобщо.

Rimmona на мен не толкова ми ставаше лошо като легна по гръб,по скоро ми беше трудно ставането след това и за това не ми беше комфортно накрая.Но да,повечето Аг казват,че е по-добре при тонове да се лежи на една страна.
Успех и дано да е наред всичко.

# 156
Благодаря! Дано утре да си ходя вече, въпреки че сега започнаха някакви бодежи ниско долу, остатъчни контракции явно от това, че ми бяха включили окситоцин.
При вас колко е скъсена шийката? При мен 50% измери, което не знам дали е много или малко за 37г.с.

# 157
Аз съм била 2 пъти и 2та пъти стартирах с над 170, виждаше се и 180 на моменти. После се успокояваха. Миналия път най-редовно си бяха над 160. Затова и казвам, че това с тоновете много ме бъгва. Както съм изградила една търпимост към контракциите и стяганията, след тонове винаги си мисля "как се чувства И бебето". Но моят лекар не каза нищо. Опитвам се да дишам дълбоко и равномерно и да не чета за тях в интернет.

При мен тоновете също са от 140 до 175. Всички казват, че няма нищо притеснително...
Също така че момичетата са с по-високи тонове.
Надявам се всичко да е наред с бебка.

# 158
На мен шийката до сега не са ми я мерили,защото ще съм секцио.

# 159
Моята шийка последно декември мериха.
Сега не е мерена, но на следващия преглед ще питам дали няма да я видят. Нищо, че ще съм секцио Simple Smile

# 160
На мен ми я мериха 2 пъти.
На втората фетална през корема - 3.8 и сега на третата, в 32 г.с., 2.8, никой от лекарите нищо не каза. А толкова я мислих. И толкова съм се притеснявала за нея. Аз съм със стягания от началото на декември, като тогава имам ясен и отчетлив спомен за контракции през 10 мин, които си засичах за около час - два. Та вече 2 месеца и половина, колкото там се пада, основно лежа. Или правят "нещо", докато ставам за тоалетна. Не знам, дали си помогнах с това пазене, но доста съм изморих психически :/

# 161
Моята шийка е мерена няколко пъти, макар да съм секцио. На всичките фетални лекарката ми я мери, каза че винаги го прави. После моя лекар ми я мери май веднъж. Утре съм на доплер при тази, при която правих феталните и съм сигурна, че ще я премери. Аз не съм имала контракции до сега.

# 162
Момичета,  малко съм притеснена.В 35г.с влизам днес, а бебето  още не се е обърнало с главата надолу.Искам да си родя нормално, като първото и правя упражнения и какво ли не,  но не знам дали има вече място. На 12-ти съм на тонове и преглед и ще го видим.  Има ли някоя от вас при която се е обърнало след 35 г.с.?

# 163
Момичета, днес се роди Ева, 50 см, 2975 гр❤️ В крайна сметка си се оказа родова дейност и след като се прибрах около 5 се почнаха нерегулярни на 3-5-8-10 минути контракции. В 8 ми изтекоха и водите силно, но мисля, че и преди това имаше. В 9 ме приеха в болницата. Беше си болезнено, но няма как, всичко се забравя🥰❤️🥰

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 21:24 от Sehy

# 164
Честито щастие Heart Радвам се, че всичко е минало добре, много красиво име.

Общи условия

Активация на акаунт