Име за момче? 💙

• 1 840
  • 51
  •   1
Отговори
# 30
Има мъжко име Михал. Миха́йл прилича на него. Съветвам авторката да не се съобразява с мненията на хората, защото след време може да съжалява. Има толкова нелепи и грозни имена, и притежателите им си ги носят с гордост. А Миха́йл е просто необичайно. На мен фамилията ми е особена и ми се случва да обяснявам как се пише, да поправям. И какво от това?
Аз съм с популярно име през 50-70 не години на миналия век, но с два варианта. Писнало ми е да ми преиначават името, в това число и в документи, просто защото нашите избрали по-редкия вариант. Затова моите деца са с имена без варианти за бъркане. С Михайл непрекъснато ще му бъркат името.

# 31
Абе, Ябълкова, не е точно така. Едно е да си с нетрадиционно име или фамилия (на ММ фамилията не е нетрадиционна, но винаги я бъркат и все поправям), друго е името ти да е с правописна грешка.
То все едно да се казвам Мъртина.

# 32
  • София
Категорично Андрей и от мен.

# 33
То все едно да се казвам Мъртина.

Айде сега, не давай идеи!

Събирането зорлем на някакви букви няма никакъв смисъл. Името на детето не е някаква абревиатура. А и колко ще бъдат удовлетворени, че има някъде си из името буква "а", например? Че то половината си я имат. Абсурдно е. Аз не хсресвам кръщаването, но ако някой иска да спазва това, да вземе цялото име, осъвременено такова или дори само първата буква.

# 34
  • Бургас
Мъррртина 😁 Даже сладко звучи 😁 Всякакви странни имена има, има и тема за тях във форума. Миха́йл е хрумка на майката и на мен ми звучи добре. Може и Миха́йло. То аз не бих питала някого извън семейството как да си кръстя детето, ама хората го правят. Свят широк.

# 35
Може Мартийн. Има "А", има "Й".

# 36
Ако ще е на инат,  нека да е Май( задоволяващо всички😉) - няма начин да го сбъркаш, но съвсем друго е имала предвид авторката.

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 11:58 от ccvet

# 37
Йордан. Много ми харесва това име.

# 38
Ако ще търсим комбинация А и Й, номинирам и Айвън - започва с двете.

Шегата настрана, Михайл е точно име, което хората ще виждат и автоматично ще поправят, защото ще си мислят, че е техническо грешка. Имах ученичка Майя и детето все беше с объркани документи и награди.

# 39
То няма нормално име - комбинация от Йордан и Андрей. Или едното, или другото, или неутрално, ама наистина такова.

# 40
Гласувах за Андрей. МихаИл и Йордан също ми харесват. И трите имена в анкетата са библейски. Съществува и библейско име Йоаким - ако Ви харесва. Означава „Бог ще утвърди".

Може и двойно име - Михаил-Андрей, Михаил-Йордан...

Успех!

# 41
Андрей от мен. Михайл ми звучи странно и някак недодялано. Има риск един ден това дете да се срамува от името си.

# 42
Йоан е по-добро съчетание, ако не се включва измишльотината с М.

# 43
Гласувах за Андрей, може Анди на галено. Hug

# 44
Михаил бих избрала. Ама това Михайл ми е неграмотно изписване. Примерно ако беше Микайл щях да го приема за някаква изгъзица.
Андрей не ми допада. Затова гласувах за Йордан. Класическо.

Общи условия

Активация на акаунт