Любители на котки - Тема 204

• 30 692
  • 768
  •   1
Отговори
# 345
А ти си героиня Flowers Hibiscus Деца, плюс бъдещо такова, мъж и котка.  Аз отглеждам дете, ( плюс детето на свекървата, коте, стаааро куче и папагали /  дразнят ме папагалите, крещят и цапат много/). Мм си се занимава с аквариума. Детето и котето най ме радват Joy

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 08:33 от cardhu

# 346
Благодаря, но не е точно така.
Имам помощ, сама ще ми е много трудно да се справя, особено сега нищо не ми се прави.
То нали знаеш собствените се гледат лесно, с това на свекървата е трудно.🤣 Най-малко не можеш да го набиеш като не слуша.🤣🤣🤣 (Не си бием децата, просто метафора)

# 347
Защо не пробва с мокро памуче?
Моите имат изрядна хигиена. Дори и Памук с дългата козина. Едно време и Кети имаше, стара, болна , накрая не полагаше много грижи за козината, но пацули не е имала.

Много е засъхнало и втвърдени, даже с баня не стана

# 348
  • на брега на морето
Идвам да попитам за добър ветеринар и хубава, оборудвана клиника за кастриране и чистене на зъбен камък. За София питам.
Питай в клиниката в Горна Баня. Хубава, модерна и оборудвана.
Добрият ветеринар за мен там е д-р Войчев, със сигурност и другите му колеги са добри, но той лекува правилно Нала и аз много му вярвам.

# 349
Моето бабче има от време на време засъхнали акита по дупето, големи колкото зрънца. Като забележа и й ги махам с пръсти. Сивият никога няма, той явно успява добре да си почисти дупарата.

# 350
Двете ми красавици:

Грейси не щеше много да стои мирна, за това и снимката не е много добре позиционирана.

# 351
  • София
Снощи дъщеря ми сглоби едно легло

Оникс го одобри Joy

# 352
Хубав уикенд на всички! 🌸
Случайно да сте срещали някъде силиконова котешка тоалетна с pH индикатор? Т.е да си променя цвета при различните нива на pH в урината на котката. Намирам само 2 варианта в Emag- едната е бентонит, а другата е силиконова, но пък цената от 24 лв. ми идва висока, тъй като сменям цяла тоалетна на 4 дни. Благодаря предварително!

# 353
  • София
Ще питам ветеринарките до нас.

# 354
Ще питам ветеринарките до нас.
Супер! Много благодаря. Мисля си и за варианта да сменя с бентонит, но не зная как точно трябва да стане- постепенно ли 🙄

# 355
Случайно да сте срещали някъде силиконова котешка тоалетна с pH индикатор? Т.е да си променя цвета при различните нива на pH в урината на котката. Намирам само 2 варианта в Emag- едната е бентонит, а другата е силиконова, но пък цената от 24 лв. ми идва висока, тъй като сменям цяла тоалетна на 4 дни. Благодаря предварително!
Има пакети със сол, която добавяш към тоалетната и си променя цвета. А още по-лесно е да си купиш лентички за потапяне в урина. А най-лесно е да пъхнеш една чиста капачка под дупето на котака, докато чишка и да прехвърлиш събраната урина в стерилно контейнерче и я дадеш за анализ в човешка лаб (около 4 лв).

# 356
Има пакети със сол, която добавяш към тоалетната и си променя цвета. А още по-лесно е да си купиш лентички за потапяне в урина. А най-лесно е да пъхнеш една чиста капачка под дупето на котака, докато чишка и да прехвърлиш събраната урина в стерилно контейнерче и я дадеш за анализ в човешка лаб (около 4 лв).

За съжаление никакъв шанс да събера така урина, в момента в който се опитам да пъхна нещо под него и спира да пишка или въобще не започва. С много зор веднъж събрах урина за изследване с тези пластмасовите топчета, които продават, но трябваше да сложа и малко кристалчета, за да отиде. Иначе се стискаше цял ден, както и влизаше и започваше да играе с топчетата и да ги яде.
Взех си лентички за вкъщи, но силно се съмнявам, че нещо не са верни, тъй като всички вкъщи ни изкараха с какви ли не проблеми 😃. (От тези са за тестване на няколко неща)
Предполагам няма да е точно ако пъхна лентичката директно в тоалетната, докато още не са попили кристалчетата урината? 🤔
Може ли помощ как да намеря тази сол, защото нещо не успявам, само на едно място намерих нещо подобно, което е и неналично.

# 357
Котето на комшийката, което идва у нас отслабна, не яде и се носи мирис на мърша. Има обилно слюноотделяне. С какво да му помогна, нямам възможност да го транспортирам и заведа на ветеринар.

# 358
Котето на комшийката, което идва у нас отслабна, не яде и се носи мирис на мърша. Има обилно слюноотделяне. С какво да му помогна, нямам възможност да го транспортирам и заведа на ветеринар.
Така на сляпо и без вет какво бих направила аз:

1. От колко време е така?
2. Диария, повръщане има ли?
3. Температура колко е?
4. Очите му как са? Има ли сълзи, секрети от очи/нос?
5. На каква възраст е?
6. Други симптоми освен слюнката и гадния мирис, като например затруднено ходене, затруднено дишане, нереагиращи зеници, клепачи?
7. Нямаш ли опция вет на повикване? И да донесе бързи антигенни тестове?
8. Може да е панлевкопения, може да е ФИП, а може и други "бонуси" да има. Бих намерила и дала веднага молнупиравир, предвид, че нямаш вет под ръка, който да може да боцне GS. Иначе за предпочитане е инжекция GS. Ако можеш сама да боцкаш - бих могла да ти помогна с намирането. Ако не можеш - молнупиравир. Също мога да ти помогна с намиране. И така изключваме или потвърждаваме ФИП.
9. Антибиотик. Синулокс или друга търг. марка амоксиклав. Отново за предпочитане инжекционно. Ако няма как - таблетка. Така изключваме или потвърждаваме вторична бактериална инфекция.
10. Противовъзпалително.
11. Може да е друга вирусна инфекция, причиняваща язви по целия стомшно-чревен тракт и/или дихателни пътища. Ако можеш да му отвориш устата и да провериш за червени петна по венци, език, небце...
12. Понеже не яде нищо, ще му трябва и система, за да не се дехидратира. Мога да ти обясня как да му боцнеш подкожно вкъщи.
13. Остава да го храниш със спринцовка, но ако има язви по устата и хранопровода, ще плюе и ще се плюнчи само.
14. Трябва да стои прибран на топличко, но да не е в контакт с други котки, техните купички или тоалетни.

Виждаш, че са много нещата, които трябва да се направят. Ако може вет да дойде на място, като му обясниш предварително по телефона, би било по-адекватна и комплексна реакция. Най-малкото някои неща изискват инжекция.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 03:43 от amy_nka

# 359
Добро утро, ето така пие кафе сутрин ММ Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт