RYANAIR - 28

• 38 416
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
  • Свищов
Да дам и своя коментар относно Приоритет за възрастни и без Приоритет за дете. В София нямаше проблем и ни пуснаха заедно. От Будапеща днес, обаче помолиха детето да изчака да минат с приоритет, та тя остана първа на не приоритетната опашка с баща си. В София мериха очевидно големи багажи и май само 1 накараха да чекира. Правеха бележка за дамски чанти или втори ранички на тези без Приоритет. Днес не видях мерене, само няколко бележки да се свият текстилните куфари. Та явно си зависи от наземния персонал.
За първи път летим, откакто сме в Шенген и нямаме чекиран багаж. На Ференц Лист от слизането от автобуса до отиването на гейта ни отне не повече от 25-30 минути.

Последна редакция: пн, 21 апр 2025, 12:13 от krem4et0

# 631
  • София
Последно в sdi ми казаха, че не правят отмяна на пътуване. Не знам дали във всички и не знам дали не се е променило. Аз се свързвам с евроинс по мейл. Пращат ми полицата, плащам по банков път и готово.

И на мен ми отказаха тази застраховка в офиса на SDI
Стана ми странно, и се обадих на 0800 11 300, и от там ми се извиниха, че служителката не е компетентна, и ми я сключиха по телефона

# 632
На мен също са ми отказвали в SDI.
Вижте клетка на Раян за багаж, с кантар

# 633
  • Melmak
Последно в sdi ми казаха, че не правят отмяна на пътуване. Не знам дали във всички и не знам дали не се е променило. Аз се свързвам с евроинс по мейл. Пращат ми полицата, плащам по банков път и готово.

И на мен ми отказаха тази застраховка в офиса на SDI
Стана ми странно, и се обадих на 0800 11 300, и от там ми се извиниха, че служителката не е компетентна, и ми я сключиха по телефона

На мен малко спря да ми се занимава с тия от сди, които днес така, утре иначе и некомпетентните им служителки. Вече си ходя директно при застраховател, даже не ходя, а пиша мейл и плащам по банков път.

# 634
Аз доста съм ги ползвала, че са ми удобни като локация, само за Отмяна на пътуване ползвах Армеец. Обаче като споменахте некомпетентни, се сещам за последния път като ходих да правя една застраховка за сина ми при тях. Той си е с имена, в които няма нищо специфично при изписване на латиница. Обаче ме пита мацката: как точно се изписва презимето, като споменава презимето на съпруга ми. И аз казвам, че искам за сина ми застраховка. Проверяваме и се оказва, че вероятно като съм правила семейна застраховка  за едно пътуване, е станало някакво объркване. Аз уж проверявам данните, не знам какво се е случило. А правя застраховка за 3 месеца, не за 3 дни, че да кажеш майната му. Та, проверявайте си хубаво. Че ако нещо се случи, увисваш.

# 635
На мен също са ми отказвали в SDI.
Вижте клетка на Раян за багаж, с кантар

На мен Райън са ми теглили багаж, но беше отдавна. Не че ми пречи - винаги си го тегля у нас.

# 636
Килограмите не ме притесняват, обаче размерите определено. Купихме един по-малък куфар, че нашите са 23см широки, ама той пък е около 21см и пак ще се притеснявам. В търсене съм пак.

# 637
Купете раница или сак. Не е шики-мики като куфар, но нито тежи 2,5-3 кг като куфарите, нито е твърдо като тях, за да има проблем с рамките.

# 638
  • София
Търсенето на куфар с дълбочина 20 см. се оказа не много лесно.
Поръчах един от емаг с описание 17 см, но се оказа, че 17 е само платнената част, а колелата стърчат още 5-6 см. и го върнах.
Отказах се от онлайн опити и тръгнах по магазините.
Почти няма куфари от плат, а ги предпочитам. Освен това, производителите пишат 55/40/20, но не винаги е така като премериш.
В крайна сметка взех на Естил (защото съм доволна от качеството на марката преди 15 години, дано е запазено). Куфарът е 20, ама има уширение да стане 23 см. Заради това предната част стърчи леко и трябва да го натиснеш, докато стане на 20. Ще пиша другия месец дали съм имала проблем.

За малък ръчен пътуваме с раници, но за големия багаж не е удобно да мъкнеш чанта или сак.

# 639
Ма всяка страница се пита и пише за багажа и на някой може да му е писнало да чете, за което се извинявам.  Аз искам да съм стриктна, неприятно е да си под напрежение на гейта. Ако взема мека чанта или сак, не е удобно за носене, защото ще имам още една чанта/раница. В Джъмбо има малки куфари и според етикетите само един отговаряше на размерите на Раян, но нямах метър да измеря. Наистина ще се радвам да споделите.

# 640
  • Mostly in my mind
Аз съм харесала тази чанта от Тему. Струва ми се добра изработка и отговаряща на размерите

# 641
Най-добре е да се направи отделна тема за багажите, дамските чантички и възглавници, а не постоянно едно и също да се пише на всяка страница.

# 642
Защо да е трудно, куфарите за ръчен багаж са в този размер. Моят е на Puccini от поликарбонат и е точно, колкото клетчицата. Пробвала съм го и влиза точно. Аз по-скоро с раниците все се оливам и съм на тръни.

# 643
Моят е от Дайхман и си е в размирите, на детето от Гранд Гепард и пак си е в размерите.

# 644
20% намаление за полети през май и юни

И за съжаление инцидент:

Източник: https://telegraph.bg/svetat/novini/drama-v-nebeto-samolet-ot-bud … i-2-meseca-453796

p.s. И всъщност се е оказало птица в двигателя https://avherald.com/h?article=526d8046

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 18:20 от diziler

Общи условия

Активация на акаунт