⚓ На пазар във Варна - тема 79 ⚓

• 33 299
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Miss Kaprisse аз не съм от Варна и първоначално попаднах в   "Призма" до пощата случайно. След години  ме пратиха в тази до операта, за да търся рамки с точно определена форма.  Синът ми беше малък,  стъклата на очилата бяха призматични и много дебели/ колко плаках като ги видях/   Младо момиче попита как толкова малко дете е с голям диоптър.  Отговорих,  че диоптъра е малък,  но стъклата са с призми. Възрастна оптичка събра 3,4 млади оптици и ме попита ще позволя да обяснява и да огледат стъклата, рядко имало такива случаи.  Накрая думите й бяха,  че след пубертета ще носи очила с обикновени стъкла.  Много веща беше в професията си, много добре обясни на младите си колеги, гледаха стъклата на апаратите си, въобще направи ми добро впечатление.  И нещата при сина ми се развиха както каза

# 466
Имам добри отзиви за оптика Стела в паркмарт, точно за очила на тийн.

# 467
не бих препоръчала една оптика в сградата на  МЦ младост, на мястото на банката  се пада. Имах нужда да ми се сменят наносниците преди няколко години. Взеха ми 20 лева не ми дадоха касова бележка. Може да било свободно съчинение на жената, която работи там. Но и не бяха златни наносниците, че да ми вземат 20 лева  . Иначе ми опяваше дамата как очилата ми били за смяна. За смяна бяха, ама не при тях.

По принцип аз съм доволна и от оптика Леонардо. Преди доста години докато чакахме в кабинета на Контрова, една дама (представителка) беше при нея и раздаде талончета с ваучери за отстъпка. Та го използвахме  в оптиката, тогав аимаше такава във Варна мол. Взехме маркови рамки с добри стъкла. Е,  с това изделие изкара моята цял гимназиален курс - 5 години. Железни бяха. Но ако не беше ваучера (30%) едва ли щях да си го и помисля.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 15:24 от _re_ge

# 468
По принцип аз съм доволна и от оптика Леонардо. Преди доста години докато чакахме в кабинета на Контрова, една дама (представителка) беше при нея и раздаде талончета с ваучери за отстъпка. Та го използвахме  в оптиката, тогав аимаше такава във Варна мол. Взехме маркови рамки с добри стъкла. Е,  с това изделие изкара моята цял гимназиален курс - 5 години. Железни бяха. Но ако не беше ваучера (30%) едва ли щях да си го и помисля.
Всички очила (диоптрични и слънчеви) са ми от Leonardo. Ако се изчаква за промоции и намаления, цените са съвсем поносими. Нямат чупене, надраскване, изтъркване (на рамката)... От преди повече от 10г. имам едно Vogue-че с най-скъпите японски стъкла за времето си и пълна протекция за компютър, още ги ползвам. Вдигнах малко диоптъра за четене (на хартия), но Vogue-то за пред монитор и нисък диоптър още си го ползвам - изпускала съм ги, сядала съм неволно върху тях, нищо им няма. Единствено последните ми са от "Света Петка" след очния преглед, стъклата пак са най-високия клас (добри са), но имат по-малък избор от Leonardo за маркови рамки.

# 469
  • varna
И на дъщеря ми са от Леонардо. Наистина при промоции, цените са съвсем поносими, но за здравината си зависи от рамката и колко ги пазиш.

# 470
Моите очила бяха от оптикласа и съм много доволна. Но миналата седмица ги изгубих и утре мисля да ходя да си правя нови. Чудя се между оптиката в градска (познати ми я препоръчват от години) или оптика Алфа (пак познати правиха наскоро там и са доволни).
Ще споделя след това.

# 471
  • Deutschland/HE
Деспина, на ъгъла на ул. Цар Асен и ул. Раковски има малка оптика, цените бяха доста прилични за очила на тийнове.
Лятото си правих втори(резервен) чифт очила в една оптика на ул. Дрин. доволна съм, цената беше на 1/3 от оптиката в Св. Петка.

# 472
Не е точно за пазар, но не намерих друга подходяща тема. Ученическите и студентските карти за автобус имат ли срок за подменяне? Аз бях останала с впечатление, че имат срок, синът ми твърди че не е нужно да се подновяват. Вкл някаква контрольорка вчера му казала, че не е нужно. Не ми се вярва, как всъщност стоят нещата с тези карти?

# 473
  • Варна
Имат срок картите. Мисля, че беше 3 месеца. Вчера едно момче помоли контрольорката да му провери срока на картата. От разговора се разбра, че е ученик 12 клас.
Благодаря на всички за отговорите.
Госпожицата иска кръгли метални рамки и то да изглеждат златни. Предложиха ни рамки за 69лв и със стъклата 300 лв, затова реших да питам. Не вижда на далеко. Започва с 0,75 на едното и  1 на другото око. Успокоиха ме, че ще става по-зле.

# 474
  • Варна
С дъщеря ми и двете носим диоптрични очила, като почти всички са поръчвани в Леонардо. Успяват да направят най-добра цена. Често имат хубави отстъпки.
Имам точно кръгли, метално златно Воуг-че от тях.

# 475
Здравейте! Някоя виждала ли е някъде в града или интернет този тип колие/аксесоар? 🌼

# 476
  • Варна
Аз си правя очилата в оптика Ювеле (точно зад спирката срещу Общината). Жената там е много отзивчива, помага с избора. А и има 3 дъщери тинейджърки, така че със сигурност знае какво хареват младежите.

# 477
Не е точно за пазар, но не намерих друга подходяща тема. Ученическите и студентските карти за автобус имат ли срок за подменяне? Аз бях останала с впечатление, че имат срок, синът ми твърди че не е нужно да се подновяват. Вкл някаква контрольорка вчера му казала, че не е нужно. Не ми се вярва, как всъщност стоят нещата с тези карти?
Имат срок. До миналия месец безплатните ученически карти бяха със срок от 3 месеца. Срока вече е увеличен на 6 месеца. Но не знам дали се увеличава за вече притежатели на карти , които са били с 3 месечен срок

# 478
Какво правите със стари счупени смартфони. Изкупуват ли ги за части някъде?
 Имаме един айфон 7ца, който миналата година сменях батерия да го ползваме в офиса, но го счупиха. Отидох в сервиза на Патриарха оказа се че не съществува вече Sad

# 479
Може да го продадете на флип.бг

Общи условия

Активация на акаунт