⚓ На пазар във Варна - тема 79 ⚓

• 33 098
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Киса, доколкото разбирам от снимките в гугъл, трябва да е някъде до магазините за мебели. Т.е по главната трети март като караш посока Джъмбо, но преди да завиеш надолу има една дълга поредица от блокове, под които има магазини за мебели, фитнеси и др. Води се бл. 4. Поне на снимките на там ми прилича.

# 706
Киса, доколкото разбирам от снимките в гугъл, трябва да е някъде до магазините за мебели. Т.е по главната трети март като караш посока Джъмбо, но преди да завиеш надолу има една дълга поредица от блокове, под които има магазини за мебели, фитнеси и др. Води се бл. 4. Поне на снимките на там ми прилича.

Да, там е. Едно малко магазинче.

# 707
Стилни рокли беше спомената ДИКА, потвърждавам, че има много голямо разнообразие.
брошки-зависи какви, аз много харесвам магазинчето на полякините, сребро и кехлибар, на бивша "Вапцаров", сега май "Преслав" се казва. Иначе от обикновен материал най - голямо разнообразие съм виждала в едно магазинчето на ъгъла на "Мария Луиза" и бивша адв. градинка.
саморъчни фигурки на тема бал -На "Пискюлиев" - сладкарничкста на Тони.

# 708
ОТ къде да си купя истинско пълномаслено краве мляко? Имам машина за обезмасляване на млякото и досега си купувах мляко от фермерският пазар. Днес си купих от млекомата на чаталджа и останах доста изненадан от количеството сметана което изкарах от него, със сигурност млякото се обезмаслява преди да се сложи в млекомата. Нормално е от 6 литра мляко да се изкарат около 600мл сметана, според чата, обаче аз от млякото от фермерският съм изкарал между 400-500мл, което е ок, но днес от млекомата на чаталджа изкарах едва 200мл, което значи, според чата, че млякото е с масленост горе-долу 1.2%. Четох коментари, че го разреждали с вода, но всъщтност те го обезмасляват, защото в машината за обезмасляване много добре се вижда, че млякото е било обезмаслявано, защото няма никакви боклуци в него. От една страна е хубаво, реално в млякото има много мазнина и ако пиеш редовно пълномаслено мляко ще ти се вдигне холестерола, но аз си правя масло и други продукти от прясното мляко, така че на мен ми трябва истинско пълномаслено мляко.

# 709
Mлекомата на Чаталджа отдавна продава разредено мляко, от преди Ковида.

# 710
  • In transit
Даже доста от преди Ковид. Grinning

Маслеността на млякото зависи от сезона и от това с какво са хранени кравите. Силно се съмнявам, че ще намерите пълномаслено мляко където и да било, освен, ако не си го издоите сама. Всички го разреждат повече или по-малко.

Една съфорумка (забравих и ника) търсеше едни италиански кисели млека с вкусове в Балев био маркет. Имат налични в момента.

# 711
Даже доста от преди Ковид. Grinning

Маслеността на млякото зависи от сезона и от това с какво са хранени кравите. Силно се съмнявам, че ще намерите пълномаслено мляко където и да било, освен, ако не си го издоите сама. Всички го разреждат повече или по-малко.

Една съфорумка (забравих и ника) търсеше едни италиански кисели млека с вкусове в Балев био маркет. Имат налични в момента.
да така е, че зависи от това с какво се хранят и затова мисля, че 400-500мл сметата които изкарах от млякото от фермерският пазар са ок. центрофугата която имам освен, че отделя сметатата отделя и по-тежките "боклуци" които се съдържат в прясно издоеното мляко. направи ми впечатление, че в млякото от чаталджа няма въобще "боклук", което няма как да стане ако млякото не е минавано през центрофуга. Ако просто беше  разреждано с вода боклука щеше да си стои в млякото.

# 712
  • Deutschland/HE
А може ли да покажеш тази центрофуга?

Аз вземам мляко от ферма и последните два пъти, млякото прави много по-малък каймак. Правя сирене, но нещо с киселото мляко удрям на камък. Лятото ще си нося закваска от България.

# 713
https://motorsich.eu/en/kitos-prekes/
аз киселото мляко си го правя в инстант пот и става перфектно всеки път.

# 714
Здравейте, групичка!
Препоръчайте ми, моля,  магазин в града или пък сайт от където мога да купя качествено марково кожено якенце на РД на една тийнейджърка!
Благодаря!😘

# 715
Аз търся черни дънки  (изчистени) за момче 98-104
 (преди съм вземала от Пепко, но вече са малки), та ако някой види моля да пише Simple Smile

# 716
ХМ, Зара, Ризървд, Кик, Синсей?

# 717
ОТ къде да си купя истинско пълномаслено краве мляко? Имам машина за обезмасляване на млякото и досега си купувах мляко от фермерският пазар. Днес си купих от млекомата на чаталджа и останах доста изненадан от количеството сметана което изкарах от него, със сигурност млякото се обезмаслява преди да се сложи в млекомата. Нормално е от 6 литра мляко да се изкарат около 600мл сметана, според чата, обаче аз от млякото от фермерският съм изкарал между 400-500мл, което е ок, но днес от млекомата на чаталджа изкарах едва 200мл, което значи, според чата, че млякото е с масленост горе-долу 1.2%. Четох коментари, че го разреждали с вода, но всъщтност те го обезмасляват, защото в машината за обезмасляване много добре се вижда, че млякото е било обезмаслявано, защото няма никакви боклуци в него. От една страна е хубаво, реално в млякото има много мазнина и ако пиеш редовно пълномаслено мляко ще ти се вдигне холестерола, но аз си правя масло и други продукти от прясното мляко, така че на мен ми трябва истинско пълномаслено мляко.
Пълномаслено мляко може да си купите от мандра Автентика по пътя за аксаковска панорама е. Със сигурност е пълномаслено, защото, ако отидете надвечер, ще ви го налеят директно от съда, в който се събира млякото от доилните агрегати. Колко ще е моментната масленост обаче, зависи много от сезона.

# 718
Момичета, къде мога да подаря буркани  с винтови  капачки ? Имам много и няма какво да ги правя...
Големи или малки са? Аз правя зимнина и се интересувам.
Различни  са.Ако ги искате, пишете ми.С удоволствие  ще ви ги подаря:)

# 719
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Момичета, къде мога да подаря буркани  с винтови  капачки ? Имам много и няма какво да ги правя...
Големи или малки са? Аз правя зимнина и се интересувам.
Различни  са.Ако ги искате, пишете ми.С удоволствие  ще ви ги подаря:)
Писах ви.

Общи условия

Активация на акаунт