Февруарчета 2025 г. -Темa 7

• 27 205
  • 467
  •   1
Отговори
# 240
Добро утро, момичета! Аз от 02.47 тази нощ имам нерегулярни контракции на 7-8 минути, които обаче не са направили разкритие. Първоначално едва ги познах, че са контракции, та тръгнахме към 4 часа и нещо. Дойдохме в 5:15 ч в Майчин дом София и ме приеха на 5ти етаж да чакаме. Бях сега на тонове и имаше 2-3 контракции на тях. Дано днес да мине всичко, да оцелея и да гушкам здраво бебче довечера или утре, живи и здрави. Много се чудех дали изобщо да тръгвам от Дупница, но по-добре че дойдох. Сега ми е по-спокойно, въпреки че мислех че ще стане по-бързо всичко от началото на контракциите. Стискайте палци всичко да е наред. Терминът ми беше за 20.02, но имах нагласа да дойда на 17.02...

# 241
Добро утро! Честити бебчета! Да са живи и здрави! 🍀

Нашата дъщеричка също се роди вчера! В четвъртък минах на преглед с 3,5 см разкритие и 80% скъсяване. Оказа се, че са намалели водите и ме приеха за наблюдение и очакване на раждане. Вечерта нямах никакви контракции, на сутринта в петък се показаха няколко слаби. Но на визитацията ми съобщават, че аз съм за секцио… при самия преглед за разкритие се получи едно кървене от стените на влагалището, необяснимо защо, но ми казаха, че имало голяма вероятност да се получат много разкъсвания при раждането и не ми препоръчват естествено. Дойде ми като гръм от ясно небе, аз много исках естествено. Вие знаете ли за подобни случаи, аз до сега не бях чула за такава причина. Доверихме се на лекаря, но ми остава и малко съмнение, че може би можех и естествено, че така й беше по-лесно, тя все още замества моята лекарка.
Иначе операцията мина бързо, днес ще ме раздвижват.
Два пъти ми носеха бебето вчера, погушках си го, днес чакам да ме преместят от реанимация и да пробвам с кърменето. Дано ни се получи.

# 242
ThroughMyWindow, стискаме палци! Дръж ни в течение❣
Lipsie, честита радост! Да расте здрава и щастлива! Много бързо възстановяване ти желая! 🩷 Според мен не го мисли повече какво е можело да бъде. При мен например при преглед се установиха постоянни ниски тонове, видя се, че е стиснала в юмрук пъпната си връв и буквално след 1 час бях в болницата и я извадиха чрез секцио. Това се случи 3 дни преди уговорена индукция (имах и опция 2 дни преди това да отида за индукция, но изчаках уж сама да тръгне). Аз също много исках естествено раждане и ми се въртяха в главата мисли като “дали не трябваше да отида по-рано” “дали не трябваше да изчакаме да си пусне пъпната връв” и какви ли не. Но истината е, че щом е станало така - така е трябвало и е за добро. Най най-важното е, че сте живи и здрави! Не го мисли вече, като те раздвижат си дай зор въпреки болката и почвай да ходиш цял ден. Ще се възстановиш много бързо!

# 243
Добро утро, момичета.
Честити бебчета, нека бъдат здрави,а и вие покрай тях, за да им се радвате. 🩵🩷🍀
На тези, които са в очакване днес, стискам палци, за бързо и безпроблемно раждане. 🍀

# 244
Добро утро! Честити да са новите бебчета и много да ви радват! Към мамите родили със секцио- имахте ли отоци по глезените след операцията? Днес ги забелязах,до сега не съм имала ,даже по време на бременността.Дали не е от топлината в болницата?

# 245
Благодаря ти, Анонимна* ! Много хубаво го написа, наистина ще се опитам да ги спра тези мисли, че ще си направя беля така. Дано да е било временно състояние само сутринта така, усетих как ме наляга сива вълна и да не ѝ се поддавам.
Раздвижиха ме вече, прорязваше операцията, но се търпи. Втори път после пак ставах сама, беше малко по-добре и ще гледам колкото се мога повече да се движа днес. Това лежане и да не можеш мръднеш да си вземеш нещо от багажа дори не ми харесваше, сега се чувствам като волна птичка 😃
Lipsie, честита радост! Да расте здрава и щастлива! Много бързо възстановяване ти желая! 🩷 Според мен не го мисли повече какво е можело да бъде. При мен например при преглед се установиха постоянни ниски тонове, видя се, че е стиснала в юмрук пъпната си връв и буквално след 1 час бях в болницата и я извадиха чрез секцио. Това се случи 3 дни преди уговорена индукция (имах и опция 2 дни преди това да отида за индукция, но изчаках уж сама да тръгне). Аз също много исках естествено раждане и ми се въртяха в главата мисли като “дали не трябваше да отида по-рано” “дали не трябваше да изчакаме да си пусне пъпната връв” и какви ли не. Но истината е, че щом е станало така - така е трябвало и е за добро. Най най-важното е, че сте живи и здрави! Не го мисли вече, като те раздвижат си дай зор въпреки болката и почвай да ходиш цял ден. Ще се възстановиш много бързо!

# 246
Благодаря ти, Анонимна* ! Много хубаво го написа, наистина ще се опитам да ги спра тези мисли, че ще си направя беля така. Дано да е било временно състояние само сутринта така, усетих как ме наляга сива вълна и да не ѝ се поддавам.
Раздвижиха ме вече, прорязваше операцията, но се търпи. Втори път после пак ставах сама, беше малко по-добре и ще гледам колкото се мога повече да се движа днес. Това лежане и да не можеш мръднеш да си вземеш нещо от багажа дори не ми харесваше, сега се чувствам като волна птичка 😃
Движението е ключът към бързото възстановяване.Гледай да не се заседяваш много ,прави си разходки из отделението и нещата ще се получат.На мен ми е вече 3 ден след операцията,корема ми доста се поприбра,усещам болка само като се изправям или кашлям.Успех Simple Smile

# 247
Честити да са Анна, Димитър и дъщеричката на Lipsie.

Този нощ малко след полунощ се роди и Ерик, 3 кг 190 гр. Господинът все пак си избра да се роди на 15.02 въпреки моето желание да избегна тази дата.

Няма да ви лъжа, че раждането е било лесно, не беше. След него около час имаше проблеми с адаптацията, но се оправи бързо и ми го дадоха веднага, не се наложи да ходи в неонатология.

ThroughMyWindow, успех, стискам силно палци всичко да се получи днес и както ти искаш. И скоро да се похвалиш. Както и успех на всички момичета, за които раждането тепърва предстои.

# 248
Добро утро! Честити да са новите бебчета и много да ви радват! Към мамите родили със секцио- имахте ли отоци по глезените след операцията? Днес ги забелязах,до сега не съм имала ,даже по време на бременността.Дали не е от топлината в болницата?
Аз имах, спадна след около 2 седмици от операцията, не знам дали беше от топлото или системите

# 249
Аз имах, спадна след около 2 седмици от операцията, не знам дали беше от топлото или системите
Окей,мерси.Значи да не се притеснявам Simple Smile

# 250
Честито щастие, нека бъде здрав и благословен. Да расте щастлив и не спира да радва мама и тати. Бързо възстановяване! 🩵🍀
До колкото си спомням, това беше рожденната дата на починалия ти баща. Всяко нещо в този живот се случва с причина. Има неща, които не зависят от нас. Стана ми много емоционално. Приеми, че имаш два ангела родени на една и съща дата. Един, който те пази отгоре и един, който винаги ще бъде до теб и ще ти носи само щастие. 💙
Честити да са Анна, Димитър и дъщеричката на Lipsie.

Този нощ малко след полунощ се роди и Ерик, 3 кг 190 гр. Господинът все пак си избра да се роди на 15.02 въпреки моето желание да избегна тази дата.

Няма да ви лъжа, че раждането е било лесно, не беше. След него около час имаше проблеми с адаптацията, но се оправи бързо и ми го дадоха веднага, не се наложи да ходи в неонатология.

ThroughMyWindow, успех, стискам силно палци всичко да се получи днес и както ти искаш. И скоро да се похвалиш. Както и успех на всички момичета, за които раждането тепърва предстои.

# 251
Благодаря ти, Мария Hug Heart
Да, така ще го приема, жалко е, че баща ми така и не успя да доживее да види внука си, но дано наистина бди отгоре над него.

# 252
Аз имах отоци около седмица след раждането, нормално е.

Честито на всички родили мами❤!

# 253
Момичета, готово е при мен. В 14.51 ч се роди втората ми дъщеря Михаела. 3230, 51 см. Много съм щастлива, не мога да повярвам, че мина. Контракциите както бях написала започнаха в 02:47 нощес, в 5.30 нямах разкритие и шийката беше на 50%. В 10 ч. вече имах 3 см.,  като до 14 ч се увеличи на 7.5. Сложиха ми обезболяване и вече нещата се търпяха... Много съм щастлива!!! Пожелавам на всички леко раждане и здрави дечица!

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 16:14 от ThroughMyWindow

# 254
Мами, честити отрочета! Бързо възстановяване! За неродилите ще е полезно да споделите опита си.

esmeralda23, колкото и да не ни се иска, не можем да контролираме тези неща. Вярвам, че нашите родители ще видят децата ни, просто това не е видно за нас. Грубо звучи, но светът е за живите, колкото и ние да парвим асоциации или да съвпадат дни/числа, животът продължава. Да е жив и здрав Ерик!

Аз имах страх да родя на 14ти да не го спукват от подигравки/да трябва да избира между гаджето и празненство.

Към раждалите момичета, да са зачестили "хълцанията" на детето преди раждането? Нашият се разката да "хълца" последните дни, дори и на тонове се случи, та се посмяхме доста. Дали това са дихателни упражнения? Има ли пряка връзка с раждането?

Общи условия

Активация на акаунт