Сто и пета плетаческа тема

• 22 536
  • 834
  •   1
Отговори
# 705
Много  добре се получава. И много бързо плетеш. Браво.

# 706
  • Бургас
Много красив този соломонов възел, ще се получи нежна наметка.

# 707
Две плажни туники избарабоцах за две мацки:

# 708
  • в сърцето на един мъж...
Еха, Добри, много хубаво се получава!
И туниките, и слънчогледите също са много хубави!
Момичета, може ли за малко помощ - една приятелка се запали по плетенето на една кука, искам да й подаря нещо за рождения ден, скоро има. Харесах й два вида прежда, тя си е взела някакво несесерче от тему май, с куки и разни други пособия, но искам да й направя нещо по-така като подарък, какво бихте препоръчали вие? И другия въпрос - ако има мацки от Варна - може ли да ме упътите към магазини за прежда там? Нямам време за поръчка он лайн Sad

# 709
  • Бургас
Ако ще плете наистина може би кука Тюлип е най-ценното. Друго може някакво панерче, където да си държи нещата. Някоя по-красива ножица, макар, че тя не е необходима чак толкова. Маркери също са полезни. И тези държачи или купи за прежда, аз нямам, но съм виждала. Има ги и по китайските.

# 710
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Дъщеря ми си купи купа за плетене Joy и такова има вече. Отстрани има изрязано нещо като спирала.  Слагаш кълбенцето вътре и през спиралата си изкарваш конеца. Това е за да не ти се разхожда кълбото насам-натам.

Ако вече си е купила куки, най-добре вземи прежда. Мнооооого си харесвам паяжинката. Показвала съм снимка. Мохер и коприна и много тъничка. Стои добре на всички въздушни плетки.

Нали помните моите паячета, които не ви харесаха. Ей така изглеждат с мохерчето.

Както върви, една гранка ще ми стигне за племенничката, другата ще я опитам на паяче. Simple Smile

Кафето съм. Вече ми свикнаха да вадя книга или прежда.

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 09:14 от st. Dobri

# 711
Галче, също щях да предложа кука Тюлип, но нали все пак си е купила комплект от Тему/не, че има нещо общо с качеството на Тюлип/. Бих предложила прежда - добре пресукана и без власинки + няколко Тюлип-а според желанието и възможностите в размери например 3, 3,5 и 4 като за добро начало. После съм сигурна, че ще си купи и другите. Ализе Дива /Дива батик , Ярн Арт Джинс и разновидности, някой мерсеризиран памук с подходяща за куките дебелина и метраж.
Днес смятам да приключа роклята.

# 712
  • в сърцето на един мъж...
Много ви благодаря! Не знаех за панерчето, трябва да видя къде ги има. А дали някой може да ме ориентира за магазини за прежда във Варна?

# 713
Днес има празник на плетенето в село Крум, било столица на плетенето. Имаше репортажи по  ТВ.

Добри, добре върви, още малко остава.

# 714
Готова съм!

Преждата и Papatya Sundae цвят 06.
Роклята се усеща и пада тежко, но всъщност тежи 0,540кг. Разхода е 0,700кг, понеже съм се съобразявала с цветовете, но  си останаха 0,160кг, които ще влязат в употреба.
При ръст 164см дължината е до коляното.
Изплетох я почти 2пъти, понеже правих доста технически и коструктивни промени, както и по захвата на бримките при някои от редовете.

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 13:11 от •mimoza•

# 715
Адмирации, mimoza. Красива рокля. И колко бързо я изплете.

# 716
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Много добре изглежда Simple Smile със здраве да си я носиш.

Аз продължавам с ръкавите. До тук 17 грама - дължина около метър, ширина около 35 см.
Joy

# 717
  • Sofia
mimoza, много хубава рокля! Със здраве да си я носиш!

😁 значи не съм само аз дето по два пъти плета 😄

# 718
  • Бургас
Много красива и изпипана рокля!

И аз замислям отдавна трицветна рокля, поръчах преждите от намалението, но засега още експериментирам с плетките, но май-вече харесах една повече от другите. Само моделът малко ми се губи още Simple Smile

# 719
mimoza, много хубава рокля! Със здраве да си я носиш!

😁 значи не съм само аз дето по два пъти плета 😄
Не, не си! 😁
Тук SMS-a ми дойде след първите 0,250кг, което си е половин рокля 😤😂
Галче, дай да видим нещо да вдъхновение ☺️ И аз се чудя кое/какво да започна, че не мога да стоя без ръкоделие.

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 17:37 от •mimoza•

Общи условия

Активация на акаунт