Сто и пета плетаческа тема

• 22 811
  • 834
  •   1
Отговори
# 720
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Добро утро. Кафе?

Да не досаждам прекалено Blush
На мен се е поизпънала, но на племенничката ще заспи. Hug

# 721
Добри, много нежно и въздушно е станало 😍
На второ кафе съм аз и вече имам идея ☺️
В събота в Пловдив/ Капана/ pleta.bg празнуваха световния ден на плетенето на открито. Беше ми много топло и имах работа, та не отидох. Давали са кодове за отстъпка само за присъстващите. Жалко, можех да натоваря нещичко 😁
Пп. Дописвам се, започнах жилетка със същия мотив като роклята, защото ми хареса и се плете леко . Дано ми стигне преждата., че няма откъде да купя.

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 19:10 от •mimoza•

# 722
  • Бургас
Мимоза, не съм си вкъщи, там са ми мострите. Най-ми хареса вълнистата плетка в три цвята, може би тя ще остане. Ако намеря картинки в пинтерест ще пусна какво съм пробвала. Иначе модел още не мога да реша, от едно известно време се прехласвам по черно-бялата гама.Нещо с призрамки сякаш искам.

Такива плетки с цевтове бяло, черно и бежово.

Ето и нещо, което днес гледах, много красива рокля, не знам някога дали ще имам търпение да си изработя такава.

https://www.youtube.com/watch?v=wTdExT8kcWA

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 18:18 от Галчудо

# 723
Добри, чудесно е станало!!! И успя!!!

mimoza•, предлагам 3/4 ръкави, да спестиш малко прежда. Можеда ги оставиш незавършени на тази дължина, да изплетеш торса и ако остане прежда, да ги направиш по-дълги.

Момичета, как сте се разплели всичките, а аз, с моя мързел, не плета нищо. Само давам акъли. Joy

# 724
Здравейте! Минавам да се похваля с първата ми направена дрънкалка. Попринцип много рядко плета с акрил, но всяко нещо с времето си. Знам, че има какво още да се желае, но ми е първата и ми е някак присърце. Ще радва едно бебче, чакаме го да се роди 🥰

# 725
  • Бургас
Хич не прилича на първа, направо си е като от професионалист.

# 726
супер е дрънкалката Simple Smile и аз ще направя такава... някога Simple Smile
имаш ли моделче?

започнах ново одеалце Simple Smile много ми хареса на снимката, започнах го, но още преди да започна видях, че снимката и моделчето се различават.
дано стане нещо, че язък за мерака ми.

# 727
Много благодаря за милите думи ❤️
Схемата е комбинация от този линк - шалчето
https://maisieandruth.com/how-to-crochet-a-baby-rattle-teddy-bear-teether/
И това видео в ютуб - ушите и главата, вътре наистина има дрънкалка, от пълнежа е с леко притъпен звук, но се получи някак приятно и не дразнещо

# 728
Играчката е много хубава и много добре изработена видимо от снимките. Дано е обезопасена.

# 729
Колко количество памучна прежда от тази :

ще стигне за тази блуза :

и по каква схема се плете ?

Благодаря !

# 730
Дрънкалката е супер! Simple Smile

donatellla, смятай метрите. Зависи и ти какъв размер си. На мен (  шкембе и ГО по 116 см), за пуловер с дълъг ръкав ми отива между 1500 - 1800 метра, но по-дълъг и по-тесен от тази блуза. Винаги е по-добре да вземеш повече, за да остане, а не да не ти стигне. Остатъка все ще намериш на какво да го направиш.
Тази прежда е 250 м/100 гр. Според мен, минимум 6 гранчета, но аз бих взела 7 гранчета. Блузата е широка, има и широки ръкави, а това гълта прежда.

ПС Потърсих блузата,  тук пишат 1600 - 3000 метра, което е почти двойна разлика. Но блузата е много широка. Ако си малко по-едра, може и 8 гранчета да вземеш.
https://www.ravelry.com/patterns/library/fiore-top

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 11:58 от Diorela

# 731
Донатела, ще гугна снимката по-късно и най-вероятно ще излезе модел и количество материал.
Забелязала съм, че често не пишат 1-2-3 гранки, а 1000 метра примерно. Така можеш да си прецениш колко ти трябват.
Аз винаги взимам повече, за всеки случай.
https://www.ravelry.com/patterns/library/fiore-top

Диорела горе-долу е познала метража Joy

# 732
Ха ха , Добри, аз търсех блузата и си допълних коментара, а ти си се включила вече. Simple Smile
Винаги смятам в метри, а не в гранчета. Зависи и от дебелината на преждата.
Видях в линка, има снимки, блузата е мнооого широка и трябва повече прежда. Може би бих взела за дъщеря ми дори 2000 метра. За себе си не бих направила толкова широка, но моделчето е сладурско и бих се замислила за доста по-тясна, само леко разкроена.

Я кажи, добре ли паснаха ръкавите/ болерото?

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 12:07 от Diorela

# 733
Рано е да се каже, диорела. Ние сме в Египет, а притежателката на пухкави ръкави е в България, заета да си готви сватбата. Joy
Ще се разбере.

Аз се боря със схемата на одеалцето Sad защо не могат да го напишат ясно и разбрано?

# 734
Донатела, аз те съветвам да си купиш друга прежда, ако вече не си купила тази. Доста ще е плътна и тежка предвид метража спрямо теглото, което не е много ок за лятна дреха. Нишката е дебела.

Общи условия

Активация на акаунт