Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №32

• 40 229
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Smurfie, как така изчезна? Правила ли си нещо специално?
Ами не съм правила нищо. На даден преглед го виждат, а след известно време вече го няма.

# 376
Аз бях така еднократно на 44г възраст. Дадоха ми срок 2 месеца да се спука сам, или да пия дуфастон.
Аз изчаках и се спука с кански болки сам, след което точно 14 дни по-късно ми дойде много обилен цикъл. Мисля че общо 60-70 дни ми се събраха между двата цикъла тогава.
Има риск, ако не се спука и продължи да нарства да предизвика торзио на яйчника, което си е спешно хирургично състояние, но 2см е още далеч от това.

# 377
. Не знам дали е точно от лечението.......
Уверявам те, че е точно от лечението. Правила съм си експерименти много / с лечение, без лечение... с билки ...с хормони... и знам на 100% и съм уверена, че хомеопатията помага и то много по-добре и без странични ефекти отколкото билките.

# 378
Помня, че някое от момичетата тук беше по-запозната с нивата на щитовидните хормони и по-специално TSH, FT4 i FT3. Запомнила съм, че не е достатъчно да са около референтните граници, а си има специфики.
Ето ги:
TSH   2.470   uIU/ml   референтни - 0.30-4.20;
fT4   12.10   pmol/L   референтни - 12.00-22.00;
fT3   3.66   pmol/L   референтни - 3.10-6.80

# 379
И фТ3 и фТ4, са ниски. Трябва да са на около 75% от референтните т.е. в горната част на референтните. И ТСХ е малко висок. Вие как се чувствате?

# 380
Добре, с изключение на скъсения цикъл, заради премено-то. Оттам ниско желязо и феритин. Другите неща са в норма.

# 381
Фт3 е ок да е на долна граница, но фт 4 трябва да е към горна граница, а тсх е хубаво да е под 2.
Имате лека хипофункция и е хубаво да се консултирате с ендокринолог, но нищо притеснително.

# 382
  • Варна
Здравейте!
Бихте ли ми помогнали в разчитане на хормонални изследвания, направени са заради два пропуснати цикъла в рамките на година, предизвикани с Дуфастон. Според лекарката е налице предменопауза, и да пия противозачатъчни Медиана 28. На 39 години съм. Благодаря!

ХОРМОНИ/HORMONES
LH 11.47 mIU/ml
ЖЕНИ: фол.ф. 2.4-26.0; циклов пик 14.0-95.6;лут.ф. 1.0-11.4; менопауза 7.7-58.5
FSH 20.03 mIU/ml
ЖЕНИ: фол.ф. 3.0-20.0; циклов пик 4.0-21.0;лут.ф. 1.0-7.0; менопауза 25-134
Пролактин/Prolactin 190 mIU/l
ЖЕНИ: 102-496; при бременност се увеличава до10х от изходната стойност
Естрадиол/Estradiol 647.9 pmol/l
ЖЕНИ: фол.ф. 46-607; циклов пик 315-1828;лут.ф. 161-774; менопауза 18-201
Тестостерон - общ 1.29 nmol/l
0.12 - 1.78

# 383
Фт3 е ок да е на долна граница, но фт 4 трябва да е към горна граница, а тсх е хубаво да е под 2.
Имате лека хипофункция и е хубаво да се консултирате с ендокринолог, но нищо притеснително.
Няма в България еднокринолог, който да изпише терапия при подобни стойности, а не е и нужно. Най-много някаква добавка да й изпишат - селен, тиреохелп или нещо от сорта, и то ако има високи антитела (не виждам да присъстват в изследването).

# 384
  • Варна
Момичета,
много съм притеснена от естрадиола. 3-ти ден на МЦ. На лекар съм отново през март. Дайте някакъв прочит, ако сте запознати, моля ви.
Скрит текст:

# 385
И фТ3 и фТ4, са ниски. Трябва да са на около 75% от референтните т.е. в горната част на референтните. И ТСХ е малко висок. Вие как се чувствате?

Арвен, това е.

# 386
  • София
Виждам, че сте много наясно с хормоните на щитовидната жлеза. Аз обаче си правих някакъв пакет, в който е включен само TSH. Стойността му е 1,28. Според вас нужно ли е да изследвам останалите? Нямам специфични оплаквания.

# 387
Не, супер си.

# 388
  • София
И ФТ3 и ФТ4 трябва да са в горната третина на референтните стойности, за да са оптимални!
Поне веднъж трябва да се изследват и ТАТ и МАТ, за да се види дали е наличен автоимунен процес.
Аз от месец вече тествам Формула за гин. подкрепа. Не се наемам да твърдя дали е от това или случайно, но МЦ се нормализира, след шантавото му проявление миналия месец и гадните ПМС също ги няма.

# 389
Коригирам се, наистина и двете трябваше да са в горната третина. Ако лекият дисбаланс може да се реши само с добавки, още по-хубаво. И аз отлагах пиене на хормон доста време, но при тсх 3 вече ми го изписаха. От тогава 2 години пия половината на минимална доза и всички показатели са оптимални.

Относно питането за хормоните - на кой ден от цикъла са правени, защото обикновено се пускат на 2-3 ден? Иначе Фсх наистина е високичък и ако на ултразвук не се вижда нещо необичайно (киста, задържан фоликул), сочи за премено. Но този процес е дълъг и еднократни хормони дават тенденцията. Аз например един месец може да имам лх и фсх около 12, на следващия да са около 6.

Радвам се за Формулата Heart И аз си я пия и този месец и хормоните ми се наредиха съвършенно, даже утре ще правим трансфер Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт