Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №32

• 40 241
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
Опитен лекар може и без ехограф. Аз имах същия случай - ходя си редовно на прегледи, всичко наред. Отивам на профилактика, организирана от работодателя, в Америмед, възрастен лекар. Започва мануален преглед и ми казва, че имам миома. Аз отричам и го питам няма ли да ме види на ехограф все пак. Той - ще те видя, ама моята ръка не греши Joy
Е, прав беше.

# 361
Благодаря ви, ще видим следващата седмица.
А миома може ли да предизвика болка и дискомфорт в матката и ниско долу и леко като усещане за цистит? Не е постоянен дискомфорът, изчезва, но после отново се появява.
И ако имам, какво се прави? Следи се дали расте? Значи ли, че ще ми пречи да си пия вечерната иглика, защото аз съм доволна от нея?

# 362
Моята е малка и не съм имала някакви неприятни усещания. Следя я, последният път беше намаляла.
Мненията за вечерна иглика са противоречиви и аз спрях да я пия.
Но най-добре ще те посъветва лекар Hug
Не се притеснявай, често срещани са миомите. Ако създават проблеми, се махат.

# 363
Благодаря много, ще видим какво ще ми кажат следващата седмица.

# 364
  • Б
Моята предизвиква болки в кръста и по_ често ходене до WC . Не е малка , по медицински стандарти казват че е за операция. Свикнала съм с нея , по скоро адаптирала .

# 365
Само не разбрах как през януари съм била на ехограф поне три пъти плюс веднъж на коремен и ми казаха, че няма нищо. После през февруари изведнъж - миома. Явно имам наистина, защото последният ми цикъл продължи със зацапване 13 дни. Това ми се е случвало веднъж преди години и без миоми, но сега явно е друго.

# 366
Уф, при мен беше миомен възел, който изчезна. Периодично се образува киста и сама се маха. Лекарите казаха ЕГН. Следиш се и толкоз.

# 367

Хомеопатия действа безотказно. Аз не знам обаче коя е вашата, трябва да си намерите своята си според симптомите, които имате доктор ще ви препоръча Освен това трябва да се регулират останалите процеси в тялото, ако има увеличение на други хормони на щитовидната жлеза например, диабет и др.  или нещо не е достатъчно и липсва.😋
Това всичкото, което изброихте няма да действа,  защото имате друго отклонение в хормоните, които също причиняват неудобство , не е само от половите хормони.

Благодаря за насоките; аз пропуснах да спомена - правих пълни изследвания на щитовидна+ехография - ок е;
Натоварване с глюкоза - нямам никаква форма на диабет;

Ще пробвам с хомеопатия и черния кохош, който ми предложи Йен, благодаря ви!
 #BGMлоялнапрограма

# 368
Smurfie, как така изчезна? Правила ли си нещо специално?

# 369
Внимателно с кохоша.
Два месеца го пих и ми се активизира една фиброзна киста..
Тук са описани страничните ефекти.

https://vitamag.bg/cheren-kohosh-pri-menopauza-i-stranichni-efek … D0%BE%D1%80%D0%B8.

# 370
Ох, да, и при мен беше миомен възел, а не миома. Много съм завеяна.

И аз ходих при хомеопат заради проблеми със съня, но споменах и липсата на цикъл от почти 3 месеца. Не знам дали е точно от лечението, но е факт, че на 2-3 седмица от него, цикълът дойде. Имам и голямо подобрение в съня.

# 371
Миома и миомен възел е едно и също. Миомите се появяват, изчезват в зависимост от хормоналния статус на организма. Не е необичайно да се открие мануално, просто опитните АГ та я напипват, матката също е леко увеличена...! Както не е необичайно да не се види на ехограф, зависи от гледащия.. Wink

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 14:17 от mimi.7299

# 372
  • София
Здравейте!
На 48 г. съм и за първи път ме пропуска цикълът.
Имам нужда от съвет!
Бях на преглед преди няколко дни. Оказа се, че имам задържан фоликул около 20 мм и явно той е причината за липсата на цикъл. Другото е, че в матката има доста лигавица около 17 мм беше тогава и лекарката ми предписа примолут Нор за предизвикване на цикъл за 10 дни.
Проблемът е, че се притеснявам от прием на хормонални таблетки, освен това съм заклет пушач и ще ми е много трудно да спра да пуша, заради хапчетата.
Била ли е някоя дама в моята ситуация? Тревожа се да не нарастне прекомерно лигавицата и да последва кръвоизлив или абразио. Искрено се надявам сам да си дойде тези дни, но няма гаранция. Закъснява ми вече 20 дни.
И друг въпрос, възможен ли е вагинален прием на прогестерон, както при бременност?

# 373
Не виждам нищо лошо да си изпиеш примолута, ще изчисти лигавицата, ще ти дойде и олекне...еднократно не е кой знае какъв риск!

# 374
10 дни прием на хормон не ви поставя в никакъв риск.
Повишените рискове за пушачки се отнасят за месеци и години хормонозаместителна терапия.

Общи условия

Активация на акаунт