Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №32

• 40 199
  • 741
  •   2
Отговори
# 405
Много добре ми се отрази затоплянето, днес цял ден не се прибрах!

# 406
Аз също се чувствам добре в топлото време.
Студените януари и февруари ми създадоха някои проблеми, включително със сърцето, но кардиологът не намери никакви обективни причини и ме изпрати по живо, по здраво. Те и без това оплакванията ми преминаха със затоплянето.

Разбира се, от неестествените за София и България 40+ през лятото пак ще пуфтим, но засега са още далеч те.

# 407
  • Пловдив
И въпреки това, сякаш предпочитам 40+, отколкото всичко под 20°, да не говорим за отрицателни температури...не че не ми става кофти от жегата, но наистина я предпочитам. Лято, море, планини, пътешествия, слънчеви емоции... самият въздух има друг аромат ☺️

# 408
  • София
За потенето - салвия!!!
Чудесно се чувствам в топлото време, настроението ми е топ, имам желание за всичко, в същото време съм по-спокойна.

# 409
И аз така сякаш животът се е върнал. Момичета, какво пиете за подуването и газовете в червата, вече откачам?

# 410
Като почна да се подувам, гледам да не смесвам храните и да избягвам всичко, което се продава готово. На мен лично най-обикновеният Био Баланс (прахчета) ми върши работа.

# 411
И аз така сякаш животът се е върнал. Момичета, какво пиете за подуването и газовете в червата, вече откачам?
Дуспаталин 200 мг, а за по-леките случаи - има един чай на DM от копър, анасон и резене, чай за колики му викам аз Simple Smile (не е за бебета)
И никаква тежка храна след 18 ч., понякога и никаква храна просто.

# 412
И аз пия Дуспаталин от 200 мг и ми действа добре. Отделно след хранене взимам ензими Креон. Аз по принцип съм с колит, който се обостря понякога.

# 413
  • София
И аз съм с подобни изследвания на щитовидната - хормони "в норма", на долната граница, антитела завишени - трима еднокринолози отказват да изписват хормон. ПИя добавки (вит. Д, Омега 3, Селен) засега, дано се подобрят нещата (съмнявам се, от години е така). Отделно ми изписаха метформин заради лека хиперинсулинемия. А половите хормони показват перименопауза. ПОложението с цикъла е критично - в рамките на 35 дни идва три пъти, после не идва 2 месеца, ужас е.
В топлото време се чувствам отпаднала и без грам енергия. До 20 градуса вирея, после просто се влача по корем.

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 09:28 от Дидка-бандитка

# 414
Мими, пробвала ли си пробиотиците на бактолоджи?
Аз от комбинацията им - Фемин + Гастро баланс съм много доволна.

# 415
4 месеца вече ги пия има лек ефект, но като цяло си се получава подуване и тежест след нахранване.

# 416
  • София
4 месеца вече ги пия има лек ефект, но като цяло си се получава подуване и тежест след нахранване.
Ако е след хранене, значи ти трябват храносмилателни ензими.

# 417
Ако е след хранене, значи ти трябват храносмилателни ензими.
И ензими попих...ама ефект не видях! Изследвания пускаха, включително и хеликобактер пилори, защото преди години съм имала... вече си мисля за колоноскопия. След страшен стрес това лято с какви ли не неприятности ми се обостри и край...няма минаване.

# 418
  • София
Mimi, няма страшно да си направиш колоноскопия. Принципно всеки след 40-45 е добре се направи такова изследване профилактично и после да се прецени кога да се повтори.
Аз 3 пъти съм правила (единият път без упойка, защото кърмех), мъжът ми също вчера направи за 3-ти път. Вместо да се притесняваш, го направи. Отразява се добре и пречистващо на и организма и на психиката, а при мен и оплакванията изчезнаха:).

# 419
Правила съм преди години, знам, че не е страшно като изследване, тогава ми установиха Синдром на раздразненото черво! Ще го помисля още мялко.

Общи условия

Активация на акаунт