Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №32

• 40 196
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Правила съм преди години, знам, че не е страшно като изследване, тогава ми установиха Синдром на раздразненото черво! Ще го помисля още мялко.

Мими, приемаш ли достатъчно фибри? В последно време взимам със закуската ми хуск фибри и искам да кажа, че се чувствам чудесно с тях.  Аз нямам болки или тежест, но от ученичка трудно сутрин ходя до вц и това ми помогна.

# 421
Правила съм преди години, знам, че не е страшно като изследване, тогава ми установиха Синдром на раздразненото черво! Ще го помисля още мялко.

Мими, приемаш ли достатъчно фибри? В последно време взимам със закуската ми хуск фибри и искам да кажа, че се чувствам чудесно с тях.  Аз нямам болки или тежест, но от ученичка трудно сутрин ходя до вц и това ми помогна.
Не съм пробвала с фибри..нямам запек, не знам те дали няма да подуват също.

# 422
Фибрите (и в частност хуска) са нож с две остриета. Може да те подуят.
Например, на мен хуска ми действа така. Че и ме запича, противно на повечето стомаси Grinning

# 423
  • София
Фибрите мисля, че подуват.

# 424
Познавам жена, на която ѝ спукаха дебелото черво след "профилактична" колоноскопия.
Направи перитонит и едвам оцеля, т. че изследването съвсем не е безобидно.
Аз не съм си правила и не смятам да го правя без нужда.

# 425
За фибрите се пие много вода и няма подуване поне при мен. Може би има значение и друго какво се хапва, аз съм забелязала, че белите тестени ми действат подуващо и просто избягвам много бял хляб и тестени.

# 426
  • София
Вчера в Токуда записваха часове за юни.
Жената на регистратурата, с която се заприказвах докато чаках да приключи изследването,  ми каза, че най-младият пациент на клиниката с РДЧ е на 28. 😕 Така че за такова нещо всеки решава и преценява сам. В Япония колоноскопията е задължителна профилактика. Роднините ни в Щатите директно след навършване на 45 г. получават препоръка и направление от ЛЛ за профилактично изследване.
Разбира се, че от значение е и “задкормилното устройство”. Кажете поне кой лекар и в коя болница и град се е изложил така, за да се знае.
В семейството ни има хора с РДЧ, затова при нас профилактиката е задължителна с или без оплаквания.

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 23:32 от Skiorche

# 427
  • 1st floor
Фибрите (и в частност хуска) са нож с две остриета. Може да те подуят.
Например, на мен хуска ми действа така. Че и ме запича, противно на повечето стомаси Grinning
Същата история и при мен! А пиех много течности.

# 428
И мен хускът ме запича и подува. Като цяло, фибрите не ми се отразяват никак добре. Подувам се, къркоря, газове, ужас. Като ги избягвам - много по-редовен ми е стомахът и напълно безшумен и прибран.

# 429
  • Пловдив
Дет се вика до организъм си е. Всеки си знае тялото и е хубаво ако го слушаме. Аз да попитам дамите с болки в тазобедрените стави. Аз забелязах последните месеци, че ме болят преди цикъл. Вечер като спя и сутрин до някое време. При вас забелязвате ли връзка с цикъла?

# 430
Да аз и преди време писах за това.Болки в ставите около цикъл,които чувствам по-особено от тези при натоварване например.

# 431
  • София
Аз да попитам за отзиви от Сарита и Тирохелп. Както и от това, ако някой го е пил за главоболие/мигрена:
https://www.vitagold.bg/produkt/%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D … 0%B6%D0%B8%D0%BA/

# 432
  • Бургас
Да, аз имам едно проблемно място, бях го нагряла и после простудила и се схвана. От тогава ми е слабо място. Там, където е връзката на крака с таза, май е сакроилиачна става. Преди цикъл усещам като се навеждам, като вървя.

# 433
Мисля, че и аз имам такива усещания със ставите. Все още не съм много сигурна, но не го изключвам като хипотеза. Имам закъснение от 38 дни. Чудя се да чакам ли идване или да почна да пия Пикозитол.

# 434
Какъв пък е тоя пикозитол Мари?

Общи условия

Активация на акаунт