Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №32

• 40 118
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Според някои хора ставало и без мъж Wink

# 496
Според някои хора ставало и без мъж Wink
🤣🤣🤣
АГ то каза докато не мине пълна година без - пазене си трябва!

# 497
  • Бургас
Eми и аз да споделя в тази връзка, станаха вече 8 месеца без МЦ при мен. Хубавото е, че почти нямам оплаквания, с изключение на неспокойния сън и сърцебиене напоследък, но причината може и да не е само пременото.
За бебетата обаче... последно по НГ си правих тест, ей така да ми е сигурно. Ама хич няма да е добре, ако след това има "нещо", че все пак цикъл нямам, ама мъж имам Satisfied

# 498
Момичета, може ли да се доверя на този тест?
https://galen.bg/advent-layf-test-za-vitamin-d-h-1

# 499
В кафето където се събирахме майки на бебета идваше жена. Едното дете на около 3 год., другото бебе. Мислихме, че е баба на двете. Оказа се, че бебето в количката е нейно. Жената си мислела, че е в менопауза. Голямата ѝ дъщеря прехвърла майчинство внуче да гледа, аз бебе родих - казваше.

# 500
Ох, на мен освен че ми идва два пъти този месец, но и главата ще ми се пръсне и при двата цикъла. От времето ли, от хормоните ли, но направо ще се побъркам.

# 501
На мен не ми се пръска, но ме болеше едно такова тъпо и упорито.
Започнах да пия протеин и колаген, като че ли малко живнах. Но не пропускам упражненията сутрин и разходката с кучето вечер.

# 502
  • Варна
Промяната на времето много ми влияе, особено сега 3-4 дни преди цикъл (редовен, скъсява се в последната година). Днес ще гръмна направо. Мъгла, студ, а мен ме облива горещо, после след час зъзна. Луда работа. Ако си измеря кръвното сигурно ще е скочило в този момент.

# 503
Втори месец, ден-два преди менструацията имам много силно главоболие. Не е от високо кръвно. И малки промени има и в самата менструация. Странното е, че такава беше по-скоро в тинейджърските ми години, като продължителност, вид, главоболието, и още неща.

# 504
Здравейте, след не много драматична предменопауза от почти 11 месеца нямам цикъл. До този момент - с известни забавяния - 40 дена или 2 месеца цикълът беше сравнително редовен - нещо нормално за предменопаузата. Горещи вълни, лека тревожност.., както казах нищо драматично. И така до днес - щастлива, че всичко е приключило, с нетъпрение да мине оше 1 - 2 месеца и да кажа: Официално съм в менопауза:grinning: Да, ама не. Преди една седмица усетих характерната напрегнатост и болезненост в гърдите и вчера - бам! Дойде ми. Съвсем нормален (засега) цикъл - първи ден леко зацапване, от днес и менструална кръв - точно както съм била цял живот. Естрствено, ще отида на лекар, но ще изчакам да спре. Уж съм спокойна - така е в този период, но нещо взех да се филмирам леко. Има ли някоя дама с този проблем? Слупвало ли се е на някой? Почти на 52 год. съм.

# 505
  • Бургас
Аз не виждам проблем, че на 51г  има още цикъл, дори и след много месеци закъснение…  аз също съм на 51г и чакам с нетърпение края, обаче за последните три месеца имах четири пъти цикъл, така че явно ще се влачи още сигурно година-две

# 506
Аз не виждам проблем, че на 51г  има още цикъл, дори и след много месеци закъснение…  аз също съм на 51г и чакам с нетърпение края, обаче за последните три месеца имах четири пъти цикъл, така че явно ще се влачи още сигурно година-две
Разбира се, че не е проблем. Притеснява ме, това закъснение чак от 11 месеца.. Както писах,  преди това ми прескачаше цикъла до 2-3 месеца най-много. Не знам дали е нормално това. Иначе  около 47 - 48-годишна възраст започнаха тия мотаници - ще ми дойде, няма да ми дойде. Последните месеци и на мене ми идваше през 20-22 дена.

# 507
Ох, чакам с нетърпение вече да почне поне да прескача. Омръзна ми да пия желязо и да ми идва по сто пъти в месеца.

# 508
  • на Мелмак
Ох, сега ще търся тест за бременност Joy
Трябва да има в шкафовете. Че докато свикна, че започва да ми закъснява и прескача, не заради бременност, бая тестове си направих, разбира се, че ММ ми се смееше.
Ще се върна да прочета пак за колагена. Изглежда този, който съм пила последно много добре ми се е отразявал на кожата.
Бях го спряла за може би месец и пак стана суха и на люспи сутрин. То, че си сменяме кожата, сменяме я, но поне да не е толкова очеизвадно Simple Smile
Сега го няма пак втори месец, гърдите ми бяха много болезнени, сега не са. Охххх.

# 509
И при мен изведнъж се появиха много проблеми.През последната година съм с нередовен цикъл.Надявах се поне до 50 да нямам проблеми,но уви.
Качих групата на цитонамазката на IIIA и съм притеснена.Папилома вирус -отрицателен .За цвят си имам и киста и миома .За сън,нерви и настроения да не говорим.Абе страшен шербет с две думи.

Общи условия

Активация на акаунт