Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №32

• 40 087
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Имах и ужасен стрес.

# 556
  • София
На мен първите закъснения ми бяха на 43 години - две поредни 5 и 17 дни. Но бяха в период на тревоги. След това 3 години редовен цикъл. И на 46 (миналата есен) ми пропусна един, но се случи след смъртта на баба ми. Миналият месец -4 дни и сега май пак ще закъснее.

# 557
  • София
На мен винаги ми е прескачало един цикъл лятото. Но се усетих, че може би е премено закъснение на около 45.

# 558
Имам цикъл от 36 години и никога не ми е прескачало, освен по време на бременност, де Simple Smile. На 49 съм сега. Но продължителността може да варира между 22 и 32 дни (като това не засяга само перименопаузата, а по принцип си е така, просто сега се позасилиха флуктуациите). Обикновено е около 26-27.

# 559
Няма какво да се пита и сравнява с други жени - това не показва нищо и не носи никаква реална информация. При всяка отклоненията тръгват по различно време. При колежка тръгнаха на 45, при мен на 50. Почне ли да има аномалии се посещава гинеколог, изключи ли заболявания приемаме, че е премено и няма нужда да се сравняваме. 😀

# 560
След 46 дни закъснение ми дойде. Почнах да пия Пикозитол, да видим как ще е следващия месец.

Може ли да помоля да снимаш пълния състав, че в нета намирам само активните съставки?
Благодаря Simple Smile

# 561
Производителите на хранителни добавки нямат законово задължение да пишат на опаковката помощните вещества.

# 562
Заповядай.

# 563
Благодаря!
От известно време и аз мисля да почна инозитол, но ще взема в чиста форма.

Дано да имаш положителни ефекти и се похвалиш Simple Smile

# 564
  • София
Откакто имам цикъл, никога не ми е закъснявал цикъл повече от 2-3-4 дни макс и това се е случвало броени пъти за общо 39г. В останалите случаи съм била бременна. Имам супер редовен цикъл. Имах години, в които ми идваше в точен час, на 29тия ден. Не просто ден, а час.
Но има жени, коитп цял живот им е нередовен и 10+ дни закъснение не е никаква драма.
Как да правиш сравнение?

# 565
От известно време и аз мисля да почна инозитол, но ще взема в чиста форма.
Покажи на кой продукт си се спряла. Аз просто приибегнах до прахчетата на щерката.

# 566
И защо искате да го пиете. Ако е дошло време да разрежда, ще разрежда..не можем да върнем процеса назад. Яйцеклетките намаляват...понякога няма овулация...цикъл не идва! Wink

# 567
Аз искам да го пия, защото не се чувствах добре без цикъл през тези 46 дни. Искам да пробвам, нищо повече.

# 568
А като се пият подобни добавки има ли овулация? Все пак вероятно удължава времето до меното?
Още нещо се каня да питам- в перимено има повишаване на естрогена и в мекото понижаване, или как е точно , не разбирам.
Мисля имам всички симптоми на повишен естроген-мастопатия, затлъстяване само в областта на корема, безсъние?

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 00:02 от malika$

# 569
Първо намалява прогестеронът в началото на перименопаузата, по-късно и естрогенът. Мастопатия имам от 20 годишна.
Ясно е е индивидуално, но да чуеш дръу опит успокоява. на лекар бях по друг повод преди две седмици и всичко изглеждаше нормално. Не знам, явно трябва да отида пак.

Общи условия

Активация на акаунт