Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №32

• 40 099
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, дойде ми на 25-ти/20-ти ден от цикъла/, тече 6 дни, уж за един ден почна едно оранжево и днес пак кръв. Нормално ли е? В събота съм на преглед, но исках цитонамазка да ми вземат, че ми е махан полип. Вече се побърквам с тези аномалии.

# 586
В събота съм на преглед, но исках цитонамазка да ми вземат, че ми е махан полип.
Цитонамазката няма да покаже нищо по повод на полип.

# 587
В събота съм на преглед, но исках цитонамазка да ми вземат, че ми е махан полип.
Цитонамазката няма да покаже нищо по повод на полип.

Да, но искаше лекарката да ми вземе да няма някакво изменени на клетки. С кървенето няма как да вземе.

# 588
Имала съм такива няколко цикъла, слава богу и не е редовно, но е хубаво лекар да каже.

# 589
Имала съм такива няколко цикъла, слава богу и не е редовно, но е хубаво лекар да каже.

Значи да не се паникьовам веднага. Просто изглеждаше нормален цикъл и не очаквах след като спря да почне пак. И без това доста обилно дойде и обикновено спира бързо когато е така. Заедно с това цяла нощ съм отвиване-завиване. Сигурно това са вълни, но през деня рядко се случва.

# 590
Като започна наново и не спря под формата на много лек цикъл и зацапване около 20дни сумарно, писах на лекаря и ме извика на преглед.Нямаше нищо притеснително, затова ми даде рецепта за хормон( Примолут или не помня), но се разбрахме фа изчакам следващия цикъл и ако пак така стане, да започвам медикамента.За щастие не се повтори.

# 591
Като започна наново и не спря под формата на много лек цикъл и зацапване около 20дни сумарно, писах на лекаря и ме извика на преглед.Нямаше нищо притеснително, затова ми даде рецепта за хормон( Примолут или не помня), но се разбрахме фа изчакам следващия цикъл и ако пак така стане, да започвам медикамента.За щастие не се повтори.

Аз така бях преди абразиото, но не лек цикъл а по-скоро изтичане по два пъти на ден повече и през другото време нищо. В хистологията са посочили, че е открит полип. Сега съм в чуденка дали е махнат или не се е образувал пак. Пих Примолут нор 3 месеца след абразиото и сега три цикъла са без хапчета. Тъкмо се зарадвах, че нещата се оправиха и сега ново 20.

# 592
А на мен ми се случи след абразио 😀.

# 593
44 дни с цикъл е личния ми рекорд

# 594
Моя беше 29, дано е най-дългия и да не се случва никога повече, че направо изкарах ужасни дни.

# 595
Очаквай да се случва, за съжаление.

# 596
Моя беше 29, дано е най-дългия и да не се случва никога повече, че направо изкарах ужасни дни.
Моя към месец и половина...бях пред нервен срив!

# 597
Моя към месец и половина...бях пред нервен срив!

Е, вие ми отключихте нов страх 🤣
Тези дълги цикли с какво количество кръв са били, предполагам няколко дни нормално/силно и след това, преди следващия цикъл, неспирно зацапване. Или през цялото време си тече истински?
Максимално дълго ми е текло до 10 дни, като половината от времето е било много слабо.
За справка с момичетата, които за първи път имат аномалии и се чудят нормално ли е. Ами аз 32г имах цикъл, който също идваше на 28 дни едва ли не в точен час и траеше точно 5 дни.
И това нещо се промени драматично в рамките на 1г. Ето ми календара. Горната цифра е от 1ви ден до 1ви ден, а долната е продължителността.

ПМС ми също е много различен от преди😬
Опитвам се да свикна с тая какафония и да не се шашкам...

# 598
  • София
Моят също е така, последната година е ад. Идва ту на 15-18 дни, ту на 45-60. Поне винаги си е 4-5 дни, обаче страшно обилен. Първите два дни не знам къде се намирам. Точно четох една статия от доц. Юнакова, пе ако пропуснеш два цикъла до 4 години си във менопауза (95% вероятност). Най-тъпото , че съм само на 40 г. ама какво да се прави.

# 599
Като сме тръганли да си ги мерим Sweat Smile моят, току що върнах каленара 2023 г да преброя - 80 дни (от средата на юли до началото на октомври). Лек, на периоди по-обилен, но може да се каже че нищо не успя да го спре, ни вит. Ц, ни дицинон, ни примолут . Накрая се наложи хистеректомия. За сега все още не съм в менопауза, имам яйчници.

Общи условия

Активация на акаунт