Априлче 2025г./тема 6/

• 27 101
  • 756
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, аз днес бях на последната ФМ и забелязах на документите като се прибрах, че кръвотока ми е много по-добре от предната фетална, сравних ги, не знам дали ги разчитам правилно, но стойностите са сега са по-ниски от предния път съответно са по-добри. На някоя от вас случвало ли се е да има подобрение в кръвотока?
Здравей, Demetra!
Чудесна новина! При мен стойностите от доплера всеки път са различни, така че, да, съвсем възможно е.
Случвало ми се е в понеделник да са на Горна граница и във вторник да са под 1 и от двете страни на маточните артерии.
Казват че лошият кръвоток се дължи на високо кръвно налягане. На мен ми се случи на ФМ, от стрес да ми измерят кръвно 135/85 , съответно доплера веднага показа Горна граница на налягане към артериите. На другия ден вече беше добре при прегледа  Аг кабинета.
Искам да кажа, че според мен, еднократен лош резултат на доплер, не винаги означава непременно постоянен лош кръвоток 😏

# 121
Особено, ако си на някаква терапия, разбира се, че се очаква подобрение. Дори и да не си, мисля, че артериите се развиват с бременността.

# 122
Здравейте, вие взехте ли бодита с къс ръкав

# 123
Аз съм взела бодита с къс ръкав 😇

Момичета, някоя от вас запозната ли е от какво може да са тези плоски епителни клетки в урината?! За първи път ми излиза такова нещо завишено.

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 18:17 от Lilyivanova

# 124
Особено, ако си на някаква терапия, разбира се, че се очаква подобрение. Дори и да не си, мисля, че артериите се развиват с бременността.
Точно така. Преди няколко дни бях на преглед и АГ-то ми каза, че са ми като магистрали маточните артерии😄, но е нормално, защото бебчо вече е по-голям и изисква все повече кръвоснабдяване.

# 125
Аз съм взела бодита с къс ръкав 😇

Момичета, някоя от вас запозната ли е от какво може да са тези плоски епителни клетки в урината?! За първи път ми излиза такова нещо завишено.
Те са нормална находка.Не се притеснявай.Нормално е по време на бременността да са повече.Не са патологични

# 126
Момичета, привет и от мен отново! Кактус, страхотно си се постарала. Благодаря! Hug

Зарадвах се, че не само аз съм се "загнездила" като луда. Ние с мъжа ми се завърнахме от чужбина преди 2 години точно и сме в нов апартамент, който полека обзавеждаме, но от декември сме се впрегнали сериозно за всички довършителни неща, които се оказаха страшно много. Монтираха ни мебели, онзи ден боядисаха и стаята за бебка, та аз общо взето се занимавах периодично с майстори от декември досега. Горкото ми бебе - наслуша се на приятни шумове и се намириса на още по-приятни миризми, особено от самите майстори - извинявам се, ама то беше някъв ужас... Тааа, радвах се аз и бях много горда, че най-сетне сме избрали количка и сме боядисали стаята хаха и съм набелязала някои покупки, а то вие сте вече на финалната права. Състезанието с вас го губя от старта... Предавам се! Joy
Също съм много впечатлена колко сте внимателни откъм хранене. Аз доста хапвам, за съжаление и много сладко. Винаги съм била сладострастница хаха и отпреди си ям в огромни количества - все съм била слаба, но понякога ми излизаха пъпчици преди. Сега се старах да ям здравословно, но не ми се получи - особено последните 1-2 месеца съм безсилна пред сладкото, камо ли пък, ако има чипс... Моля ви, не ме анатемосайте! Иначе за моите предишни 46кг (много съм дребна), съм станала 59 вече и съм като тулумбичка... Такова дупе съм отпрала, много е смешно. Flushed
Забелязах, че и други тук не ядат месо - аз не съм фенка, винаги ми е миришело (освен пилешкото и някои мезета), мъчих се сега заради бебето, но не ми се получи и това. Докторът ми е супер спокоен и не ми е пускал изследвания от декември. Последно хемоглобинът ми беше 121. Та, чета ви и нещо се притесних страшно за хемоглобина и особено за този гестационен диабет и мисля утре да ходя да си пускам сама изследвания. Нормалната глюкоза достатъчна ли е да покаже, дали нещата са в ред, според вас? Откъм протеин бях уж доволна, че всеки ден, айде почти всеки ден, хапвам яйца, но като ви чета, вие сте доста по-старателни в набавката му. Кой протеин пиете?

Ходих на третата ФМ при д-р Чавеева. Бебето е добре, всичко уж било наред, но и тя ме попита, дали похапвам сладко и не можах да разбера защо... Питах я има ли причина - каза, че просто ме разпитва... Но някакси отдели доста внимание да ме пита, ама едва ли е заради бутчетата, които съм направила...

И най-важното бях в Токуда - Нашар пак я нямаше - заместваше я д-р Велева, която грам не ми допадна, направо ме изнерви жестоко. Бях в 31+6 и тя ми каза, че бебето ми е обърнато седалищно и ако остане така ще трябва секцио. Аз много мечтая за естествено и това силно ме разстрои. После ревах 30 минути, а аз по принцип въобще не съм ревлива. Мъжът мми леко се шокира, не знаеше какво да ме прави. Питах я не е ли рано зса такива прогнози - хем каза, че е рано, хем повтори няколко пъти, че ако остане, ще трябва задължително секцио. Това беше в понеделник и общо взето оттогава съм си много притеснена. При вас как е положението? Innocent

Сори за спама, но пак съм се унесла в приказки... Flushed

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 21:50 от sou_clon

# 127
Добре дошла, sou_clon 🤗❤️ Радвам се, че ти харесва темичката, ако искаш мога да те добавя в списъчето с термин и пол. Иначе има време да се обърне бебчето, не се притеснявай. Дори и да не се обърне, всеки ми казва, че не е толкова страшно секциото, а точно обратното. 😁 Дори мои близки, роднини ми казват, че съм луда, че искам естествено 😅 те всички се възстановиха много бързо и ми се чудят защо съм искала да се мъча. Важното е на финала да сте здрави ти и бебчето, начинът на раждане не е от значение.

# 128
Като става въпрос за секцио и естествено минавам само да споделя, че много почва да ме хваща страх😀 за сега съм за естествено нямам никакви причини за секцио, но мисля че естественото е по-болезнено. Вие как ще раждате момичета?

# 129
Аз преди да забременея си мислех, че някой ден като раждам бих раждала естествено, но като забременях ме хвана шубето и реших да е секцио, но и аз нямам предпоставки за секцио. Като цяло си мисля и съм убедена, че ако раждам естествено предвид, че ми е първо дете, ще е трудно раждане и 100% ще ме цепят отдолу и за това предпочитам да го извадят секцио. И също така чакането за естествено - кога ще тръгне да излиза, колко разкритие и т.н. ще ме напрегнат и изтощят психически допълнително

# 130
Мами с опит, помагайте, моля 🙄
Защото висшето образование започва да ми се струва детска игра пред “първи грижи за бебето”. 🤦♀ То много консултанти, много сертифицирани лектори, много материали, много теории и най-накрая станах разногледа.
Та, насред всичката тази информация, питам се аз: Колко често ще ги къпем тези наши дечица? Едните казват през няколко дни, другите казват - веднъж в седмицата, третите казват - с подходяща козметика всеки ден. Ъъъ?!?! Последно?!?
Давали ли сте вода , докато сте кърмили? Тук полемичния спор няма да го очертавам, защото е , до болка, известен 😏
Наистина ще се радвам майките с опит да споделят. 🤗

Момичета, и аз клоня към секцио. За сега без медицински причини. Някак тайничко се надявам да ми кажат, че бебето е застанало в позиция за секцио, за да не чувствам угризения след това, че дори не съм опитала.
Последното, което ме навежда на мисълта за секцио е болката от естественото раждане. Това не ме плаши.
Имам някакви свои съображения, като напр. , че се притеснявам да не би да има нещо неустановено като бактерия или вирус, което да се предаде на бебето при естествено раждане. Примерът, който ми изниква на първо четене е ЧПВ. 😏 Да, изследван ми е преди 1 година, но ЧПВ има 800 щама и никога не знаеш кога отново ще се активира тази проклетия.
На следващо място , това чакане ще ми подейства зле. Познавайки се, ще отидем до болницата по спешност минимум 10 пъти преди истинското раждане и всеки път ще съм сигурна, че сега е моментът.
На последния ми преглед при АГ-то в понеделник, ме помоли, ако бебето върви прекалено голямо да не настоявам за естествено раждане. Каза ми, че няма да ми откажат, но после аз съм щяла да страдам от това 😏 Отварям скоба, че това не е АГ, която ще ме изражда, сиреч няма никаква полза от това да ме агитира за секцио.
Каквото и да решим, трябва да мислим положително. Важеното е ние и бебетата ни да сме добре. Всяка от нас се е доверила на професионалисти , така че вярвам, че всичко ще е наред ❤
Иначе искрено се възхищавам на всички мами, които са успели да се настроят психически за естествено раждане! 🤗
Момичета, бяхте отворили една тема за папиломите. Успокоих се, че не съм сама в това приключение. Същата ситуация се разви и при мен. Мини папиломчета по гърдите. Отначало малко се притесних , заради ужасът ЧПВ, но после АГ ми каза, че е нормално.
Възнамерявам когато родя да отида в Дерма Акт и да ги разкарам в зародиш с лазер.
Преди година минах по този път с един проклет кокоши трън (който се оказа по мед. терминология също папилом) и съм много , много щастлива от резултата.

# 131
Добре дошла, sou_clon 🤗❤ Радвам се, че ти харесва темичката, ако искаш мога да те добавя в списъчето с термин и пол.

Кактусче, ти вече ме добави - включих се при вас преди 10-на дена отново с един дълъг пост, но после и аз съм изтървала, че има нова тема, та не съм се обаждала. С момиче съм, на 13.04 иначе. Simple Smile)))

# 132

Момичета, не ми харесват изследванията от днес, но следящага АГ твърди, че са ок, само да започна пак Феро-фолгамма 2×1
Аз го пих, не помогна въобще за 1месец хемоглобина от 109 е станал 103...защо ми се струва неадекватно ? Желязото от 13.08 на 9.01...
В понеделник съм при другия доктор(при който искам да раждам) ще питам и него...но дотогава моля мнение...

# 133
Здравейте, момичета! Помагайте с тази хрема. Само мен ли ме мъчи толкова много? Нещата започват да се влошават, а ме притесняват капките, който слагам толкова дълго. Има ли решение за бременни? Някакви капки или мазила, хапчета, които да облекчават малко нещата?

# 134
Защо не попиташ за прием на друга форма на желязото, щом няма ефект от Феро фолгамма😇

Момичета, не ми харесват изследванията от днес, но следящага АГ твърди, че са ок, само да започна пак Феро-фолгамма 2×1
Аз го пих, не помогна въобще за 1месец хемоглобина от 109 е станал 103...защо ми се струва неадекватно ? Желязото от 13.08 на 9.01...
В понеделник съм при другия доктор(при който искам да раждам) ще питам и него...но дотогава моля мнение...

Общи условия

Активация на акаунт