Априлче 2025г./тема 6/

• 25 440
  • 756
  •   1
Отговори
# 45
И мен ме питаха накъде искам да легна на тоновете. По гръб ми беше удобно, за момента и вкъщи не съм изпитвала дискомфорт. Иначе АГ каза, че ако са равни тоновете, бебетата спят, та трябва да са нагоре надолу линиите както тя обясни 😂

# 46
Момичета, аз се чудя как сте, а то съм забравила за цъкна "следи" на темата. Аз съм лежала по гръб за тоновете, за по 30 мин.
Много ме вълнува темата с дезинфекцията. Ще викна фирма да почисти преди бебето да дойде вкъщи. Вчера търсих в DM дезинфектант за вътре в шкафовете, за дрехи и т.н., но не намерих. Може ли да ми препоръчате?

# 47
Мануна, в ДМ има на Фрош, но аз поръчах на Бебо. От ДМ взех само дезинфектанта за дрехи и разни други препарати за останалите стаи.

# 48
Вчера минах през Пепко и си взех дълбоки гащи. До раждането не знам дали ще ми стават, макар, че са доста еластични, но ще взема следващият размер, ако се наложи. Благодаря за препоръката. Нощница за кърмене за болницата не открих в Пепко. Някаква идея дали в jumbo има такова нещо?

Моята девойка е много активна последните 2 дни. Много буйства и чак ме хваща страх дали е нормално.  Сега започна са ме наболява и корема. За щастие утре съм на лекар при следящата по ЗК. И пак ще започнем да се караме за болничните, че още не искам да излизам, а да си изкарам месеца. Но ако видя, че продължаваме да ме боли ще се предам.

За препарати още не съм взимала. Гледах на Friendly organic, че имат препарати за пране на колички и играчки и мисля да взема. За мебели има на Frosh, но не пише, че е дезинфектиращ. Ще видя и този на Бебо.

Момичета, тези които сте били секцио има ли смисъл да се взимат някакви компреси тип охлаждащи?

https://www.ozone.bg/product/lansinoh-kompres-terapiya-sled-razhdane/

Такова нещо трябва ли ни пак за раждалите секцио?

https://www.lansinoh.bg/product/%D0%B1%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BB%D … 0%B0%D0%BD%D0%B5/

Сори за глупавите въпроси.

# 49
  • Варна
Пълнолуние, аз лично не съм използвала такива неща след секциото.
И аз се присъединявам към въпроса, дали в Джъмбо има нощници.
Между другото при предишното ми секцио, за болницата си купих две нощници на български производители от магазин Мадара. Вече 7ма година не са мръднали, а ги нося цяло лято из къщи. Сега мисля да ги взема пак с мен, само че са с къс ръкав, затова ще си купя още две с дълъг, но ми се иска да са по - бюджетни.

# 50
Пълнолуние, аз лично не съм ползвала такова нещо. Дават ти, ако много те боли свещички Профенид.
Ти ще си имаш компрес на раната.
На мен докторът ми беше дал крем на kelo kote за белега след махането на конците. Беше мн скъп тогава към 100 лева, сега видях, че е наполовина.
Приятелки са ми казвали, че са им слагали торби с пясък, загряващи след секциото. На мен лично не са ми слагали. Аз бях си взела след 2 седмици стягащо бельо и това беше.
След махането на кататъра имах обаче цистит и при махането на шевовете докторът ми каза да си купя Монурал, защото се пие двукратно и не преминавал в кърмата.
Мъжът ми купи бг нощница с дълъг ръкав и някаква нощница тип риза от Лидл. Спя си с тях и не са мръднали.

# 51
Момичета,  нощници за кърмачки в Джъмбо няма, търсих...само сутиени за кърмачки,  но бяха доста разграбени, аз си взех сив и бял, черния беше свършил, аз поръчах по интернет от някакъв сайт една нощница и купих една но тип пижама с копчета на Виктория сикрет'с с халат за по така 🤣🤣🤣също става за кърмене...

# 52
Аз мисля, че трябва да са с къс ръкав нощниците за болницата, защото може да има абокати и др. И на мен не ми се дават много пари, защото после няма да ги облека. Но ще си взема халатче и жилетка, че и без това съм зиморничава. Даже се чудя дали да не си взема мерино чорапите от Пирин Хил 😀 Ще ми се смеят, но може са не са виждали такова зиморничаво същество.

Четох за kelo kote и ще видя дали да не го взема, но след раждането. Предварително май няма нужда. За стягащо бельо ще питам какво мисли лекаря, като избера такъв 😀

# 53
С къс ръкав трябва да са нощниците заради абоката, а винаги може да си наметнеш жилетка или горница. Една приятелка си беше взела даже и духалка за болницата.

# 54
  • Русе
В нашето родилно е страшно топло. Иска ти се да си гол Simple Smile, предния път пак април раждах. Сега ходих на отворени врати - да, продължава да си е топло. Достатъчна е нощница с кър ръкав и няма нужда от халат. Но, разбира се, всяка болница е различна.
Днес си взех нощници от кооперативния пазар по 14 лв, с достъп до гърдите. Някакви евтини китайци са,но аз после няма да ги нося. Иначе вижте нощниците на Братя Гьокови, практични,памучни, идеални за целта - 26лв/бр,последно като ги гледах.

# 55
Иначе вижте нощниците на Братя Гьокови, практични,памучни, идеални за целта - 26лв/бр,последно като ги гледах.
Не ги бях чувала, сега ги разгледах набързо и ми харесаха доста, поръчах. Дано ми стане 3XL Joy благодаря за препоръката!

# 56
Момичета много съм притеснена.
С гестационен диабет съм.До началото на 7 месец си беше ок захарта с много леки изключения. Спазвах си режима, предимно месо и салата, но сега… вече съм 31+2.
Апетита рязко ми се повиши и тази вечер прекалих с храната, вдигнах захарта на 9.7. Много се изплаших, че ще навредя на бебето и че ще направя диабет накрая. Ох, как се справяте с този гаден гестационен диабет и апетита с напредването на бремеността?

# 57
Момичета много съм притеснена.
С гестационен диабет съм.До началото на 7 месец си беше ок захарта с много леки изключения. Спазвах си режима, предимно месо и салата, но сега… вече съм 31+2.
Апетита рязко ми се повиши и тази вечер прекалих с храната, вдигнах захарта на 9.7. Много се изплаших, че ще навредя на бебето и че ще направя диабет накрая. Ох, как се справяте с този гаден гестационен диабет и апетита с напредването на бремеността?

Ами не се справяме, гладуваме си😊 Не мисля, че има начин да мине всичкото това леко. Аз вече 2 месеца съм с гестационен диабет в момента съм 34г.с с доста висока захар и общо взето съм си все гладна, когато много ми се яде сладко ям ябълка и това е, то почти няма нещо, което да не вдига захарта. Старай се да не мислиш толкова много за това, да не е готино нито за бебетата , нито за нас самите, но има е по-страшни неща. Кураж, глад и търпение още малко остана!

# 58
Луничке, аз съм си приготвила чорапи за спане 😁 От тези пухкавите, хаха. Ако са тип хавлиени, задължително отдолу трябва да имаш обикновени памучни чорапи, за да имат затоплящ ефект хавлиените. Това го гледах на някаква лекция и ставаше въпрос за бебета, но разликата в случая е в размера 😅

# 59
Имам чисто нови пухкави, но те са за красота, както се казва 😃 Ще поръчам едни нови чорапи мерино, че знаели се 😀

Да похваля Sopharmacy, снощи пуснах поръчка и вече е изпратена. Ремедиум им трябват няколко дни да изпратят една поръчка.

Благодаря за нощниците. Нямам идея обаче кой размер да поръчам. Но ако не намеря нещо друго по-бюджетно ще взема от тях.

Общи условия

Активация на акаунт