Счетоводни въпроси - 3

• 3 982
  • 94
  •   1
Отговори
# 90
  • В полите на Пирин планина
Да, за периодите преди 01.06 и аз си търся трудова книжка.

# 91
Да, но те са чули, че вече не е задължително трудова книжка и за това също се борим...

# 92
  • В полите на Пирин планина
Така е - обяснявам се, че няма как да видим данни все още, а и изобщо не вярвам за стари периоди някога работодателят да вижда нещо... Важното е по телевизията да се прокламира силно, пък после, който работи в тая сфера - да се оправя, както може.

# 93
Като не даде трудова книжка и/или разпечатка за стаж след 01.06, остава без съответния % доплащане за периода. Негова работа.
За доказване на правоспособност за професията си има други документи и удостоверения, така че на практика може и да не ме интересува къде и колко е работил.

Тази електронна система ще заработи след 40 години - когато всички с вече издадени хартиени книжки се пенсионират и останат само хора, които са започнали първата си работа след 01.06.2025 година и всичкия им стаж е електронен. А сегашните практикуващи как ще си издирват информацията никой не го интересува.

# 94
Абсолютно. Само че междувременно за всичко съм им виновна аз, а не някой си умник, дето забърка тия каши. По принцип трябва от някъде да се почне, но по този начин е нелепо, защото повече ни пречи, отколкото помага. Включително с губене на време за обяснения с всеки, аргументиращ  се с chatgpt, служител

Общи условия

Активация на акаунт