Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 40

• 29 420
  • 831
  •   1
Отговори
# 435
Dany1, на Артекс цените са според кой познаваш. Имам много близки, които имат почти във всяка сграда и ги взимаха на цени като моите на зелено, които бяха доста ниски.
И ,да, не знам как се избива скъп ремонт плюс покупка на реална цена на апартамент в Артекс.

# 436
Е те сега реалните цени нямат общо с цените през 2017..и тогава са били над средните, но не и в пъти

# 437
  • Бургас
Цените за под наем май са поносими само в Малинова долина и към Костинброд.
Днес гледах няколко апартамента във Виена, инвестиция около 200 000 евро, наем - 535 евро. Данък сгради няма.

# 438
Е те сега реалните цени нямат общо с цените през 2017..и тогава са били над средните, но не и в пъти
През цялото време говорим за цени от 2017. И, да, били са в пъти повече. Поне 2 пъти на Бароко.

Не знам дали забеляза, ползвах цена 1000-1200Еквм за Артекс, на пъпа на града.
Естествено не е цена от 2024.

# 439
Дани, отговорих на Илейн. Иначе за сумата си прав, но в Дианабад тогава да са били около 800-850 цените. Все пак да сравняваме в един и същи квартал.
Сега цените на Артекс може би се доближават до два пъти над друг строител при съпоставимо местоположение

# 440
Дани, отговорих на Илейн. Иначе за сумата си прав, но в Дианабад тогава да са били около 800-850 цените. Все пак да сравняваме в един и същи квартал.
Не мисля. Може би някой супер утрепан строител, на супер утрепана локация в Дианабад да е продавал на 850 през 2018та.
Тогава цените вече сериозно се вдигаха.
Виж 2015, може би.

Аз сравнявах цена срещу наем.
Скъпо срещу евтино изпълнение.
Не разбирам какво сравняваме 800 в Дианабад с Артекс на Гм Димитров? И защо го сравняваме.

Евтино жилище + евтино довръшване + търсена локация няма какво да го бие за наем.

Ако "текучество" означава по 2 смени на година, това си е 10% от наема за комисионни + лично време и нерви.
Ако добавиш и 30% празно време, става страшно.

В момента (поне отчасти) се опитвам да следвам същия принцип.
Вместо да се нашия с 300-400к някъде в "бял квартал" и още 100к Е за ремонти,
купувам на 1600 Еквм на Зимен Дворец и ще ремонтирам пак с Виденов, като гоня под 10к Е за апартамент, всичко включено и ремонти и мебели и уреди..
И планирам цени от по 1000лв за едностаен и 1300лв за двустаен.

С 3000Еквм + 1000Еквм довършване какъв наем можеш да постигнеш. Нищо забележително.

От преди 6-7 години съм на същото мнение. Хора, които купуват в такива сгради и ремонтират по такъв начин са си надвили много на масрафа и не го правят като бизнес, а имат едни излишни, ама съвсем излишни пари.
Говорим за над 10к заплати и подобни, но с тях обслужват 1-2-3 апартамента, и вероятно само 1 ипотека, ако изобщо.

((и съвсем отделно, за мен Ст Град и Дианабад са изцяло 100% съпоставими като цена квартали))
Разбира се, микрорайона около ГМ Димитров е с по-висока стойност.

# 441
Здравейте, може ли да ме ориентирате в реалните цени на наемите в гр.София. Предстои ми да отдам маломерен тристаен(спалня, детска, хол с кухненски бокс, една баня с тоалетна, малка тераса). Намира се в кв. Лагера, след ремонт, не е лукс, но с качествени материали. С всичко необходимо като ел.уреди, един климатик, ТЕЦ, тухла.

# 442
Какво значи маломерен? Често наемателите( не говорим за покупка) се интересуват от брой помещения, а не точната квадратура на пимещенията. Негатив е за тристаен, че има една тоалетна. Квартала е желан, известен, но споделете повече.

# 443
Какво значи маломерен? Често наемателите( не говорим за покупка) се интересуват от брой помещения, а не точната квадратура на пимещенията. Негатив е за тристаен, че има една тоалетна. Квартала е желан, известен, но споделете повече.
Бивш двустаен, от старите, 65кв е

# 444
Има един конкретен апартамент, който колкото пъти да погледна, винаги е свободен и се предлага. Долу горе на тия пари, мисля че вече трета година.
Ами висока е цената.
Този https://www.imoti.net/bg/obiava/dava-pod-naem/sofia/dianabad/dvu … sid=h1opPb&page=2
Да, това е единия апартамент. Двата са абсолютно еднакви, на 6ти и 7ми етаж мисля, че бяха.

# 445
raia0305, на кой етаж е апартамента, какво е изложението, има ли крайни стени? В близост има ли магазини за хранителни стоки, има ли спирки наблизо? Колко депозита ще искате при наемане?

# 446
raia0305, на кой етаж е апартамента, какво е изложението, има ли крайни стени? В близост има ли магазини за хранителни стоки, има ли спирки наблизо? Колко депозита ще искате при наемане?
Минус е това, че е външен, на трети от четири етажа е, без асансьор. Магазини има, намира се в непосредствена близост до районния съд в Лагера, навътре в квартала, не баш на булеварда( Цар Борис III). 1 депозит

# 447
  • Бургас
Добронамерен съвет - два депозита.
Един вече не стига до никъде.
Липсата на асансьор е минус.
Ако дадете снимки ще ви ориентираме по-добре, при така представената информация бих пробвала на 1500 лв. с опция да сваля 100 лв.

# 448
  • София
На мен ми се струва високо предложението на Tintina, но и нямам нейния опит 🙂
Бих заложил на 1300.

# 449
Благодаря за предложенията, аз ще му искам 1200лв, просто искам да видя дали е ок като цена, нямам реална представа как вървят

Общи условия

Активация на акаунт