Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 40

• 28 381
  • 831
  •   1
Отговори
# 615
Щом влиза в тротоара, значи е заустен в канализацията. Иначе ще подкопае основите.
Ако имаш възможност да влезеш в мазето, до което е улукът, да видиш как и в какво влиза. Най-вероятно в камениновата тръба на канализацията на кооперацията.

По опциите - изчакай известно време да видиш дали наемателите ще престанат да се държат като ущипана госпожица. Ако продължават да чакат да дойде лятната им отпуска, за да ти дадат достъп - не е много удачен вариант, лятото за майсторите е най-натовареният сезон, няма гаранция, че ще намериш точно тогава майстор, нито пък за колко време ще свърши с ремонта. Та така - според мен, първо изчакваш, след това пускаш предизвестие. Като си си уговорила майстор междувременно.

# 616
Аз бих ги уведомила още сега. И без това имаш ядове с тях. Мама е в блока, затова и тя косвено има интерес това да се оправи трайно.

# 617
  • Бургас
Те са в перманентна отпуска. Работи само мъжът.
Проблемът в тръбата не е долу при основите, а на фасадата. Изгнилото парче беше между етажите. Опасявам се, че е корозирала на други места и при по-силен вятър пак може да падне парче.
Явно материалът на тръбите е кофти, защото гният и от другите страни на блока, където нищо не е включено в тях.

second, точно мама се обади с разтреперен глас да обясни как паднала тръбата и как аз трябва да я оправя, защото етажната собственост щяла да пише жалба до общината. Тя чете и в групата на етажната собственост, където изрично казах, че ще направя ремонт. Предупредих и нея, защото с дъщерята комуникацията ми е трудна, но след последната разправия поне вече вдига телефона на втория-третия път...

И вчера точно тъй заяви: "Не знам как го мислите този ремонт С МАЙКА МИ"...

# 618
И аз бих пуснала предизвестие, ако е 1 месец, евентуално бих го направила на 2. И за двете страни е най-добре.

# 619
Ами значи пиши в групата че наемателите възпрепятстват достъпа ( самата истина) и не можеш да си изпълниш ангажимента към ЕС. Така топката отива у мама. Ако тя не може да ги размърда - газ с предизвестието

# 620
И преди си писала за проблеми с тези наематели, така че помисли за вариант 3, с предизвестието.
Би било добре да не правят спънки и да си сигурна, че когато майсторът е наличен, те няма да саботират, а ще осигурят достъп. Но ако не стане така... колко още да си късаш нервите с тях.

# 621
  • София
Голям трън в гащите се оказаха тези наематели. Не им е за пръв път.

Първосигнално бих казала да ги оставиш да се оправят, ама не е баш така. Независимо, че не ти си направила включването в улука, топката е в теб. 😔
И да ги разнасяш по групата, че не дават достъп, пак не сваля отговорността ти. Честно казано, бих мислила в посока смяната им. Миналия път не вдигаха телефона, днес не дават достъп на майстор, утре какво ще е?

Кажи им че ремонт трябва спешно да се направи (до 2-3 месеца, все пак в този период, когато им е удобно), ако ли не, да се подготвят психически за смяна на жилището. Тъкмо и ти ще си отдъхнеш от тях.

Абе как няма да вдигат телефон с дни? Абсурд!

# 622
И без това не ги харесваш, това е идеалният момент да се разделите. Кажи им, че е наложащ ремонтът и след това ще трябва да увеличиш наема, за да го избиеш. А те нали са с малко дете, не е редно да седи детето на шум и мръсотия от къртенето.
П.с. ама пусни предизвестието още сега, за да не ги нахендриш да търсят в силен сезон баш лятото, все пак човещинка е.

# 623
  • Бургас
Илит, абсолютно наясно съм с юридическата си отговорност Simple Smile
Идеята за групата по-скоро е мама да се съпикяса. Тя си пази имиджа, как ще се изложи пред съседите.

Трудно ще ми е с предизвестие сега, защото уж се разбрахме да се обадят, като оздравеят.
Изчаквам ги до началото на май, ако и тогава продължават с номерата, говоря с мама и тогава ще го пусна.
Все пак мама плаща (при това редовно!), а и нищо не ми е направила жената, че да си развалям отношенията с нея.

# 624
Да са живи и здрави, ама какво е това детско боледуване 2 месеца?!?!?
Аз малко се обърках в терминологията за "мама" и "майкини", ама накрая вдянах. Майката на наемателката живее в кооперацията, не майката на Тинтина. Laughing
Дълго предизвестие не е добра идея, според мен. Моите впечатления са, че дори при стандартно предизвестие от 1 месец наемателите смятат, че след като са платили, ще могат да останат до края на предизвестието. Тръгват да търсят около седмица преди края на предизвестието и тогава вече откриват, че обявите са фалшиви, наемите са се вдигнали, това, което търсят, го няма или ако го има, е на по-висок наем. И почват да удрят на молби - аман-заман, хайде още .... и т.н.

# 625
От личен опит, преговаря се, разговаря се и т.н, само с този който плаща, без значение за какво става дума и когато е свързано с пари разбира се. Това го бях пропуснала, че младото семейство си има спонсор.

# 626
  • София
Ами значи пиши в групата че наемателите възпрепятстват достъпа ( самата истина) и не можеш да си изпълниш ангажимента към ЕС. Така топката отива у мама. Ако тя не може да ги размърда - газ с предизвестието

Това е и моето мнение.
Но първо ще говоря с майстор кога може да започне ремонта и ще  информирам мама.
Тя да им налее малко разум в главите.

# 627
Имотът е твой. Отговорността също!
Разбирам раздразнението ти..но наемателите нямат вина за незаконното заустване, нито за повредата!

Защо не подмениш целият улук с нов?

# 628
  • София
Тета, тя от отговорност не бяга.
Но "момичето на мама" не и дава достъп до имота за си направи ремонта.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 16:29 от Aisha

# 629
  • Бургас
teta75, улукът е обща част. Издържал е 30 години в този вид. Очевидно е, че вина за корозията нямам само аз, след като и съседните улуци гният. Не бягам от отговорност, оправих счупената част, ще платя и по-голяма част от смяната на улука, с което етажната собственост е ок.
Но проблемът ще продължи да съществува, затова съм решила да го реша генерално, като върна тръбите на мястото им.
Да, наемателите нямат вина, аз имам вина, затова аз трябва да си направя ремонта.
Ама за да го направя, те трябва да съдействат. Но те ме мотаят и не съдействат.

При предишните наематели се спука тръба в банята и наводниха съседите, наложи се ремонт по спешност. Еми нищо не казаха хората, пак не беше тяхна вината, а им разкъртихме цялата баня за седмица и също бяха с дете на година и нещо.

Общи условия

Активация на акаунт