Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 40

• 28 428
  • 831
  •   1
Отговори
# 510
Аз доколкото разбрах не става дума за отдаване в момента, а преди някакво време. Ремонтни работи течаха до съвсем скоро, последно се правеха и тротоарите. Наистина не гледа към цариградско съвсем фронтално, но нищо до него не спира звука, тъй като няма друга "преграда". Не се задълбах особено да гледам детайлите, но за мен тези цветове на спалнята и изобщо целия й вид не бяха добри.
И в същото време за местоположението - уж е комуникативно, ама не е баш. Там е супер далеч ако някой иска да ползва метро, а според мен, то е най-предпочитания вид транспорт. Автобусните спирки за център са през подлез, който се обнови наскоро, но по принцип не е с голям човекопоток.
А индийци има доста в района.
Блока никакъв шанс да е от 94та.

За стола - водят си го обзавеждане, снимки и протокол за състояние е подписвал, в допълнение на 18 страничния договор.

# 511
  • Варна
Пак сте пускали апартаменти по нощите и съм ги изтървала...
За тристайния на Диди - не бих купувала повече едностайни. Миниатюрен двустаен, но отделна спалня да има.
Защо?

# 512
Пак сте пускали апартаменти по нощите и съм ги изтървала...
За тристайния на Диди - не бих купувала повече едностайни. Миниатюрен двустаен, но отделна спалня да има.
Защо?
Най-търсени са, и най-високо е отношението наем/цена.
И преди сме говорили, наемателите (повечето) не мерят с ролетката стаите. Те ги искат на бройка.
След това и за продажба са доста лесни.

# 513
  • Бургас
Дани е писал.
За мен най-големият минус е, че по-трудно се продават.
Масовото търсене е за двустаен, дори и малък.
При отдаването също таргетът е силно специфичен, студенти или много млади хора.
Повечето искат да имат отделна спалня.

# 514
Здравейте
Предстой отдаване на ателие двустайно малка кухня - хол , спалня обзаведена ( спалня, гардероб, бюро)  отделна от кухята ,правена по поръчка -   след ремонт ( дървен стъклопакет, вградена фурна, котлони) пералня, хладилник вграден гардероб и баня -   последен етаж без асансьор със скосени части.Район Лозенец - Парк център.
Моля да ме ориентирате за наемна цена и депозит един или два.Като цена мисля 900 лв. с мотив че е маломерен двустаен.
Благодаря предватително

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 11:52 от Brodski1

# 515
  • София
Най-добре пусни снимки. Много зависи колко брутално е скосяването, има и безумици, но и деликатни изпълнения.
Вероятно е нисък този наем. Двата депозита са вече стандарт.

# 516
  • Бургас
Какво ще рече "последен етаж"? Четвърти, пети, осми?
Не е маловажно колко ще катериш без асансьор.
1200 според мен.
Винаги има опция да свалиш, ако не се отдаде.
Два депозита, задължително.

# 517
Най-добре пусни снимки. Много зависи колко брутално е скосяването, има и безумици, но и деликатни изпълнения.
Вероятно е нисък този наем. Двата депозита са вече стандарт.

Според мен е деликатно изпълнение кухня хол и стая имат нормална височина 2,40 м., в края на стайте са скосяванията започвайки от около 1,20 -1,40 м съвсем прилично.
Етажа е 6 ти.

# 518
  • София
Вероятно 900 е прекалено малко, също клоня към 1200 и не предполагам че ще се наложи сваляне от тази цена. Топ локация, тя го вдига. Вероятно ще го наемат млади, работещи хора и липсата на асансьор няма да е фактор. Но си е минус, де.

# 519
Никога не бих наела 6 ет без асансьор. Тва едни по-сериозни покупки да трябва да качиш и вече си изплезил език. Аз мисля, че наема трябва да е подпазарен.

# 520
Никога не бих наела 6 ет без асансьор. Тва едни по-сериозни покупки да трябва да качиш и вече си изплезил език. Аз мисля, че наема трябва да е подпазарен.

Ако приемем , че пазарният е 1200 лв -  колко подпазарен 800 1000 лв?

# 521
Това, което си посочил, според мен е ок. Може да пробваш на 1000, но с опция за сваляне. Ако може да се вярва на наличните обяви в imoti.net, има и по-ниски цени, като за всички е маркирано че има асансьор.

Примерно сравни си го с това https://www.imoti.net/bg/obiava/dava-pod-naem/sofia/lozenec/dvus … sid=fXA9iW&page=1

# 522
Ако приемем , че пазарният е 1200 лв -  колко подпазарен 800 1000 лв?
Примерно 10%
Но всичко тук го гадаем и говорим теоретично.

На мен лично нито ми е супер позната (микро) локацията, съответно не знам как са пазарните наеми, нито състоянието на имота.

Според мен може да започнеш оферти от 1200-1100.

# 523
  • Бургас
Шести етаж без асансьор е голям минус и може да откаже много хора.
При това положение бих пробвала на 1000 лв.

# 524
  • Варна
До 3ти етаж без асансьор не е голяма драма. Нагоре вече става мъкичка. Скосове, където не можеш да седиш изправен и си удряш главата в тавана, са всичко останало, но не и прилични… Метър и 20…. Колибата за овчарката на село я направихме с такава височина.
И аз съм на последен етаж със скосове, но започват от височина 2 метра, като на снимки са едва забележими. Това е прилично.

Сериозни минуси си има имотът ви и въпреки локацията, според мен на пазарен наем няма шанс да се отдаде.

Общи условия

Активация на акаунт