Случи ми се нещо странно - 31

• 59 394
  • 586
  •   2
Отговори
# 105
  • Мадрид / София
Случайно попадам на тази тема(явно има защо) 🙂
Ще разкажа накратко:
Имам син на 6г.,който много искаше да има братче или сестриче,другият месец очакваме момиченце.
Бременността ми е рискова и трудна,когато разбрах че съм бременна,реших да не споделяме веднага на сина ми,защото бях сигурна че на целия свят ще каже.
Но ...бях бременна вече,той не знаеше още и една вечер си лежим,и ми казва:"мамо,ако имам сестричка ще се казва ...... ",като нито има такава позната с това име,нито в градината има такова дете,просто никъде около него.
Замислих се,на мен ми хареса,и без това щях да се чудя за име,защото няма да кръщавам на никой.
Приспах вечерта и на другия ден се сещам,че моята леля (сестрата на майка ми) се казва така,тя живее в Украйна,с нея се виждаме много рядко,нямаме и връзка по телефона,просто езика ни е бариера...
Но после се сетих,че като бях малка и съм ходила там на всички деца разказвах,как имам две майки,една в Украйна и една в България,не знам защо така я приемах,ние много се обичаме с нея,просто не контактуваме често.
И на мен много ми харесва името,звучи ми и добре,и като цяло няма да е кръстено на никой,но ще излезе така че е на леля ми все едно, много се чудя какво да правя,но пък детето за да ми го каже мисля си има причина 🤔
Кръсти го, така както ти казва сина. Ще се чувства част от случващото се. Всички, с които се срещаме и имаме някакво взаимодействие добро или лошо без значение, са души, които не са случайно около нас. Те са част от групата на душите, в която сме и ние. Имат някаква роля, за която са тук и ни помагат.

# 106

Не знам дали е случайност или нещо странно.  Имах Р.Д. , синът ми беше в Берлин, командировка и когато се прибра ми подари синджир с висулка купен от Германия. Татко, лека му пръст, ми подари обеци, купени тук. Без да са комуникирали по между си ми направиха този подарък.

# 107
  • София
Айде и аз да се включа. Вуйчо ми съвсем скоро почина в болница. Бяхме му занесли радио. Днес е погребението и през ноща се включи въпросното радио. Такова нещо не беше се случвало с друг път Cry

# 108
  • София
Понеже тук често споделяме и дискутираме сънища. Знам, че се интересувате, а и всеки си има собствено мнение. Днес просто попаднах на поредна статия - която ще е интересна в това поле на обсъждания. А и вътре в нея има пък още интересни линкове (т.е. 4-5-в-едно). Интересни наблюдения за храни и смартфони в сънищата. Не съм съгласен с всички, но намирам логика - а и е проучване, все пак.
Някои от вас (тук) могат да се окажат от "редкия вид хора"...

Ако сънувате ТОВА, значи сте рядък вид хора
https://www.actualno.com/curious/ako-synuvate-tova-znachi-ste-rj … news_2413641.html

# 109
Най странното в историята на Далинда е че тя чак на другия ден се сетила, че леля и, която като малка наричала "майка" се казва така, както предложил сина и. Sunglasses
Да предположим, че детето не е чувало името на лелята, макар, че има голяма вероятност да е споменавано в разговор, но майка му да не се сети, че леля и се казва така е мега странно. А и езика им бил бариера, като майка и и леля и са сестри, това също е странно, освен ако не предположим, че са или едноутробни или еднокръвни сестри т.е. или са от една майка и различни бащи или от един баща и различни майки и са живели разделени в различни държави.

# 110
  • Мадрид / София
Най странното в историята на Далинда е че тя чак на другия ден се сетила, че леля и, която като малка наричала "майка" се казва така, както предложил сина и. Sunglasses
Да предположим, че детето не е чувало името на лелята, макар, че има голяма вероятност да е споменавано в разговор, но майка му да не се сети, че леля и се казва така е мега странно. А и езика им бил бариера, като майка и и леля и са сестри, това също е странно, освен ако не предположим, че са или едноутробни или еднокръвни сестри т.е. или са от една майка и различни бащи или от един баща и различни майки и са живели разделени в различни държави.
Вече е установено, че бебетата чуват и усещат какво става навън, когато още са в утробата на майката. В конкретния случай може детето просто да е приело информация я от отатък, я от майката. Интересен случай е и има разни варианти за тълкуване.

# 111
Знам, че съм си специална още от бебе.😁 Но беше хубаво да ми го кажат и в статията.

# 112
Сестри са,до колкото съм запозната (мисля)са живеели заедно,сега ме хвърли в размисъл 🤔
Като малка често ходихме там на гости,но последно бях,като бях на 14г. и от там тя е идвала в България,но през години(рядко).
Директно към нея не съм се обръщала с "майко",а пред блока с децата които играхме,им казвах,че съм на гости на втората ми майка и това си спомням,че аз наистина вярвах в това,че имам две майки в две държави 🤔
Моят син се запозна с нея като беше на 5, веднъж се видяха,той реално не я познава.
На галено и викаме по един начин,цял живот си я знам по този начин,за това и късно се усетих,че тя всъщност се казва....защото не говорим за нея с цялото и име,и не се обръщаме така към нея.

# 113
Не е случайно това, че детето ви е посочило това име за име на бъдещата му сестричка.
Малко преди да забременея вътрешния ми глас нашепна как трябва да се казва детето ми. Мъжът ми отначало беше против, други близки също реагираха странно, но аз бях непреклонна. Секциото беше планирано за една дата (предложена от мен), но в последният момент го отмениха и лекарката каза, че тя избира този път датата и това е. Дойде новата дата и тръгвайки към операционната разбрах, че това се чества денят на светеца, на който планирах да кръстя детето си. За мен това беше знак, че това трябва да е неговото име и не бъркам като настоях така да го кръстим. Към днешна дата всички му харесват името и някак не мога да си го представя с друго. Дори баща му твърди, че всъщност винаги го е харесвал.

# 114
Важното е да се чете с разбиране. Аз не казвам, че детето не е усетило/приело инфо, а че майка му не се е сетила за името на леля си(въпреки указанията, че не я наричали на цяло име, а някакво умалително). Но, явно се случват и такива странности. Лелята живее в Украйна, майката на Далинда предполагам в България, значи евентуално различни татковци. Иначе не биха имали езикова бариера. "Рускините" отказват да говорят чужд език, те винаги учат децата си на техния език със все специфичния им диалект. Разбират, но не говорят български. Та, странна си е историята.
Пп Далинда, не се заяждам, просто си разсъждавам. Не твърдя, че съм права, само отбелязвам нещата, които ми правят впечатление. Радвам се, че сте живи и здрави и детенцето ти е получило име спуснато с висше. Така е трябвало да стане. Grinning

# 115
Името на моят син го сънувах. Не помня точно ситуацията/сънят. Нямаме роднини с това име, даже и познати.
Ако бяхме слушали 7год. ни щерка брат ѝ щеше да се казва Томи Joy

# 116
Баща ми е българин,той е работил там и я кара тук.
Езиковата бариера е,защото майка ми не ни е учила на руски,била опитала.😄
Руски разбирам,но не мога да говоря свободно за това и има бариера.(не мога да свързвам изречения правилно).
Не мисля,че ме нападаш и аз разсъждавам. 🫤
Отделно с майка ми никога не сме имали връзка майка-дъщеря каквато мисля е нормална, много сме чужди и там има други неща заплетени до които съм стигнала,но вече отиваме към родови модели,травми, констелации и т.н.
Важното е да се чете с разбиране. Аз не казвам, че детето не е усетило/приело инфо, а че майка му не се е сетила за името на леля си(въпреки указанията, че не я наричали на цяло име, а някакво умалително). Но, явно се случват и такива странности. Лелята живее в Украйна, майката на Далинда предполагам в България, значи евентуално различни татковци. Иначе не биха имали езикова бариера. "Рускините" отказват да говорят чужд език, те винаги учат децата си на техния език със все специфичния им диалект. Разбират, но не говорят български. Та, странна си е историята.
Пп Далинда, не се заяждам, просто си разсъждавам. Не твърдя, че съм права, само отбелязвам нещата, които ми правят впечатление. Радвам се, че сте живи и здрави и детенцето ти е получило име спуснато с висше. Така е трябвало да стане. Grinning

# 117
  • Мадрид / София
Руски и украински като езици се различават доста. Имат някои общи думи, но когато се говори на украински трудно или никак се схваща какво казва. Учила съм руски на времето (от това поколение съм) и правя разлика между двата езика. Руски слушам и разбирам почти перфектно, но украински хващам само думите, които са общи с руския. Та може това да е бариерата.
А в семейство, където само майката е с роден друг език и всичко наоколо и в училище се говори на езика на бащата примерно, много е трудно детето да говори само езика на майката. Може да говори и разбира, но в ежедневието общува на езика, който най-много чува и практикува, този на бащата (от примера). Мойта внучка не знае български. Говорим със сина само когато се виждаме и то не е всеки ден. Та детето е заобиколено от среда, в която чува изключително испанска реч. То не е само до научаването ами следва да се практикува. Без практика се забравя. Децата научават чуждите езици без акцент, когато са в среда където се говори този език. Мозъчните връзки са гъвкави и децата лесно попиват новото.

# 118
Не че има значение, но това, което пише Джаста е, че рускините научават децата си не на литературен руски, а на диалекта на областта, от която са. Не става въпрос за езика на страната, в която живеят.

# 119
Както и да е. Аз написах кое за мен е странно.

Общи условия

Активация на акаунт