Случи ми се нещо странно - 31

• 59 411
  • 586
  •   1
Отговори
# 120
жжервез24, не знам дали са случайни подаръците ти, но определено се е получил страхотен комплект.

# 121
Зависи от родителите. Миналата седмица бях в Германия и говорих с майка българка с малко момиченце, което е родено там, живее там и бащата е немец. Ами говореше прекрасен български език детето и то без грам акцент.

Руски и украински като езици се различават доста. Имат някои общи думи, но когато се говори на украински трудно или никак се схваща какво казва. Учила съм руски на времето (от това поколение съм) и правя разлика между двата езика. Руски слушам и разбирам почти перфектно, но украински хващам само думите, които са общи с руския. Та може това да е бариерата.
А в семейство, където само майката е с роден друг език и всичко наоколо и в училище се говори на езика на бащата примерно, много е трудно детето да говори само езика на майката. Може да говори и разбира, но в ежедневието общува на езика, който най-много чува и практикува, този на бащата (от примера). Мойта внучка не знае български. Говорим със сина само когато се виждаме и то не е всеки ден. Та детето е заобиколено от среда, в която чува изключително испанска реч. То не е само до научаването ами следва да се практикува. Без практика се забравя. Децата научават чуждите езици без акцент, когато са в среда където се говори този език. Мозъчните връзки са гъвкави и децата лесно попиват новото.

# 122
Злодеида, когато синът ми се върна и ми подари колието, аз му показах обеците от дядо му и двамата не можехме да повярваме, че това се случва наистина. В живота ми имам случки, които ме убеждават, че нищо не е случайно.

# 123
Разкажи, ако е удобно такива случки, жервез

Аз съм живо доказателство за обратното. Ако моя живот стане роман, той ще е без завръзки, с разминавания, без взривни синхрони или обрати

# 124
Понеже тук често споделяме и дискутираме сънища. Знам, че се интересувате, а и всеки си има собствено мнение. Днес просто попаднах на поредна статия - която ще е интересна в това поле на обсъждания. А и вътре в нея има пък още интересни линкове (т.е. 4-5-в-едно). Интересни наблюдения за храни и смартфони в сънищата. Не съм съгласен с всички, но намирам логика - а и е проучване, все пак.
Някои от вас (тук) могат да се окажат от "редкия вид хора"...

Ако сънувате ТОВА, значи сте рядък вид хора
https://www.actualno.com/curious/ako-synuvate-tova-znachi-ste-rj … news_2413641.html

Буквално съм сънувала почти всичко от статията. Миналата седмица сънувах, че ползвам смартфон в съня си, също така знаех колко е часа.

# 125
На времето се шефувахме с ММ, че ако имаме второ дете момче ще го кръстим Харалампий. Защото ще е много яко като го викаме на площадката ,,Харалампииииий,,
Второто ни дете е момче и се роди два дена, преди датата, на която празнува Св. Харалампий. А когато се шегувахме дори не бях бременна.

# 126
От статията:
Теорията е, че мозъците не могат да създадат нов образ на човек. Ако сме срещали непознат в съня си, навярно става въпрос за личност, която сме срещали и в живота или комбинация от черти на отделни личности. Изследователите смятат, че няма начин да се тества тази теория и няма как да затвърдят дали хипотезата е вярна.

Аз като сънувах съвсем непознат човек и се запознах с него след 3 години, това какво значи?

# 127
Ами тази жена със сините очи, и красивият мъж с черна коса и шлифер, които сънувах от три годишна до прогимназията!?

# 128
  • BG-DE
Злодеида, според мен, че най-вероятно си го видяла някъде (на улицата или другаде) този човек впечатлил те е на подсъзнателно ниво и затова си го сънувала, а щом си запомнила явно доста те е впечатлил, а след години просто сте се срещнали 🙂

# 129
Ами тази жена със сините очи, и красивият мъж с черна коса и шлифер, които сънувах от три годишна до прогимназията!?
От Туин Пийкс са

# 130
  • Варна
Винаги съм знаела как ще се казва първото ми дете. Имах идея и за второ, но си останах с едно. Последния месец от бременността и първата му годинка често го сънувах пораснал, тийн, висок, слаб, с дълга тъмна коса, сериозен и спокоен, с  тъмнозелена блуза. Да ви пусна ли актуална снимка ?
  Който видял-видял.

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 11:04 от Пеева

# 131
  • Мадрид / София
Аз пък обратното когато сънувам сина е  все като когато беше на 3г. Нищо, че вече наближава 40г.  🤪 исках да се казва по един начин, ама ми наложиха друго име дето хич не ми допадаше. Ми свиква се.

# 132
Преди години редовно сънувах сън с еднакъв сюжет. През няколко години. Много мъчителен и реален. Убила съм мъж, отрязала съм му главата и треперя полицията да не ме залови. Никакви други емоции в съня, освен неистов страх, че ще се разбере, че аз съм го убила. И нито намек кой е мъжът. Накрая ми писна да се чувствам без вина виновна. Първите минути след събуждане докато осъзная, че никой не съм убила, бяха ужасяващи. И след това неземния покой на чистата съвест, след пълно разсънване... Как спрях нещата: Седнах честно пред себе си и си отговорих на въпроса кой мразя чак толкова много, че ми се ще да умре. Отговорът беше пред очите ми. Оттогава не съм сънувала тия сънища. Човекът си отиде по естествен път. Но аз още помня как се чувства някой, криещ се от закона. Не е приятно.

# 133
Много хубаво разказано, post mortem
и си действала от-до много мъдро

# 134
Аз миналата година сънувах бебе,което ми е внучка и ми каза как иска да се казва. Все още нямам внуци,ще поживеем да видим дали ще се реализира.

Общи условия

Активация на акаунт