Случи ми се нещо странно - 31

• 61 522
  • 607
  •   1
Отговори
# 285
Има едно интересно място в Гърция, на което човек като отиде и може да говори с починал близък. Мястото е портал между живите и мъртвите и наистина човек вижда и чува гласа на мъртвия. Дори ако се направи снимка - покойникът излиза на снимката (казвам го от опит).
Познат беше загубил даден документ, който му беше важен и никъде не го откриваше. Въпреки че не вярваше въобще в такива неща, той реши да отиде на това място и се видя и говори с починалия си дядо, който му е казал с подробности къде е документът. Когато се прибра в България, го намери на точното място, което му е казал духът (закопан нарочно в една нива).

# 286
  • Deutschland
И как се казва това място?

# 287
И как се казва това място?
Necromanteion of Acheron - в близост до град Парга.

# 288
Ако правилно си спомням, това място е част от древногръцките митове, а и от действително провеждани ритуали, но сегашното място мисля, че не съвпада с описаното в изворите или поне имаше такива спорове. Познанията ми не са пресни, така че моля за извинение, ако се касае за друго място. 

# 289
Ако правилно си спомням, това място е част от древногръцките митове, а и от действително провеждани ритуали, но сегашното място мисля, че не съвпада с описаното в изворите или поне имаше такива спорове. Познанията ми не са пресни, така че моля за извинение, ако се касае за друго място.  
Истинско е мястото - и да има го в митовете и наистина са провеждани ритуали там. Дали мястото е било някога точно там или близо до днешните останки - не съм сигурна, но съм сигурна, че е портал между света на живите и мъртвите. И наистина се призовават духове. Също така е близо до река Ахерон - тази, която води до света на мъртвите. Има я в митовете, съществува и в действителност.
Също така вярвам, че митовете и древните вярвания отразяват реални събития - например много добре знам, че е имало великани.

# 290
В гугъл всичко изчетох под това название. Много интересно звучи.
Когото не го е шубе, може да опита.
Щом прочетох Хадес и се отказах начаса.
Най-близкият ми познат  град по карта е Игуменица. Фериботът към Италия.

# 291
В гугъл всичко изчетох под това название. Много интересно звучи.
Когото не го е шубе, може да опита.
Щом прочетох Хадес и се отказах начаса.
Най-близкият ми познат  град по карта е Игуменица. Фериботът към Италия.

Да, интересно е, но и много страшно. Не препоръчвам да ходят хора, които са много сензитивни. Може да видите неща, които да не ви харесат.

# 292
  • Мадрид / София
Ако решите да посетите мястото - добре. Но има две неща, които са неточни.
1. С мъртвите може да се общува и без да се ходи някъде. Само трябва да се има предвид, че общуването не става така, както с жив човек. По-различно е.
2. Да призовеш някого вече минал в друго измерение е малко смешно. Не ние викаме мъртвите, а те идват при нас по тяхна воля. Или правят така, че да поискаш да "говориш" с тях. Ние можем само да помолим някой да даде знак, който разбираме, че е с нас. Те са около нас и след смъртта си. Ако имаме нужда от нещо конкретно, можем да се обърнем към близкия ни да ни даде отговор по начин, който ще разберем. Изобщо има начини да се общува с миналите оттатък.

Ритуалните места са заредени с енергията на извършващите ритуали. Добре е да се посещават места, които дават позитивни усещания. Ако се чувствате подтиснати или изобщо ви връхлита негативно усещане, не отивайте на такова място. Просто не е за вас.

# 293
Аз лично съм на мнение, че винаги е лоша идея да се общува с мъртви хора, понеже така разваляме покоя им. Но има и изключения и хора, които явно се нуждаят от такъв контакт. Всеки трябва да бъде готов да понесе последствията, ако реши да ходи на такова място или да има такова общуване.

# 294
  • Мадрид / София
Аз лично съм на мнение, че винаги е лоша идея да се общува с мъртви хора, понеже така разваляме покоя им. Но има и изключения и хора, които явно се нуждаят от такъв контакт. Всеки трябва да бъде готов да понесе последствията, ако реши да ходи на такова място или да има такова общуване.
Не, няма нищо лошо в това да искаш да общуваш с близките ти починали вече. Както казах и това не си го измислям, починалите идват само когато те искат. Ти на сила не можеш да го накараш да дойде да си говорите. Така че, след като те искат да контактуват с нас и ни търсят, няма място за тревога, че им разваляш покоя.

# 295
Не, няма нищо лошо в това да искаш да общуваш с близките ти починали вече. Както казах и това не си го измислям, починалите идват само когато те искат. Ти на сила не можеш да го накараш да дойде да си говорите. Така че, след като те искат да контактуват с нас и ни търсят, няма място за тревога, че им разваляш покоя.
Не знам кое е правилно и кое - грешно. Размишленията ми са въз основа на писанията в Библията. Дали са верни или не - не мога да знам. Знам, че ако покойник иска да се свърже с даден човек може да го направи по много начини, като най-често е чрез съня. Но знам, че е възможно и да се призовава дух. И не само дух на човек. И други същества.

# 296
  • Мадрид / София
Библията не е най-точното писание, защото не е в оргиналния си вид. Както и да е.
Аз имам за база видяно и чуто директно от различни медиуми, както и собствен опит.

# 297
И аз не бих нарушила покоя на близките ми. Каквото е имало да си кажем в този живот, сме си го казали, вече сме приключили. Все се надявам, че пак ще се съберем.

# 298
  • Мадрид / София
Няма как да нарушиш покоя им ако тѐ те търсят. Само ако си много тревожен за тях, тогава и те се тревожат. Те ни виждат, знаят какво мислим и правим и са около нас, проблема е, че ние не ги виждаме и си мислим, че са някъде си далече.
Втълпени са ни твърдения, които изобщо пречат да се разбере смъртта и живота след нея.

# 299
Ще е доста кофти, ако винаги когато решат могат да ни виждат и да са около нас.... Ами в банята, в леглото, докато се преобличаш.... Може да звучи като твърде много битовизъм, но си е от значение.

Общи условия

Активация на акаунт