Случи ми се нещо странно - 31

• 60 784
  • 596
  •   1
Отговори
# 345
  • при късмета
Само ти се опитваш да твърдиш, че нещо знам със сигурност. Аз, даже в прав текст съм написала, че е предположение.  Продължавай с тръшкането и измислиците, току виж ти е полезно

# 346
Цитат
Разбира се, Кубратова.
Поне научих нещо-вграждали са се редовно великденски яйца в зидоветв. При това, конкретното годишно време, няма значение.
Ред, помолих без произволни интерпретации на поста ми - ако сега намериш и къде съм писала "редовно" или независимо от годишното време, ще се съглася и ще оттегля този си пост.
Но и друго има - пазили са великденски червени яйца до следващия Великден, както и писани.
Сарказмът ти е крайно неуместен, при това необяснимо насочен към изцяло информативен и безадресен пост, без да засягам изобщо въпроса какъв е твоят личен случай - ти си знаеш.

# 347
За яйце заровено в мазилка на къща аз също съм чувала, че се прави от недоволни майстори. И за яйце в саксия съм чувала по същата причина.

Изобщо ме ми се връзва, някой да е копал мазилката за да зарови яйце за някаква магия. Че и после да не проличи. Аз не вярвам в магиите, но като че ли има по- леснодостъпни места, на които да остави омагьоснаото яйце.

# 348
Те, тези неща ибикновено не се "вързват"
Кубратова, поясних, че благодарение на великденското яйце, научих и за друго вграждания.
Иначе, не съм видяла да избелява боята от тези яйца/така, че да не се усетиш, че е боядисано/. От единствения ми опит с едно, намерено след поне три години.

# 349
Те, тези неща ибикновено не се "вързват"
Кубратова, поясних, че благодарение на великденското яйце, научих и за друго вграждания.
Иначе, не съм видяла да избелява боята от тези яйца/така, че да не се усетиш, че е боядисано/. От единствения ми опит с едно, намерено след поне три години.
Ако визираш сегашните яйца и бои, те са изкуствени и трайни - даже въобще не избледняват (личен опит), а тогавашните бои са били естествени и не така трайни, нито така интензивни.

# 350
  • при късмета
Боядисай яйце с това, което белиш на лука или цвекло или коприва и виж колко ще изкара оцветяването

# 351
Цял живот работя с бои и знам коя боя за какво е. От прабаба ми знам, че са боядисвали яйцата с бои за вълна - това са т.нар. кисели багрила. С тях се боядисва вълна, естествена коприна, черупката на яйцето е с подобен състав. Вкъщи никога не сме боядисвали яйца с естествени багрила, имаше едни таблетки, в малки кутийки, като кибритени. Факта, че препоръчват да се сипва оцет в боята, показва, че това са пак кисели багрила. Според мен няма голяма разлика в състава на боите преди и сега.

# 352
Гледам над 20 нови мнения, викам си тук е имало нещо интересно, а то какво било. Grinning Иначе нашето яйце на тавана беше омотано в конци, със сигурност работа на човек, а не на животно.

# 353
Пони, така е, боите за вълна са много ярки, и с тях са боядисвали в детството ми, помня ги. Имах предвид боядисване като посоченото по-горе - люспи от лук, още нещо слагаха за червено, но него не помня. Люспите обаче помня, защото бяха много.  Какъв цвят е трябвало да се получи, не знам, защото яйцата изглеждаха едни бледи и неопределени на цвят - това за тъмните, вероятно бели яйца ще станат жълти или бежови. Както и да е, идеята ми с първоначалния пост беше да не се шашка всеки, намирайки яйца в дома си, включително заради ползването им преди много години в най-различни безобидни и със съвсем друга цел практики.

# 354
Аз да върна нещата малко към фамилната обремененост - факт е, че и в различни култури и религии я има, значи е нещо универсално за човечеството. Човек е склонен да "влачи" със себе си серийност и повтаряемост в рода

обаче

има я и положителната страна, да си го припомняме - на едни родове им върви на търговия, пред други лесно се отварят врати да учат и да творят, други хора (ако сте забелязали), абе, с лекота правят пари. Като си мисля за "черните серии" и в моя род, се сещам и за доста хубави неща, които са ни дадени, един специфичен късмет на жените имаме, имаме и завъртяни истории (първия опит не работи, втория обаче е топ), имаме и късмет в определени области - отварят се врати, пред които хора стоят с години или се трудят и с много зор влизат.

Та такива ми ти работи...
Някой ако се присети и има желание да сподели сходно наблюдение, да пише

# 355
И аз забелязвам в моя род определени модели, както и съсредоточие на хора, родени около едни и същи дати.
Не се чувствам близка с тях обаче, само с определени членове.
Според една нумероложка в нумероскопа ми има кръст, тоест натоварила съм се да изкупвам нещо на рода.
Засега нямам никакъв интерес към тези родови практики, които напоследък изникнаха, забравих им името.

# 356
Някой беше оставил яйце в гаража ми преди години. Беше много зловещо,тъй като той е много навътре и няма как да се сложат, без да се прескочи. Яйца няколко съм намирала и край храсти.

Бях казала на съседката ми и се спря с яйцата... 😃

# 357
Понеже говорите за яйца, преди доста години, майка ми намери едно на тавана. Беше на дъното на един кашон пълен със дрехи. Тя го изхвърли, понеже не вярва в такива неща, но аз дълго време се съмнявах, че пръст в това може да има леля ми, понеже нейната майка се е занимавала с магии.

# 358
  • Варна
Амм, лелята не е ли сестра на майка ти, т.е имат обща мама, твоя баба, та ,така може и ти... Извинявай, ако съм сгрешила.

# 359
  • на Мелмак
Може да е сестра на баща ѝ.

Общи условия

Активация на акаунт