Осмокласници 2024/2025 - тема 6 и втори срок

• 27 078
  • 760
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Санака е права. В нашия случай агресорът се държа много нагло с майка си и класната. Поведението му се обърна когато аз се намесих и съскайки му о ясни, че си говорим сладко в училище, защото предполагам, че има майка, която и идея си няма какви ги върши (което беше факт) и ако се доближи до нея, заговори я или тя само си помисли, че я гледа, нещата ще загрубеят. До ден днешен пресича улицата като види дъщеря ми.

# 661
  • София
Много кофти. Аз за късмет винаги съм попадала на учители, които съдействат в такива ситуации. Може би затова е сработвало при нас.
Попаднали сте на комбинацията малки деца с читави родители, според мен. Заради това е сработвало.
При момичето, което се опитваше да тормози сина ми в 1-ви клас и което тормозеше по принцип всички, въпреки страхотните усилия на класната, разговори с психолога и разговори на директора с родителите, нищо не помогна. И не помогна, защото майка й заставаше срещу всички и казваше: "На мен ми харесва, че е такава лидерка и оправна." Затова просто го изключиха, но това е частно училище и може да изключва без да се церемони. Просто не им даде договор за следващата година. В държавно изключването е почти невъзможно.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 20:26 от sanaka

# 662
  • София
И аз не мога да кажа , всеки който пише мнение е прав донякъде. Аз с моите деца карам на принципа сами да се справят с проблемите между тях и децата в училище. С учителите също , Мама няма да е  винаги там я.  Нали старият лаф: Добър родител е този , от когото просто няма нужда след една възраст. Но, признавам си , кой знае какви проблеми децата ми не са имали. Е, сега, адаптация в нова среда примерно, Но какво сега? Мама влиза в детската година и размахва пръст срещу децата,  които са набедили щерка ми , че е Новачка и са се уговорили че няма да играят с нея ?  Joy Ами не, не става така. Сама се оправи. Но когато във 3-ти клас дойде момче от частно училище в нашият клас, моята дъщеря беше единствената , която му беше приятелка понеже помни че е била в същото положение. Майката на момчето до днес разказва този случай и е благодарна.  Та всяка трудност учи. Дава урок до живот. От това се водя. Но сега, в крайни случаи на Тормоз, да видя че има психически или физически тормоз вземам бързи мерки, но признавам не ми се е случвало. По- скоро въпросът е , кое кара другите деца да тормозят точно моето ???? Особено ако това се случва във второ или трето училище , това би бил фокуса за търсене на решаване на проблема, ако може да се реши де.... та много е сложно ...

# 663
Аз съм говорила с две майки, беше ни писнало да чакаме на учител да помогне. Едната взе мерки веднага, извини се,  не се разсърди, реши проблемите. С другата повиших тон.

# 664
Санака е права...агресивните разбират само от силни ответни мерки.

Някога тийн в училище...никога не съм била от лошите, но и в графата "кротки" никога не се вписах.  Имах съученичка изключително тихо дете, от скромно семейство и се учеше добре. ..."Зубър".
Та връщам се аз едно междучасие в клас и заварвам неприятна сцена на вербален тормоз от друга съученичка. Останалите мълчат и гледат.
Толкова побеснях на едната, че мълчи на втората, че се мисли за нещо повече, на гледащите мълчаливо.
Естествено имахме словесен сблъсък и заплаха за физическа саморазправа от моя страна. Не беше красиво, но подейства.

# 665
  • София
Наборката имаше кофти случай миналата година - запознават се с момиче в инстаграм,  пишат си, срещат се. На една от срещите всяка е с компания. След това другото момиче, незнайно защо, започва да й пише обидни неща. Не ми беше казала нищо, докато не получила много тежки думи, приканващи я на среща с цел да я набият. Добре, че ми показа съобщенията. Посъветвах я да отговори, че не търси конфликт и че не разбира защо се е променила така - оказа се, че някакво момче от компанията на другата девойка харесвало моята. А щерката е много блага, не е конфликтна, не търси никакво внимание. Един ден с ММ и големия ни син се прибираме от лекар, наборката звъни, много притеснена - другото момиче дошло до "нашето" училище, причакало я след часовете е започнало да бута и блъска моята. А тя само стояла е се опитвала да говори, нищо че виси една глава над нея. По случайност, бяхме наблизо, а аз и ММ бяхме подпалили  - помолих я да каже къде се намира в момента, каза ми името на девойката, описа я и каза, че е в компания с три момчета. Гледам - точно насреща е въпросното девойче. Скочих от колата, спрях я до едно магазинче, помолих продавача да присъства на разговора. Казах й да се обади на родител, може и на полиция. И й казах, че чуя ли още веднъж да причаква дъщеря ми и да се саморазправя с нея - полицията ще търси родителите й. Не чух после да се е и опитвала да контактува с моята. ММ и синът ми си стояха в колата, да не си помислете, че сме й "скочили". Но понякога трябват и такива действия - бяха в различни училища, причакваше я навън, няма от кой да поискам съдействие.

# 666
  • София
И аз не мога да кажа , всеки който пише мнение е прав донякъде. Аз с моите деца карам на принципа сами да се справят с проблемите между тях и децата в училище. С учителите също , Мама няма да е  винаги там я. 
Или не четеш примерите, които са дадени, или не вникваш в тях. Аз съм абсолютно на принципа децата да се справят сами с проблемите си - и с деца, и с учители. И винаги са се справяли. Обаче когато детето ти е ПУК, а агресорът 5-ти клас, това няма как са стане просто. Нали няма нужда да обяснявам защо? На наборът проблемът беше със съученичка и затова просто го посъветвах как да се справи САМ. А случая на Мама РУ прочете ли? Как предлагаш детето да се справи само в този случай? Не мисля, че има каквато и да е база за сравнение с адаптация на Новачката и "размахване на пръст на тези, които не играят с нея".

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 20:49 от sanaka

# 667
В такъв трилър всеки ще изскочи, то е ясно! Какви са тия хищни момичета....!

# 668
. Решението за местене, обаче трябва да дойде от нея и то в момент, когато има къде да я преместя

Извинявам се, че ще напиша че ти си възрастният, ти си родителя. Решението идва от теб!
Недей да прехвърляш твоята отговорност на плещите на това дете.

Съжалявам ако съм рязка, но бях сигурна че точно това дете не би се справило с живота далеч от теб.

Стискам палци да успееш да вземеш правилното решение!

# 669
  • София
Е, аз не виждам детето да не се справя. Доколкото разбирам от прочетеното, проблемът не е несправяне с живота в общежитието без мама, а тормоз от определени деца, което може да се случи също толкова успешно и ако живее с мама.

# 670
Е, аз не виждам детето да не се справя. Доколкото разбирам от прочетеното, проблемът не е несправяне с живота в общежитието без мама, а тормоз от определени деца, което може да се случи също толкова успешно и ако живее с мама.
Зависи от гледната точка.
Това да имаш проблем с общежитие или клас за мен също е несправяне. Това да не споделяш тормоз с родител, също е несправяне.
Това да се опитваш да се бориш с живота, защото не разчиташ на родител също е несправяне.

А и при Мама Ру обстоятелствата с проблема изоставяне също е известен.

Иначе с битовите неща, със сигурност се справя. И какво от това?

# 671
  • София
И аз не мога да кажа , всеки който пише мнение е прав донякъде. Аз с моите деца карам на принципа сами да се справят с проблемите между тях и децата в училище. С учителите също , Мама няма да е  винаги там я.  
Или не четеш примерите, които са дадени, или не вникваш в тях. Аз съм абсолютно на принципа децата да се справят сами с проблемите си - и с деца, и с учители. И винаги са се справяли. Обаче когато детето ти е ПУК, а агресорът 5-ти клас, това няма как са стане просто. Нали няма нужда да обяснявам защо? На наборът проблемът беше със съученичка и затова просто го посъветвах как да се справи САМ. А случая на Мама РУ прочете ли? Как предлагаш детето да се справи само в този случай? Не мисля, че има каквато и да е база за сравнение с адаптация на Новачката и "размахване на пръст на тези, които не играят с нея".
нищо не визирам точно. Що така се припозна, разказах наш случай конкретен реален....  Joy то нагоре 100 примера, казах че всеки има право донякъде и как  е било при нас и до там  Joy вие си знаете, щото е било друго...., при нас така стана. Но   да, смятам че намеса само в краен случай. Кой ще ги пази в живота утре? Сами... тва е.. Confused аз лично, гледам да не ги уча че Мама ще им решава проблемите с децата , от малки, може да греша... друг друго е решил, казвам за себе си...

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 21:12 от Cabo San Lucas 40

# 672
Точно така. Тормоз имаше от 1 до 7 клас, но се мълчеше от учителите и се отричаше, а детето беше сплашвано да мълчи, за да не стане по-лошо за нея. А тя си живееше с мен.
Ако почувства, че не може да се справи, ще каже "мести ме", въпросът сме го обсъдили и не веднъж й предложих втория срок местене у дома - отказва. Не знам дали прочете и друго - наскоро ми каза "В старото училище беше много по-зле". Тя з началото месец и половина беше във възторг от класа си и училището. Има проблемно момиче в класа, с което по думите на класната се работи, работи се и с родителите му. За съжаление, явно и други са се повели по това момиче. Моето се е научило това конкретно момиче да го парира, има си приятели и извън класа.
Кабо, знаеш ли, има такива деца, които привличат насилниците, защото не са толкова оперени, нямат такава самочувствие или имат някаква особеност, която ги определя като "различни" или.циват определени като беззащитни / не умеят да се защитават.
Хайде стига за това.

# 673
  • София
Точно. Въпросът е защо ще тормозят баш моето дете ? Това бих се опитала да реша , ако е възможно де. Щото в друга среда пак  ще стане същото  Thinking Е, сега, има физически неща, много слабо или много пълно,  ..но каквото и да е, ще търся начин детето да се справя с това за себе си, или да го решим проблема...

# 674
  • София
Ами сигурно с нещо ги дразни - не им харесва фзиономията й, походката й, свитостта й, уменията/неуменията за свободно общуване или просто я разпознават като лесна жертва. И? Това е основание за тормоз? Никой не ги кара да са й приятелки, ако не я харесват. Но това не им дава право да я тормозят.

Общи условия

Активация на акаунт