Дългото чакане след трансфер – тема 116

• 26 714
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
Аз още като родих първото дете (естествено раждане, без усложнения), питах кога можем най-рано да направим нов ЗЕТ. Казаха ми минимум година, за възстановяване на организма ми. Точно на годинка на детето отидох на първия преглед, имах да лекувам разни бактерии и правих оперативна хистероскопия, та на 1г и 3м на детето направихме ЗЕТ-а. Не ми се отлагаше, защото сме на 35+ с мъжа ми и реших, че все ще се оправим, ако е Съдбата ни се усмихне.

# 586
Според мен има вратички и зависи от лекаря колко ембриона ще върнете. При мен още на 2-ри трансфер докторът искаше да връщаме два ембриона (аз съм под 30 г. и съм по фонд).

# 587
A не би трябвало да има вратички и да се търсят начини да се заобиколи закона, защото е едно от малкото смислени законови промени направени в последните години Simple Smile Фактите са си факти - трансфера на повече от един ембрион носи повече рискове, но не и повече ползи, особено при млади жени.

# 588
Слагат се колкото ембриона решите с доктора
Здравейте момичета днес бях до, клиниката да подпиша договор за замразяване на ембрионите . Средата на Април ми предстой трансфер, първият опит се поема от фонда и се слага по един ембрион вече ако има втори опит се поема от нас около 500 лв на трансфер, първите 2 опита се слага по един ембрион а на трития по 2 ..
Лекарката каза че има закон по един .. не ми звучи надеждно .. По два ембриона има повече шанс .. Не знам какво да мисля вече .

# 589
Аз не исках два ! Доктора настоя и замразихме всичките по два в сламка . Имах един трансфер на два ембриона по фонда . За сметка на това в държавата в която живея ,слагам само по един .
Аз съм на мнение ,че един е по добре ,особено ако е за първи ,втори ,трети опит . Аз също си го мисля това за многото опити и парите които взимат за тях .

Здравейте момичета днес бях до, клиниката да подпиша договор за замразяване на ембрионите . Средата на Април ми предстой трансфер, първият опит се поема от фонда и се слага по един ембрион вече ако има втори опит се поема от нас около 500 лв на трансфер, първите 2 опита се слага по един ембрион а на трития по 2 ..
Лекарката каза че има закон по един .. не ми звучи надеждно .. По два ембриона има повече шанс .. Не знам какво да мисля вече толкова е трудно и тежко .. Понякога се чудя дали нарочно все нещо се обърква .. Само и само да има повичи опити и работа за клиниките

# 590
Аз не исках два ! Доктора настоя и замразихме всичките по два в сламка . Имах един трансфер на два ембриона по фонда . За сметка на това в държавата в която живея ,слагам само по един .
Аз съм на мнение ,че един е по добре ,особено ако е за първи ,втори ,трети опит . Аз също си го мисля това за многото опити и парите които взимат за тях .

Лекарката каза че има закон по един .. не ми звучи надеждно .. По два ембриона има повече шанс ..

# 591
Не, шансовете за живо родено дете след 2 трансфера по 1 ембрион са същите като тези при трансфер 2 ембриона на куп. Разликата е, че едноплодната бременност идва с много по-малко рискове, дори самия трансфер на два увеличава някои рискове като този от извънматочна бременност.
Оставям това: https://adispurplewings.wordpress.com/2024/01/14/%d1%82%d1%80%d0 … 1%80%d0%b8%d0%be/
Писала съм го това повече от седмица, разчитайки само на проверени, медицински достоверни източни, които съм посочила отдолу.

П.с. личния ми опит, който показва, че не са толкова лесни нещата, колкото си ги представят хората при трансфер на два ембриона:
Скрит текст:
първия ми трансфер беше на 2 ембриона - двуплодна бременност и едно дете загубено по време на раждането. Другото ми дете за първите 2 месеца от живота си обиколи 7-8 различни специалиста заради здравословни проблеми, за щастие дребни. А аз още нося последиците от двуплодната бременност.
Втория ми трансфер също беше на 2 ембриона, въпреки изричното ми желание за 1. Извънматочна бременност и отстранена тръба.
Третия вече в нова клиника пак настоях за 1. Трансферираха го, беше неуспешен не защото беше трансфериран сам, а по съвсем други причини. Замразиха втория от сламката повторно и още си ме чака.

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 19:48 от 2402

# 592
А дали е много рисковано ,размразяване на три дневни ембриони ,култивиране до пети ден и евентуално ако оцелеят ,единият да се замрази отново
Не, шансовете за живо родено дете след 2 трансфера по 1 ембрион са същите като тези при трансфер 2 ембриона на куп. Разликата е, че едноплодната бременност идва с много по-малко рискове, дори самия трансфер на два увеличава някой рискове като този от извънматочна бременност.
Оставям това: https://adispurplewings.wordpress.com/2024/01/14/%d1%82%d1%80%d0 … 1%80%d0%b8%d0%be/
Писала съм го това повече от седмица, разчитайки само на проверени, медицински достоверни източни, които съм посочила отдолу.

П.с. личния ми опит, който показва, че не са толкова лесни нещата, колкото си ги представят хората при трансфер на два ембриона:
Скрит текст:
първия ми трансфер беше на 2 ембриона - двуплодна бременност и едно дете загубено по време на раждането. Другото ми дете за първите 2 месеца от живота си обиколи 7-8 различни специалиста заради здравословни проблеми, за щастие дребни. А аз още нося последиците от двуплодната бременност.
Втория ми трансфер също беше на 2 ембриона, въпреки изричното ми желание за 1. Извънматочна бременност и отстранена тръба.
Третия вече в нова клиника пак настоях за 1. Трансферираха го, беше неуспешен не защото беше трансфериран сам, а по съвсем други причини. Замразиха втория от сламката повторно и още си ме чака.

# 593
Тук не се наемам да кажа категорично. И то защото не се знае дали ще стигнат 5ти ден. Ако са с по-ниско качество, има теории че е по-добре да са в матката. Иначе доста се интересувах от темата, и едно допълнително замразяване и размразяване не са проблем (дали защото са замразени по два или за да се направи ПИД). Разбира се, увеличава малко шанса това ембриона да не преживее повторно размразяване, но все пак се счита, че не го увеличава с много.

И за да не ти отговарям 2 различни теми patty, за фрагментацията прилагани ли са допълнителни методи за селекция - Zymot, ChipBaby, MACS? 26% не е твърде висока фрагментация, но не е и идеална и може да е причина за спиране на развитието на ембрионите.

# 594
Да ,последния път е прилагана специална селекция ,но не съм сигурна как точно се наричаше

Тук не се наемам да кажа категорично. И то защото не се знае дали ще стигнат 5ти ден. Ако са с по-ниско качество, има теории че е по-добре да са в матката. Иначе доста се интересувах от темата, и едно допълнително замразяване и размразяване не са проблем (дали защото са замразени по два или за да се направи ПИД). Разбира се, увеличава малко шанса това ембриона да не преживее повторно размразяване, но все пак се счита, че не го увеличава с много.

И за да не ти отговарям 2 различни теми patty, за фрагментацията прилагани ли са допълнителни методи за селекция - Zymot, ChipBaby, MACS? 26% не е твърде висока фрагментация, но не е и идеална и може да е причина за спиране на развитието на ембрионите.

# 595
Здравейте
Пиша притеснена. Зная че рано се тествам, но не издържах - 6 ден след ЕТ на 5 дневно ембрионче.
Ще повторя след 1 ден, но все пак как ви се струва?

До 25 се води неопределено за бременност. За стойности над 25 може да се каже, че има бременност. Според мен имаш имплантация, разбира се, ако не си си слагала ЧХГ препарат в началото на трансфера или малко след него.
Благодаря за отговора. Знам че не трябваше да се тествам толкова рано, четох че сега тепърва Чхг навлиза в кръвта. Не съм слагала препарат с Чхг.
Та ще видим, ще се изследвам в неделя пак Hands Point UpHands Point Up

# 596
Skady, на колко е детенцето ти? Пожелавам ти успех!

Питам, защото и аз имам още едно замразено ембрионче и мисля, към втората година да си го върна при мен и се надявам да се случат пак нещата.
Малката след няколко дни ще прави 5 месеца. Решихме, че сме готови за второ, а и заради възрастта ни малко бързаме (34-35).

Обаче това, за което питаш, не съм подходящия човек да кажа. Доколкото знам, за втора бременност, ако е след секцио, е добре да са минали поне 2 години. Така ми казаха докторите след секциото. Ако е естествено раждане, не съм сигурна. Имам позната, която си забременя скоро след естественото раждане и децата ѝ са с 12 месеца разлика. Сигурно не е проблем да се забременее и веднага.

# 597
Ден 6 - предполагам не си въобразявам ..

[/b]

# 598
Има втора чертичка.

# 599
МисКрис,
И на мен на 6-ти ден ми беше отчел пиклив тест с такава втора черта. Това обикновено означава чхг около и над 20. Пожелавам ти хубаво удвояване на чхг и лека бременност до термин .

Общи условия

Активация на акаунт