Booking.com – 11

• 50 131
  • 728
  •   1
Отговори
# 465
  • СОФИЯ
Здравейте, момичета.
Имам два въпроса. Направих резервация в букинг и програмата беше съвместно с турските авиолинии. Точките от турските авиолинии си ги получих в портфейла на авиокомпанията, но от точките от букинг, така и не стигнаха в портфейла ми. Разбира се хотела сме ползвали и мина доста време, почти 2месеца. Дали сте наясно с процедурата.

Понякога отнема много време, няма нищо общо с точките от полетите. И общо взето ще си прехвърлят топката коя от двете страни се бави...

Може би сте прав, но като сравнявам с австрийците колко бързо се случиха нещата... Прибрахме се и от австрийските авиолинии на следващия ден бях в портфейла, а от букинг  след 2-3дни. Ще ги чакам, явно повечко, ако въобще влязат.

# 466
Какъв беше случая с онези места за настаняване, които обявяват много ниска цена, но трябва предварително да отговориш на няколко въпроса - Каква е причината за пътуването и по кое време се очаква да пристигнеш.
Изпратих отговори и ми изписа, цената не е крайна и може да се промени в зависимост от това как прецени хоста, чак след това, мога да направя резервация. Rolling Eyes
Мисля, че бяхте обсъждали този процес, но при някой бил ли е успешен. За Италия става въпрос.
Аз също миналата година бях писала такова запитване за Милано, но така и не ми отговориха. Според мен си е чист маркетинг на местата за настаняване - реклама в Букинг.

# 467
Здравейте, през февруари бях писал за проблем с резервация за нощувки в Неапол. Платих авансово всичко, но на място ме принудиха доплатя допълнително 70% върху цената + 200 евро депозит. Писах многократно на поддръжката в Букинг, звънях им, пращах касовите бележки. Преди около два месеца благоволиха да ми отговорят, че жалбата ми била основателна. Но до момента пари не са ми върнали. Някой има ли опит със сроковете им ?

# 468
Мога ли да попитам какви са тези 70% върху цената? Звучи много притеснително.

# 469
  • Sofia
Някой има ли опит със сроковете им ?

На мен ми върнаха парите доста бързо – за може би около седмица. Но ставаше въпрос за малка сума – към $50.

# 470
Мога ли да ползвам код за отстъпка, когато резервирам с безплатно анулиране? Как мога да платя с портфейла,като плащането ще е на място в хотела?

# 471
Да, можеш да ползваш код с безплатно анулиране, ако анулираш кода се губи.
При плащане на място мисля, че не може да се ползва портфейла.

# 472
  • There I was on a July morning
Ernestina, може да платиш с портфейл, като на втората стъпка при резервацията смениш опцията "плащане на място" с "плащане с портфейл".
Симулирах примерна резервация и системата дава такава възможност, но не могат да се ползват и двете екстри едновременно.

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 09:11 от Скубиду

# 473
Скубиду,много благодаря!

# 474
Здравейте! Имам насрочено таксуване на каратата по една резервация.
Точно упоменатата  сума ли ще ми дръпнат от картата или и някаква допънителна сума за превалутиране в евро?

# 475
Здравейте,търся съвет.Имам резервация през Букинг за апартамент при частен домакин в България, направена и платена 100%  преди 2 месеца ,с невъзвращаема стойност при анулиране от моя страна.До настаняването остават по-малко от две седмици.Вчера получих имейл от домакина,че са продали апартамента на човек, който не иска да се занимава с оттдаването му чрез Б ,и се налага да отменят резервацията ми.На практика не я отменят,а  инициират безплатно анулиране за 24ч на резервацията от моя страна.Не желая да отменям,всичко в района ,в който държа да се настаня и съм резервирала, е продадено вече,или е на много различни цени.Имам ли правилен ход?Не трябва ли те да ми намерят друго място за настаняване със сходни условия както е при хотелите ?

# 476
Свържете се с букинг и не отказвайте вие.
Букинг ще проговорят ситуацията със наемодателя и вероятно ще ви предложат друго настаняване с доплащане от тях. Не коментирайте нищо със собственика засега!
Най добре звънете на българската линия, а не с писане

# 477
  • Berlin
Споделете после какво е станало. Според мен букинг не могат нищо да направят в тази ситуация, има време до резервацията, предложили са ви безплатно анулиране (за да няма такси от собственика, ако откаже той предполагам). Собственикът може от негова страна също да отмени резервацията ви, тогава пък съвсем нищо не ви дължат. Също и да махнат обявата, която защо още стои след като апартаментът е продаден.

# 478
  • София
Мамекс, моят съвет е да се откажете, преди да са ви скъсали нервите. Няма как да накарате (нито от букинг могат) собственика да ви настани. Най-вероятно и историята за продадения апартамент не е истина, а просто иска да го отдаде на по-висока цена. Миналата година имах подобна случка в Гърция. Няколко дни преди настаняването започнаха да ме тормозят да анулирам и аз отказвах. От букинг ми казаха, че могат да предложат друго настаняване и да покрият разликата, но едва след като на място ми е отказано да ме настанят. Бях решила да се ползвам от тази възможност, но домакинът едностранно ми промени датите на резервацията с няколко дни напред по време, по което аз вече ще съм напуснала острова. Отново се оплаках на букинг и не получих особено съдействие. Казах им те да анулират и да ми върнат парите, а аз запазих друго място с 50 евро по-скъпо. Впоследствие си поисках и получих компенсация от тях за 25 евро, която предлагат при отказано настаняване и неприемане на предложената от тях алтернатива. Подробно описание на случката има в постовете от миналия юни и юли.

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 15:57 от миленка_д

# 479
  • София
Какъв беше случая с онези места за настаняване, които обявяват много ниска цена, но трябва предварително да отговориш на няколко въпроса - Каква е причината за пътуването и по кое време се очаква да пристигнеш.
Изпратих отговори и ми изписа, цената не е крайна и може да се промени в зависимост от това как прецени хоста, чак след това, мога да направя резервация. Rolling Eyes
Мисля, че бяхте обсъждали този процес, но при някой бил ли е успешен. За Италия става въпрос.
В момента чакам такъв отговор от една гъркиня. Не знам дали ще я дочакаме или довечера ще резервираме нещо друго. Миналата година писахме на две места в Ница, но отговор не получихме. Simple Smile
Да кажа, че гъркинята така и не е отговорила до момента. Резервирахме друго. Какво ли целят с тези "оферти"? Само ни губят времето с чакане на отговор. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт