Booking.com – 11

• 50 069
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
Не става ясно каква точно е сумата, която е отразена в лева в банката. Пишете, че стойността е в евро, и че е 1638, което с най-простия калкулатор на гугъл е равно на 3203.60 лв. (закръглено на 1.96). Тази сума сте посочили да Ви е била изписана в Букинг.

# 586
Не, блокирана сума от букинг имам за  около 3250 лева. Така ми казаха от банката. Все още не е минало плащането, и не мога да кажа точно колко, понеже имам и други неосчетоводени транзакции. Не съм чак толкова финансово неграмотна, както решихте  тук някои хора. Имам над 20 години трудов стаж в банки, и то не на ниски позиции.
Ще докладвам, все пак, като мине плащането. И евентуално имам отговор от букинг.
Пък който иска, да внимава колко плаща на букинг. То вярно, че 50 лева вече не са пари, де...

# 587
Е от последните ви коментари излизат че Букинг няма нищо общо, та няма смисъл да чакате отговор оттам. И да, трябва да се изчака осчетоводяването, защото иначе нищо не е ясно.

# 588
Да, точно така, няма нищо общо. То, щото от вчера плащам с карти и си нямам на идея банките по какъв курс превалутират, и какви такси събират.
Нищо де, аз чакам отговор и от банката, и от букинг.

# 589
Даже и да не е осчетоводено плащането, то излиза като транзакция в банкирането и може да видите с точност до стотинка каква е сумата в лева. После си погледнете резервацията и вижте дали нямате още някое доплащане освен курсовите разлики. Съвсем наскоро резервирах и плащах, не ми е направило впечатление висок курс лев-евро.

# 590
Не се вижда точно, понеже имам и други неосчетоводени транзакции. От колцентъра ми казаха колко.И не, не е висок курса, 1 към 2, колкото да не се усетиш. Особено ако платиш 300 евро да речем.

# 591
На 1.98 ми е курса на еврото от последното плащане към Букинг преди няколко дни.

# 592
  • Sofia
Бърз въпрос – когато ти пратят код, той вижда ли се и някъде в профила ти, освен в e-mail-а, който получаваш?

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 20:33 от Blаck Cat

# 593
  • София
Бърз въпрос – когато ти пратят код, той вижда ли се и някъде в профила ти, освен в e-mail-а, който получаваш?
При мен никога не са се виждали в профила.

# 594
В приложението- при известията. Не знам дали не зависи от настройките, защото аз пък не получавах на имейл и трябваше да ги променя. Сега ми излизат и на двете места.

# 595
на ДСК банковия курс за евро е 1,98+още малко

# 596
  • Plovdiv, Bulgaria
на ДСК банковия курс за евро е 1,98+още малко
И аз си изпатих от ДСК , на 700 евро платих превалутиране 17 лв. Голямо дърво е техния курс. Никога не плащам в ч чужбина с тази карта, но в Букинг се излъгах.

# 597
Точно по 2 лева за 1 евро са ми взели от букинг от сметката.

# 598
  • София
Сигурно сте избрала да платите в лева. На мен Букинг ми взима от левовата карта точно толкова евро, колкото е изписано на екрана. Пише го в една от графите на транзакцията. След това банката ги обръща по централния курс и ми взима такса превалутиране, която покрай горния казус установих, че са я вдигнали два пъти (ПИБ). В резултат наистина се получава почти 2 лв за евро, но за тази такса е "виновна" банката, а не Букинг. Същото важи за всяко едно плащане в супермаркет, ресторант, бензиностанция и т.н. Изписва се точната сума в евро и има такса превалутиране на отделен ред в списъка с транзакции.

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 15:14 от Таня67

# 599

По-скоро от банката. Ако в Букинг сте платили в евро.

Общи условия

Активация на акаунт