Booking.com – 11

• 50 062
  • 728
  •   1
Отговори
# 420
Кодът се води използван и кешбекът се губи, за жалост.
Може да се запази само, ако смените датите, но не и ако канселирате цялата резервация. Реално кешбек се дава при осъщественa резервация и се появява в профила 2 седмици след "чекаут".  Щом няма свободни стаи на новите дати.. канселация и си търсите нов код за новата резервация. Случвало ми се е няколко пъти.  Доста неприятна ситуация, защото кодове вече трудно се намират. Дебне се, рефрешва се, чака се, моли се...

p.s. Тук искам да благодаря на @ivka1972, която ми прати преди няколко дни код

Благодаря! И аз логически като размислих стигнах до този извод.
Един път и на мен да ми се падне код и да го изгубя Sad

# 421
Да, това  ми се случи последно при една резервация в Дъблин, където е някакъв ад с намирането на хотели на сносна цена. Едва бях намерил за само 100 евро хотел (за две нощи 200 евро), резервация половин година преди пътуване и Раянеър в последния момент промениха датите на пътуването, просто си смениха разписанието. Беше невъзможно да преместя датите в хотела, всичко беше резервирано. А месец преди пътуването вече нямаше хотели под 300 евро/нощ.  Въобщеее....

# 422
А при положение, че резервацията е с безплатно анулиране защо имам дръпната за нея 47 евро от букинг портфейла. Айде кеш бека след настоящата резервация да го изгубя, но и това ли ще замине?

# 423
  • Sofia
Не, няма да изгубиш сумата от портфейла си. Peace

# 424
А при положение, че резервацията е с безплатно анулиране защо имам дръпната за нея 47 евро от букинг портфейла. Айде кеш бека след настоящата резервация да го изгубя, но и това ли ще замине?
Сумата от портфейла ще ти я възстановят до няколко часа/дни. Случвала ми се е подобна ситуация и ми я възстановиха. Аз пък сега съм с нов казус. Резервирах с код, но час по-късно не ми го отчита в портфейла. Някой знае ли колко време отнема този процес, за да се визуализира?

# 425
Имах код, който важеше до 10.03.25. На 07.03 направих резервация като въведох кода, но на следващия ден я анулирах и направих нова за друго място. Пробвах ей така на майтап кода и стана.
Явно когато е в срока на валидност при анулиране на резервация, може да го ползваме пак.

# 426
Имах код, който важеше до 10.03.25. На 07.03 направих резервация като въведох кода, но на следващия ден я анулирах и направих нова за друго място. Пробвах ей така на майтап кода и стана.
Явно когато е в срока на валидност при анулиране на резервация, може да го ползваме пак.
Тоест първо сте анулирали, после втора резервация със същия код? Нали правилно разбирам?

# 427
Да, така работи, стига да не е минала оригиналната валидност на кода. Ако е минала, не става да се ползва същия код.
Ако не откажете, а само смените датите кода си остава приложен, като евентуално сумата се коригира да 10% от новата цена (дори и да му е изтекла валидността).

# 428
Сумата от портфейла ще ти я възстановят до няколко часа/дни. Случвала ми се е подобна ситуация и ми я възстановиха. Аз пък сега съм с нов казус. Резервирах с код, но час по-късно не ми го отчита в портфейла. Някой знае ли колко време отнема този процес, за да се визуализира?
Кредитите на този етап може да ги видиш само като Предстоящи награди.

# 429
Кредитите на този етап може да ги видиш само като Предстоящи награди.
Проблемът е, че ги няма. Писах на съпорта, но да видим кога и дали ще отговорят.

# 430
  • Sofia
Ако си използвала публично достъпен код, много е възможно някой да те е предварил, докато си завършвала резервацията. Така може да си мислиш, че си приложила код, а всъщност, да не си.

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 12:17 от Blаck Cat

# 431
И аз съм правила подобна "гимнастика" и кодът си важеше после.Беше с по-дълъг срок,наистина.

# 432
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, харесах си апартамент и с очите си видях, както и съпруга ми, че има безплатно такси до мястото. Обаче, тъй като няма код, реших да пробвам чрез VISA да резервирам. Чат GPT ми даде линка и отгоре директно изписваше VISA като правих резервацията. Когато я приключих обаче  реших да букна такси като си впиша полета , видях, че нямам безплатно такси до апартамента. На всичкото отгоре и нямам предстоящи награди, след направената резервация. Та се чудя как така Букинг ме прецака.Open Mouth
Писах а мястото за настаняване и ми отговориха, че те не предлагали базплатно такси изобщо.
Та така, някой с мнение? А за VISA -имам ли шанс за кешбек? Отстъпка нямаше.

# 433
безплатното такси се дава от букинг, не от хотела.
когато ви излезе,  резервирате. ако влезете друг път може и да не се появи.
кешбека от виза не се появява в предстоящи награди. там са кодовете. Иначе трябва да се внимава с тия линкове от чат гпт, те са различни линкове и различни проценти в зависимост от държавата, в която е издадена картата, а не знам това дали е съобразено

# 434
  • Plovdiv, Bulgaria
Благодаря ти, neuromancer.
И аз останах с впечатление, че безплатното такси се дава от Букинг. Нооо, все пак ме е яд, че не скрийншотнах преди да премина към завършване на резервацията, за да подам сигнал в Букинг.
Ще си пътуваме с автобус от летището.

Общи условия

Активация на акаунт