Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 23

• 46 101
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Grateful, кой е този д-р който започва стимулация на такъв висок Естрадиол???? Естрадиола в тези единици трябва да е в долна граница, макс до 180-200. А вашия е в небесата, което говори за ЗФ или киста. Просгестерона в какви единици е? Защо нямате пуснат ФСХ?
Летрозол ( Фемара) е пълен боклук. Имала съм няколко стимулации с Мериоферт или М и Гонал и реагирах супер, на 100 % извадени Я. С Летрозол ( Фемара) едвам тръгнаха 5 Ф ( а аз съм с СПКЯ и поне 20-25 антрални) и въобще не растяха, пък то не беше Перговерис, пък какво ли не беше да ги бутат. Накрая ми направиха една безумна стимулация за 18 дни, която можеше и въобще да не правим, а просто да изчакаме ест ми овулация !!!!! Ама като попадам на безнадеждни доктори. Та не тръгне ли нещо да расте до 4-5 ден според мен трябва да ви канселират стимулацията. За да не стане като при мен, те не са ли тръгнали в началото, после само става по-зле.
Или започвайте от 2-ри ден с Мериоферт или въобще не почвайте. Щом не реагирате на Летрозол , не знам защо ви го изписват. ЗА Перговерис не мога да кажа добро, само 4 дни съм го приемала по 75 UI, не ми повлия.
Защо не ви започнаха направо с Мериоферт 300 от 2-ри ден?
При Сенкова ли сте?

# 151
Здравейте, момичета! Извинявам се, че ви нахлувам в темата!  Стана ми любопитно относно високите стойности на естрадиола. На кратко, след 3 неуспешни стимулации с летрозол 375, без нито един останал ембрион на ден 5, този месец започнахме на спонтанен цикъл. Моят естрадиол също беше над горна граница, измерен на ден 3 (370 pmol/l при горна граница 332). На прегледа не се видяха кисти или ЗФ. От трети ден започнах летрозол 2х1 и на ден 4 гонал 100 мерни ед. за 3 дни. Въпроса ми е, защо не се започва процедура при висок естрадиол на 2-3 ден от МЦ? Това обрича ли самата процедурата?

# 152
  • София
Защото или има някой избързал фоликул или някой задържан невидян.
В първия случай този пораства бързо от стимулацията и дори да има други те не успяват. Стимулацията е безсмислена.
Естрадиола не е висок без причина.

# 153
А възможно ли е да е така заради годините? Аз съм на 41. АМХ 0,95 Имам по около 6-7 Ф общо в двата яйчника. Като цяло винаги съм била с по-висок естрадиол на ден 3, например около 200 pmol/l
Питам се, защо тогава започнахме процедура, ако е обречена! Когато попитах доктора за високия естрадиол, той нещо измърмори, като не разбрах дали е от годините повишението.

# 154
А възможно ли е да е така заради годините? Аз съм на 41. АМХ 0,95 Имам по около 6-7 Ф общо в двата яйчника.

Здравейте, Salsera и M.S.K.

Изчаках да мине прегледа ми днес преди да напиша отговор.
Питах лекаря ми дали естрадиолът не е бил прекалено висик, за да се започне стимулация, на което той отговори с "НЕ". Кисти и задържани фоликули със сигурност нямах, така че не това е причина.
Ето референтните стойности във фоликулна фаза на Синево например:
Фоликуларна фаза   45,4 – 854(pmol/L).

Но е факт, че фоликулите не бяха реагирали нито на перговерис, нито на мериоферт. Прекратихме опита. Предписа ми дуфастон, за да избегнем риска от задържан фоликул следващия месец.

М.S.K., аз имах 4 фоликула на старта. Вас с какво ви стимулират?

Salsera питаше кой е репродуктивния ми специалист. При д-р Станулов съм и съм от доволните му пациетки. Макар че от септември до сега сме стигали само до 1 пункция. Явно възрастта ми е проблемът (44г.).

Момичета, а вие къде сте?

# 155
Момичета, ей ме на и мен пак в темата. Бях зачезнала, защото нещо тотално се ошашавих от последния ми опит, който беше една пълна каша. Ако някой нещо е отговарял на мои въпроси и не съм отговорила, извинявам се. На verospas благодаря за разказа за бременностите. Стискам палци всичко да мине и сега гладко и по план Simple Smile

Petya D,
Скрит текст:
много добре те разбирам. Първият ми неуспешен опит, в който дори не успяха да извадят яйцеклетки го помня още като най-отвратителния момент от цялото нещо до сега. Може да си дадеш поне един месец пауза и да помислиш какво да правиш. Вярно е това, което момичетата казват. Хем искаш всеки месец да захвърлиш всичко, хем сякаш си мислиш че още един път и ще успееш. Трудно е решението. Аз съм вече на 43 и също вече имам тревоги за възрастта си дали няма да е сериозна пречка да успея и да износя дете, дори и да успея да забременея. А не съм в цветущо здраве. Решението не е лесно, но засега все още аз поне имам някакви надежди. Ако това цялото не сработи при мен бих опитала и донорска яйцеклетка, но искам да съм някак си вътрешно убедена, че моя материал вече не става. Не знам кога ще тегля чертата.

Аз всъщност от началото на годината влязох в някаква уникална каша с моите опити. Януари изпуснахме един фоликул, после извадихме една яйцеклетка след летрозол, която не пожела да се оплоди. Февруари се оказах пак със задържан и вместо да го пунктират, го чакахме да се резорбира сам, докато забележете - имах 3 други нови фоликула и бях сложена на летрозол. Цялото това нещо дори не знаех, че може да се случва едновременно. Тоест приемах летрозол със задържан фоликул и три малки нови. От тези три само един го добутахме едвам до пункция, другите си останаха до последно малки, защото приемах летрозола над 10 дена и естрогена ми заора дъното, буквално всеки ден бях на гинекологичния стол да дебнем тоя фоликул. Дойде ми и нещо като обилен цикъл дни преди пункция, което било от самия летрозол. И ми закъсня собствения цикъл супер много сега, около 2 седмици. Интересното е, че въпреки стимулацията задържания фолкул намаляваше с около 1-2 мм на ден и накрая беше почти изчезнал. Та тази извадената яйцеклетка се оплоди и стана на ембрион, но той забави развитие на 5ти ден и дегенерира. С триста зора се измолихме на докторката да ме погледне няколко дена след пункцията, за да се види дали няма отново задържани фоликули, но всичко беше изчезнало. И сега след цялото това нещо просто не знам. На фона на това се оказах някак си обзаведена с някакви бактерии, ходих за микробиология и трябва да почна антибиотици. Сега се опитва да ми дойде и не знам дали да направя един напълно ец този месец или да си дам почивка, защото от 6 месеца не съм излизала от тая болница и засега нещо не ни се получва. Само хормоните ми се разбъркаха.

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 00:25 от lovely

# 156
Като ви чета за естрадиола, аз пък се чудя как ще ме стимулират, като моя естрадиол копае дъното. Предния път пробвахме с Летрозол, а дори не го бяхме изследвали в началото на цикъла, само 1 зряла Я извадихме.
Сега съм в чуденка, къде излиза по-висок АМХ? Някой казваше Рамус, но там ми излезе същата стойност като в Бодимед. Някоя от вас да има опит да сподели?

# 157
Grateful, аз също съм при д-р Станулов. При мен също нямаше ЗФ или кисти. На трети ден бях на преглед и се видяха общо 6 фоликула, като в двата яйчника имах по един доминантен. От трети ден започнах летрозол 2х1, на ден 4 започнах за три дни гонал 100, след това спрях летрозол и на ден 7 имах само една инжекция мериоферт 150. Аз също бях вчера на преглед, има три развиващи се фоликула, 1 около 16 и 2 по 12. Тази сутрин бих цетротид и в четвъртък съм на пункция. Доктора каза, че ще извадим между една и три Я. Но за първи път пункцията ще ми е на ден 10. Винаги е била 13 и веднъж на ден 12. По време на стимулацията направих 5 процедури в барокамера. Днес бях на консултация в друг център с барокамера и от там ми казаха, че по време на стимулация не трябвало да се правят повече от 2-3 процедури, че иначе много бързо “раздували” фоликулите. Стана дълго, извинявайте!

# 158
М.S.K.

Браво за добре отгледаните фоликули Simple Smile
Пункцията при мен при д-р Станулов през януари - бях отишла на втори ден от цикъл 08.01., пункцията беше насрочена за 17.01. 11-ти ден от началото на МЦ се пада. Очакваха се 2 яйцеклетки, така и стана. Явно на доктора летрозол му много любим Simple Smile На мен не ми действа, нещата се случиха с перговерис 4х75IU.
Относно барокамерата - не съм ползвала и не мога да дам обратна връзка.
Мога да споделя, че вземах ОптиОва за 2 месеца (така величаната добавка), не ми помогна...май (трудно е да се знае коя добавка дава резултат). Кюфтетата (и всички мазнотии), които докторът ми препоръча да гълтам (това ми беше трудно) - също не.
Индивиди, индивидуални подходи и индивидуални формули на успех Simple Smile

# 159
M.S.K., има едно проучване за барокамерата и инвитрото, което е точно по време на стимулацията. Ето го: https://www.fertstert.org/article/S0015-0282(03)01220-2/fulltext
Аз лично съм правила преди стимулация, до деня на започване на цикъла.

# 160
Благодаря! Като цяло нямам голями очаквания, всеки път се оплождат почти всички Я и накрая масово загиват на ден 4. Не знам защо си втълпих, че неуспехите при предишните ми стимулации бяха от високите дози мериоферт. Искаше ми се да направим ЕЦ без препарати, но доктора реши пак да извлечем възможно повече Я. Да мине пункцията и ще споделя какъв е резултата. Между другото, при втората ми стимулация от 6 фоликула, с конски дози мериоферт, пак излязоха 3 Я. Ще видим какво ще излезе този път.
За барокамерата и аз бях чела подобно изследване, затова започнах и процедурите  на трети ден от цикъла. Резултатите от такъв тип процедури са съмнителни, но си казвам “да опитам и това”.

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 21:52 от M.S.K.

# 161
Здравейте момичета,

да поразмърдаме малко темата.
Има ли момичета, които стартират с мен днес?
Аз бях при др Сенкова. За съжаление се вижда само 1 АФ, та за първи път ще пробваме изцяло на ЕЦ.
Доста съм развълнува, защото и на мен ми се искаше да пробваме изцяло на ЕЦ, заради качеството на Я.
Преди 1год ми бяха казали в Истанбул че трябва да отслабна с 10кг. Никога не съм мислила, че ще е толкова сложно свалянето на килограми. Аха успея да сваля 2-3кг между стимулациите и бам със следващата стимулация качвах 3-4кг. Но след 1 год борба успях да ги надвия тези кг и сега съм доста развълнува как ще се отрази това на качеството.
Надявам се в навечерието на такъв голям празник Великден, да се сбъдне мечтата на всяка жена желаеща бебче.

# 162
Аз в сряда съм на пункция на напълно ЕЦ, втори подобен опит ще ми е. Бяха два фоликула, но при мен винаги един избързва пред другите, каквото и да правим, та един остана и дано успеем да го извадим. Но аз не съм при доктор Сенкова. Аз съм в Надежда.
ivinas, желая ти успех в този опит.
Да ви питам, от Цитротида боляли ли са ви стави и кости? Днес ме боли всичко след като го сложих. Май и преди леки болки съм имала от него, но днес изобщо не се усещам добре.

# 163
Не съм имала такива странични ефекти от Цетротид. Само редовно ми се зачервява около мястото на убождането и сърби. Успех и на теб!

# 164
Не съм имала такива странични ефекти от Цетротид. Само редовно ми се зачервява около мястото на убождането и сърби. Успех и на теб!
Благодаря много Simple Smile
Ами, да, той мене или ме насинява или ме сърби, изобщо винаги има нещо. Но вчера определено си бяха някакви странични ефекти от него, пробождане тук и там по костите и ставите. Днес нямам такъв проблем. Радвам се, че все пак беше за кратко това неприятно усещане.

Общи условия

Активация на акаунт