Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 23

• 46 206
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
За тези които имат проблем с задържане и загуба на ембрион или неимплантация. DQ alpha test или KIR гени и лиганди. Генетичен тест който е обсъждан в тема генетични и имунологични проблеми. Несъвместимостта и НК клетките може да са причина за неимплантация въпреки че няма проблем с днк фрагментация и тн. Рядко е но все пак.....може да помогне на някой,MERA за теб.

Варна, аз направих такъв тест след 4 загуби и 4 години неуспешни опити. Всъщност първата Б ми беше успешна, но там пък го загубихме по мед. причини. А можеш ли да ми пратиш линк къде се говори за КИР в темите за Имунология и има ли успели жени с такъв профил?

# 226
Здравейте, някой има ли опит с бани с поморийска кал за повишаване на качеството на яйцеклетките при силно намален яйчников резерв?

# 227
Предстои ми следващата седмица да ходя точно за кални бани в санаториума в Марикостиново. Ще споделя след това.
При мен резерва е ок, но за качеството не съм убедена. Със сигурност няма да е излишно и се надявам да е крачка напред към успеха.
Здравейте, някой има ли опит с бани с поморийска кал за повишаване на качеството на яйцеклетките при силно намален яйчников резерв?

# 228
Аз да ви докладвам. Днес в крайна сметка се видя някакъв фоликул 14мм при мен, не се стигна до прием на естрофем. Та евентуално ще опитаме да го извадим него. 1 фоликул е зле, но в крайна сметка аз очаквах нула след като на трети ден нямаше нищо. Та въпреки това много му се радвам на тоя един фоликул Simple Smile

# 229
Аз да ви докладвам. Днес в крайна сметка се видя някакъв фоликул 14мм при мен, не се стигна до прием на естрофем. Та евентуално ще опитаме да го извадим него. 1 фоликул е зле, но в крайна сметка аз очаквах нула след като на трети ден нямаше нищо. Та въпреки това много му се радвам на тоя един фоликул Simple Smile
Кой ден от цикъл е това?
При мен първата стимулация и за сега последна, започна чак на 11ти ден Grinning
Нямаше кьорав фоликул на 4ти ден, на седми се появи един мижав, на 11ти се видя още един дребен. Докторът каза, че може да пробваме да стимулираме, пък може да имаме късмет. 3 дни кломифен, 2 дни гонал - две от две яйцеклетки оплодени, два излюпени и замразени бластоциста. Един балансиран (5АА), един без резултат заради недостатъчно взет материал за ДНК посявка(5BB). Леко бях в шок, че почва толкова късно тази стимулация ама пък даде не лош резултат.

# 230
Кой ден от цикъл е това?
При мен първата стимулация и за сега последна, започна чак на 11ти ден Grinning
Нямаше кьорав фоликул на 4ти ден, на седми се появи един мижав, на 11ти се видя още един дребен. Докторът каза, че може да пробваме да стимулираме, пък може да имаме късмет. 3 дни кломифен, 2 дни гонал - две от две яйцеклетки оплодени, два излюпени и замразени бластоциста. Един балансиран (5АА), един без резултат заради недостатъчно взет материал за ДНК посявка(5BB). Леко бях в шок, че почва толкова късно тази стимулация ама пък даде не лош резултат.
На 8ми ден е това. Ами, при вас доста са изчакали да дойде и втори фоликул на 11 ден. При мен явно няма да чакат втори.

Доста адекватно е реагирал вашия доктор явно. И резултата е бил много добър реално, което е супер.

При мен на 3ти ден нямаше нищо също. И се очакваше нещо да бутаме поява на фоликул с естрофем, но се появи един. Аз иначе обикновено имам един фоликул, който избързва и доминира, така че и при два и при три фоликула никога не съм успявала да извадя повече от една яйцеклетка, като стимулация съм имала само с кломифен или летрозол, в другите месеци без нищо и резултата е все един и същ.
Не знам на какво се дължи подобно забавяне в растежа на фоликулите и появата им чак към 5ти ден фактически, но според мен е от нисък естроген и високо фсх.

# 231
При мен естрадиолът в месеца със стимулация беше покъртително нисък, FSH беше към 12-13… така като казвате, замислям се, че наистина може би резон.

# 232
Каква ви е мотивацията да пробвате инвитро на естествен цикъл? Имам предвид ако няма мъжки фактор и тубарен фактор, тогава е ясно.

При положение че яйцеклетката не може "да се подобри" като се извади с какво инвитрото и в плюс (за вас).

# 233
При мен естрадиолът в месеца със стимулация беше покъртително нисък, FSH беше към 12-13… така като казвате, замислям се, че наистина може би резон.
Ами, нямам много яснота по темата нисък естроген високо фсх, но вероятно точно от това е било. А пък отделно при мен тези занижени стойности май са от летрозола. Но при вас щом е имало само една стимулация си е било просто естествено нисък естрогена. Иначе доколкото разбирам може да се опита изравняване на фоликулите с естрофем, да не растат който когато си поиска, но засега не съм опитвала.

kara2, при мен не е точно въпрос на лична мотивация ЕЦ. Имам автоимунни проблеми, отделно имам ниско АМХ и имам по 2, максимум 3 фоликула на 3ти ден и според докторката ми цялата тази комбинация не дава повод за по-силна стимулация. Мъжа ми е с тератозооспермия.
Що се отнася до генералната ми мотивация за инвитрото, доста дълга тема. Имам други здравословни проблеми, а съм на 43 вече и нямам време само за естествени опити.

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 18:18 от lovely

# 234
Относно FSH и LH - днес ги тествах за 3-ти път (въобще някога), тъй като репродуктивният ми специалист не изискава ежемесечни хормонални изследвания и ...

05.2024 FSH 50.5; LH 43.3 (изследвани на 40ти ден от мц - така ми нареди Лилия Димитрова и отсече ДЯ или нищо)
07.2024 FSH 19.7; LH 10 (2-ри ден)
04.2025 FSH 8.9; LH 5         (2-ри ден)

Дано с това ви окуража. Нямам идея какво ги е свалило (леки стимулации, добавки, изчистената диета или просто така), но очевидно подобряване е възможно.

Този месец се реши да се пробваме само на естествен цикъл без никакво 'подпомагане'. За пръв път ще ми е.

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 18:29 от Grateful

# 235
lovely, да, може би заради таразоспермията има плюс. Аз също съм над 40 и предпочитам без стимулации и тн. Просто се чудех с какво инвитрото е в плюс пред естествено забременяване. С какво да очаквам да ми помогне, опитвам се да се самомотивирам Simple Smile

# 236
Kara2, мога да ти кажа за моите мисли по въпроса. С инвитро виждаш яйцеклетката, дали се опложда или не, как се развива до 5ти ден. Това естествено няма как да го знаеш например. И ако всички тези неща + генетично е здрава, но не настъпва имплантация, тогава ровиш за проблеми в средата, имунология и т.н, но при много хора още в първите стъпки излиза проблем. При нас първото инвитро беше с хубав ембрион, но неизследван. Имплантация йок, така че сега ще правим кариотип, ПИД и ПРП на ендометриума преди следващ трансфер.
Сенкова ми спомена, че ще сключват договор с нова генетична лаборатория, Полимед или нещо такова, и там цените били доста по-адекватни от Геника.

# 237
За тези които имат проблем с задържане и загуба на ембрион или неимплантация. DQ alpha test или KIR гени и лиганди. Генетичен тест който е обсъждан в тема генетични и имунологични проблеми. Несъвместимостта и НК клетките може да са причина за неимплантация въпреки че няма проблем с днк фрагментация и тн. Рядко е но все пак.....може да помогне на някой,MERA за теб.

Варна, аз направих такъв тест след 4 загуби и 4 години неуспешни опити. Всъщност първата Б ми беше успешна, но там пък го загубихме по мед. причини. А можеш ли да ми пратиш линк къде се говори за КИР в темите за Имунология и има ли успели жени с такъв профил?

Тема генетични и имунологични проблеми.

Гратефул да може да паднат толкова. Имам теория за това но не съм сигурна още. Аз самата съм в това положение и се опитвам да разбера кое помогна ,но аз толкова неща пробвах че вече трудно.

Среднощно слънце права си.

# 238
Здравейте! Знам, че не е правилно да се пита по този начин и всеки си има собствени критерий, но реално не знам на къде да се носоча в момента.
Взела съм решение, че не искам да правя повече стимулаций ( 4 до тук) с малко извадени яйцеклетки и много изгубено време и искам да опитам на естествен цикъл. Но не знам на къде да се насоча в момента, разглеждам сайтовете на клиниките и ми е притеснено, че ще запазя час някъде за първичен преглед и ще започнат пак да ме бутат към стимулация (както е било до сега), въпреки ниското ми АМХ и лошият ми отговор.

# 239
ElvirA DarK, д-р Сенкова в Неовитро няма да те бута към стимулации. Чака се около 2месза час при нея, но ако си притисната във времето, може да запишеш при някой друг в клиниката. Доста момичета сме при нея на естествен.

Общи условия

Активация на акаунт