Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 23

• 46 098
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
Успех!
И мен ме оставиха на противозачатъчни именно заради Ф с различни размери. Единият при мен винаги избързва, а Док иска да са еднакви и под 10мм, преди започване на стимулация.
Сега пия Регулон. Другата седмица съм на преглед. От вчера обаче съм с някакъв гаден вирус- боли ме гърлото и едва си влача кокалите

# 121
Благодаря хора. Чувствам се безсилна и ядосана...Заминавам за седмица за Германия да се отърся от всичко.

Успех на всички!

# 122
Благодаря за отговорите, момичета!
Petya D, съжалявам за развоя... Зная как боли...Бъди силна! Ако можеш да разпуснеш, направи го, събери се и тогава мисли какво и накъде...
dragon.fly, Zymot е метод за селекция на сперматозоиди, когато ДНК фрагментацията не е чак толкова голяма. При нас бе 21% когато я изследваха - уж не е толкова голяма, но според мен това се неглежира някак си...

# 123
Новини от GAMETO (https://www.gametogen.com/)
https://www.statnews.com/2023/04/08/ivf-eggs-hormones-gameto-rep … oductive-fertilo/
Австралия и Латинска Америка,Перу, вече се прилага,чакат Америка и Европа евентуално.

# 124
Варна, би ли преразказала вократце за тези от нас, които не са на ТИ с англ.ез. Благодаря!

# 125
Варна, би ли преразказала вократце за тези от нас, които не са на ТИ с англ.ез. Благодаря!
Трудно много е дълъг текста. Виж с DEEPL  може да правиш преводи. Но с 2 думи вече има процедури за вадене на яйцеклетки без дълги стимулации само след 3 дни стимулации,  по рано тоест недоузрели,които се отглеждат после с спец. среда. После се оплождат и така. Фертило се казва средата....Fertilo ще премести процеса на съзряване на яйцеклетките извън тялото, което ще позволи по-кратък, по-лесен и по-достъпен цикъл. При цикъла на Fertilo пациентите получават минимална стимулация, лекарите умишлено извличат незрели яйцеклетки и те узряват в лабораторията, поддържана от Fertilo. Тук е процеса https://www.gametogen.com/fertilo/fertilo-women но с deepl става бърз превод.

# 126
Здравейте,
Имам следния въпрос:
Липсващ цикъл от 2 месеца. При регулярни гинекологични прегледи се виждат растящи фоликули, расте лигавица, но не узрява и не идва цикъл. Естрадиол и Прогестерон са добре, ФСХ е завишено. Възраст 43.
Диагноза ИЯР - борбата е буквално за всеки фоликул.
Репродуктивния ми гинеколог не стартира стимулация без да е дошъл спонтанен цикъл, респективно не иска да го предизвиква медикаментозно. Моля за помощ и съвет: Как да узреее лигавицата и да дойде спонтаннен цикъл?

# 127
sofia8080
Фоликулите проследяват ли се за растеж?
Хормони изследват ли се на 3 ден , после на 21 ?
Овулация отчита ли се?

# 128
Писах ви на лично
ivinas, относно стимулация с Перговерис и Гонал. В Бахчеджи ми го приложиха това със 150 единици Перговерис + 75 Гонал. Не знам защо решиха, че ще експериментират върху мен, след като доказано реагирам отлично (в други болници) на стимулация само с Гонал без LH препарат. При мен има фактор възраст но аз съм с поликистоза и правя много фоликули, които най-вероятно от Перговериса ми вдигнаха Естрадиола на 8300 pg/mL (30,500 pmol/L). Най-лошата стимулация която съм имала.
Има жени обаче за които ЛХ-то има е повлияло много добре. Индивидуално е. Наскоро разбрах, че има тестове които се прилагат преди стимулацията за да се види жената как реагира на ЛХ и ФСХ хормоните и тогава чак се изписват съответните инжекции. Иначе стандартно е малко проба-грешка в масовите случаи.

За акупунктурата писах преди, че при мен много добре се отрази (правя повече и по-равни на размер фоликули и повече от тях стигат бластоцист). При др Еленкова ходя и мога да препоръчам. Задължително се почва от рано и колкото повече има да се работи, толкова по-дълго отнема да се балансира организма. Няма бързи решения с иглотерапията. Аз направих 14 посещения общо - 12 преди стимулацията и 2 по време. Всяко посещение до преди месец поне беше по 95 лв. та не е евтин вариант и това трябва да се вземе под предвид.

Другото нещо освен акупунктурата което промених преди последната стимулация бяха нивата ми на Витамин Д. От 22.33 ng/ml за два месеца ги вдигнах на 82.8 ng/ml Та и това е допринесло за по-добрите резултати предполагам.

Относно Поморийската луга, с мъжа ми сме големи фенове още преди да почнем с инвитрото и като не сме на кални бани ползваме пречистена луга от тук https://www.anchialo.bg/ Същият ефект има при нас поне като тази на калните бани и си я ползваме целогодишно, не само 2 седмици на море лятото/санаториум.

Относно задържани фоликули аз много ползвам локална апликация на рициново масло (маже се зоната на яйчници, матка и вътре в пъпа) но не съм и имала тежки проблеми със задържане на Ф за да се изкажа категорично. Също знам от старите форуми една жена беше дала друга терапия с масла тук https://www.bg-mamma.com/?topic=1358597.msg44486854#msg44486854 но пак да кажа, че не съм пробвала лично но може да е полезно на някой.

# 129
Здравейте,

Аз съм с ИЯР. Нашите Я се оплождат, но на 3-4 ден забавят развитието си и не можем да достигнем дори до раздут/експандирал бластоцист, че да можем да направим ПИД и така все ни казват, че качеството на моите Я е лошо и затова не става бебето. Да ама то като не може да се изследва аз все се чудя дали наистина е само това или пък не пропускаме нещо. В търсене на метод, които да изследва качеството на Я попаднах на polar body diagnosis, което май не е точно изследване на Я, но мисля, че се прилага на по-ранно развитие веднага след сливането на Я и сперматозоида. Доколкото намирам информация се прави в Австрия, Германия и Швейцария, защото тук ПИД не е разрешен. Та има ли някой който е правил такава диагностика? Или някой нещо друго на вас предложил ли ви е, как може да се определи качеството на Я и дали няма нещо друго придружаващо?

В началото на април очаквам да ми дойде и съм пак при Сенкова. Някоя от вас ще стартира ли по това време също?

# 130
Ние ще подготвяме документи за фонд този месец, но вероятно ще стартираме чак през май, че април ще ми дойде някъде в началото.
Аз от 2 месеца имам пак горещи вълни и нощно изпотяване, Естрадиолът ми е супер нисък, не знам каква стимулация ще правим. Изобщо не ми се струва подходящо да пия Летрозол, но ще обсъдим със Сенкова.

# 131
Ние ще подготвяме документи за фонд този месец, но вероятно ще стартираме чак през май, че април ще ми дойде някъде в началото.
Аз от 2 месеца имам пак горещи вълни и нощно изпотяване, Естрадиолът ми е супер нисък, не знам каква стимулация ще правим. Изобщо не ми се струва подходящо да пия Летрозол, но ще обсъдим със Сенкова.

Среднощно Слънце, и ние май по това време Април - Май. Още решаваме кой протокол, поискахме второ мнение, който доктор отхвърли дуо стима и направо предложи дълъг протокол...  Още по-объркано ми става, защото съм правила само къс протокол.
Както и да е, ще правите ли се някакви специални подготовки на тялото? Например, засилване или нови хранителни добавки, спиране на алкохол, акупунктура и прочие?

Здравейте,

Аз съм с ИЯР. Нашите Я се оплождат, но на 3-4 ден забавят развитието си и не можем да достигнем дори до раздут/експандирал бластоцист, че да можем да направим ПИД и така все ни казват, че качеството на моите Я е лошо и затова не става бебето. Да ама то като не може да се изследва аз все се чудя дали наистина е само това или пък не пропускаме нещо. В търсене на метод, които да изследва качеството на Я попаднах на polar body diagnosis, което май не е точно изследване на Я, но мисля, че се прилага на по-ранно развитие веднага след сливането на Я и сперматозоида. Доколкото намирам информация се прави в Австрия, Германия и Швейцария, защото тук ПИД не е разрешен. Та има ли някой който е правил такава диагностика? Или някой нещо друго на вас предложил ли ви е, как може да се определи качеството на Я и дали няма нещо друго придружаващо?

В началото на април очаквам да ми дойде и съм пак при Сенкова. Някоя от вас ще стартира ли по това време също?

ivinas - Съжалявам, че така се случва при вас, пращам ви положителна енергия... колко опита имате? За пръв път чувам за тази процедура - моя първи опит добро качество и 1 ембрион, втори опит с лошо качество и без ембрион. Така, че при мен е на късмет работата... Не знам дали има друг индикатор, по който да се определи качеството на яйцеклетките. Другите тука имат повече опит, дано пишат.

# 132
[/quote]

Среднощно слънце, може пък горещите вълни и изпотяването да са временни. При мен за пръв (и единсвен засега) път се появиха миналия май. Тогава нямах и цикъл. От следващия месец нещата се нормализираха. Не знам дали влияние за това имаха ресвератрола, убиквинола и ОптиОва, които започнах да приемам след случилото се.

При мен лично летрозол не дава резултати, но знаете, че е индивидуално. Добре се повлиявам от перговерис.

# 133
Здравейте,

The major application of PBD is the detection of maternally derived chromosomal aneuploidies and translocations in oocytes. Което не е точно качество но ти казва че се случват хромозомни аномалии което пък никой не може да каже защо.Реално грешките в митозата  могат да се дължат на много неща,спонтанно,митохондриално и тн. Тоест да не я оплождат а преди това да видят дали има аномалии. Спестяват едно икси или пикси или класическо оплождане и хабене на сперматозоиди. Вариант е за да видиш дали има аномалии при разпределянето на хромозомите,но защо и какво и липсва на яйцеклетката пак няма да разбереш за да го подобриш евентуално. То това е качеството всъщност аномалии в митозата и хромозомното разпределение. Според някой учени това се  дължи на фоликулярната среда в която расте. В тая среда са например мелатонин,инозитол и разни други. С възрастта поради липса на много като митохондрии и разни други средата се променя и яйцеклетката не се развива като хората и от там и проблемите с фазите при зреенето.

# 134
Здравейте,

Аз съм с неуспешна имплантация на 5дневен не раздул се бластоцист в Неовитро.

Пред голяма дилема съм дали да пробвам пак въобще (знам че много от вас имат супер мн опити), но аз дори само от един се смачках бая. Не че някой може да вземе това решение вместо мен. Вече всеки казва, 44 към 45 не е шега възраст за първо дете и да ме плашат, че е доста рисковано.

Може би бих пробвала навън, за да съм направила всичко възможно. В Бг са ми много съмнителни нещата и да ясно е, че е и късмет. Все пак много от вас казват, че навън са години напред от към ембриология и техника.

Просто някак си се чувствам в капан и безсилна.

Общи условия

Активация на акаунт