Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 23

• 46 184
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
Какво наблюдавате за да прецените че акупунктурата работи? Промяна в изследвания, нещо при преглед, или усещане?

# 196
Да, пошегувах се с дефицита на билките, просто при тях не е като с витамините по-лесно да видиш черно на бяло стойност и да си я запълваш.
Аз сега ходя при д-р Дончо Лисийски, там също с часовете беше тегаво, отделя доста време, миналия месец дето видях 5 фоликула в един яйчник, което не ми се беше случвало, друго за сега не мога да кажа. Моята козметичка пък ходеше при д-р Тьен, но там май е доста скъпо и се ходи всеки ден по 4 часа или нещо такова. Но пък бяха извадили 12 яйцеклетки, а тя беше на 40.

# 197
  • Be realistic - plan for a miracle.
Кара2: Естествено, че не разчитам на усещане Simple Smile
Прегледи, изследвания и разбира се, гледам как се държи цикълът ми.
Още е рано да разказвам цялостно, защото не са минали и два пълни месеца, а сега и ще прекъснем за три седмици.
Но по-нататък ще разкажа с подробности.

# 198
Идеята беше че не всяка добавка билка или комбинация както и лекарства са подходящи и дозите без доказани дефицити или проблем. Понякога една билка или добавка помага едно, но пречи на друго  което е всеизвестна приказка от години. Същото и за комбинирането на такива. Някой работят синергично, но някой си противодействат. В моя случай не знаех кое как ще подейства. Доста експериментирах но не съжалявам, е малко де,но горе долу се ориентирах как реагира тялото ми и че не всяка добавка и билка е добре за мен колкото и другаде да ги хвалят и препоръчват,както и да има статии и книги за тях.

# 199
varna2020, много благодаря за това подробно описания с добавките, което си направила. И аз съм в чуденка за различни добавки, защото реално билките са силни и не са безобидни, както и витамините. И рядко се дават след конкретни изследвания. Сега съм на добавките, които са формулата на д-р Стаменов от Надежда, ама то там е малко странно, защото едва ли не е тайна какво се пие. Има нещо написано на хартиената опаковка, но те са 3 шишета и не знам кое какво съдържа. Има ли някой опит с тези добавки?

Иначе, искам да благодаря на момичетата, които се включиха с предложения какво да правя с тези мои загиващи на 6 ден ембриони. В края на краищата с последния, който беше забавил развитие на 5ти ден стана същото.
Sahara_2087, на мен също ми минават мисли за проблем с ембриологията. Но това означава да сменям клиниката, друго няма какво да направя за по-добра ембриология, а на този етап не знам на къде да се насоча.

hardcandy, попитах последния път ембриоложката до кой ден е важна енергията на яйцеклетката, тя твърди че само от нея зависи до края дали ще оцелее ембриона. Не виждам логика и аз в това твърдение, но пък аз и не разбирам до такава степен, че да споря. Иначе лх беше 7,6 като тръгнах към пункцията ден преди нея, естроген 205 (имах си един фоликул и една извадена яйцеклетка). А фсх на втори ден от този цикъл беше 9. Не знам какво говори това относно енергията на тази яйцеклетка и невъзможността и на този ембрион да стигне до замразяване.
ivinas, не ми предлагат изобщо вариант с по-силна стимулация. Докторката твърди, че на 2 антрални фоликула няма смисъл.

Аз разпитах и за класическото инвитро, за да не се боде яйцеклетката дали е вариант, обясниха ми че изобщо не го практикуват ако не са и двамата партньори супер млади и здрави. Така че явно отпада. Казаха ми, че в 90 процента от случаите си правят икси и имси. И при нас е все едното или другото.
Питах и за добавяне на митохондрии евентуално в бъдеще, та да й се даде още малко енергия на тази пуста яйцеклетка. Но ще видим дали ще има смисъл. Ще опитаме.

kara2, малко се озадачих след прочетеното от теб за Сенкова. Като цяло Неовитро и самата Сенкова ми е резервния план ако говорим за България и доста се надявах, че може тя да е моя човек (защото в момента нямам усещането, че моята докторка й се занимава и вярва че има смисъл). За Турция засега нямаме планове, защото ще ни е много сложно организирането на пътуването. Та, мисълта ми е, че тя правилно е директна, но пък ако от вратата казва, че нямат забременели на 43 се чудя има ли изобщо мотивация да започне работа с пациент на тези години. За донорските мисля, че всички сме наясно, че са вероятната възможност и сигурно ще стигнем до тях, но като цяло не виждам смисъл от вратата да се заговаря за ДЯ. В известен смисъл е малко разочароващо, от друга страна възрастта си е сериозна и това е положението.

Последна редакция: пн, 14 апр 2025, 21:36 от lovely

# 200
lovely, Това, което си написала ми се върти в главата от няколко дни - искаше ми се да попадна на лекар, на който му се занимава и вярва че има смисъл. Но тъй като такъв няма, сигурно ще пробвам при Сенкова, поне при нея прегледа беше 40 мин, а не като при другите 10-15 макс. и - ами то на тая възраст бля бля... като е толкова важна да забранят инвитро след 40.

Ако можеше бих си скрила ЕГНто Simple Smile, да видя как ще ми поставят диагноза само на база изследвания и прегледи. Казвам на 39 съм и да видим Simple SmileSimple Smile.

# 201
lovely аз пия добавките на д-р Стаменов 1-3 (писала съм някъде във форума) и за сега съм доволна. Имам 2 балансирани ембриона за първи път от година насам. Иначе преди това 5 пункции имах и все по един ембрион, стига до 5-6 ден и после спира развитието. Относно съдържанието им нямам представа какво съдържат, но преди тях съм приемала Fh pro, ортомол, профекунд, също съм пробвала да пия не комбинирана добавка, а отделни витамини и добавки (д, е, омега 3, б и тнт) и честно казано от нито едно от изброените нямаше никакъв ефект, пък и те въобще не са евтини. Надявам се и при теб да имат благоприятен ефект и да стигнете до хубаво ембрионче.
varna2020, много благодаря за това подробно описания с добавките, което си направила. И аз съм в чуденка за различни добавки, защото реално билките са силни и не са безобидни, както и витамините. И рядко се дават след конкретни изследвания. Сега съм на добавките, които са формулата на д-р Стаменов от Надежда, ама то там е малко странно, защото едва ли не е тайна какво се пие. Има нещо написано на хартиената опаковка, но те са 3 шишета и не знам кое какво съдържа. Има ли някой опит с тези добавки?

Иначе, искам да благодаря на момичетата, които се включиха с предложения какво да правя с тези мои загиващи на 6 ден ембриони. В края на краищата с последния, който беше забавил развитие на 5ти ден стана същото.
Sahara_2087, на мен също ми минават мисли за проблем с ембриологията. Но това означава да сменям клиниката, друго няма какво да направя за по-добра ембриология, а на този етап не знам на къде да се насоча.

hardcandy, попитах последния път ембриоложката до кой ден е важна енергията на яйцеклетката, тя твърди че само от нея зависи до края дали ще оцелее ембриона. Не виждам логика и аз в това твърдение, но пък аз и не разбирам до такава степен, че да споря. Иначе лх беше 7,6 като тръгнах към пункцията ден преди нея, естроген 205 (имах си един фоликул и една извадена яйцеклетка). А фсх на втори ден от този цикъл беше 9. Не знам какво говори това относно енергията на тази яйцеклетка и невъзможността и на този ембрион да стигне до замразяване.
ivinas, не ми предлагат изобщо вариант с по-силна стимулация. Докторката твърди, че на 2 антрални фоликула няма смисъл.

Аз разпитах и за класическото инвитро, за да не се боде яйцеклетката дали е вариант, обясниха ми че изобщо не го практикуват ако не са и двамата партньори супер млади и здрави. Така че явно отпада. Казаха ми, че в 90 процента от случаите си правят икси и имси. И при нас е все едното или другото.
Питах и за добавяне на митохондрии енентуално в бъдеще, та да й се даде още малко енергия на тази пуста яйцеклетка. Но ще видим дали ще има смисъл. Ще опитаме.

kara2, малко се озадачих след прочетеното от теб за Сенкова. Като цяло Неовитро и самата Сенкова ми е резервния план ако говорим за България и доста се надявах, че може тя да е моя човек (защото в момента нямам усещането, че моята докторка й се занимава и вярва че има смисъл). За Турция засега нямаме планове, защото ще ни е много сложно организирането на пътуването. Та, мисълта ми е, че тя правилно е директна, но пък ако от вратата казва, че нямат забременели на 43 се чудя има ли изобщо мотивация да започне работа с пациент на тези години. За донорските мисля, че всички сме наясно, че са вероятната възможност и сигурно ще стигнем до тях, но като цяло не виждам смисъл от вратата да се заговаря за ДЯ. В известен смисъл е малко разочароващо, от друга страна възрастта си е сериозна и това е положението.

# 202
Скрит текст:
Идеята беше че не всяка добавка билка или комбинация както и лекарства са подходящи и дозите без доказани дефицити или проблем. Понякога една билка или добавка помага едно, но пречи на друго  което е всеизвестна приказка от години. Същото и за комбинирането на такива. Някой работят синергично, но някой си противодействат. В моя случай не знаех кое как ще подейства. Доста експериментирах но не съжалявам, е малко де,но горе долу се ориентирах как реагира тялото ми и че не всяка добавка и билка е добре за мен колкото и другаде да ги хвалят и препоръчват,както и да има статии и книги за тях.
Съгласна съм, точно това имах предвид и аз и с моят пример, че май се е случило при мен.
Момичета, успех! Hug Много се надявам всички да успеем.

# 203
Lovely, много благодаря за споделеният опит! От написаното от теб научавам неща, които не бях чувала от репродуктивния ми лекар. По твоя въпрос мога да кажа, че при мен и яйцеклетка от най-високи качество не оцеля ИКСи и спря развитие на 4-ти ден. Също, при 2 фоликула ми се назначава лека стимулация с перговерис. В месеците с 2 антрални резултатите ми са по-добри. Няколко пъти при 4 антрални, те не реагират на 'подпомагането'. Започвам да мисля, че 2 са ОК, 4 твърде много.

Относно добавките - не мисля, че при мен дават резултат (Приемала съм ОптиОва, ФхПро, сега разчитам само на убиквинол, ресвератрол, витамин Д и мета фолиева киселина).

Kara, следващата седмица имам час за първи преглед при д-р Сенкова. Ще споделя какво е казала след него.

Най-после наближава часът ми за преглед при д-р Стаменов, който записах през август и ми назначиха в края на април. Има ли негова пациентка тук, която да сподели опит? Да призная, малко ме е "страх", чувам, че е доста рязък с по-възрастни кандидат-мами. Смея да кажа, че съм достатъчно силна - и след всеки неуспех, и след всяко недопустимо отношение, но прегледът при Щерев миналата година ме смаза за дни напред.

Мисля през месец май, ако няма задържан фоликъл или друга пречка, да опитам при д-р Сенкова или д-р Стаменов.

# 204
#Lovely, #Imblue свободно ли се продават добавките на др Стаменов в аптеката в Надежда?

Аз от 8 месеца пия Оптиова и още друг коктейл от всичко започва с яйцето. Не виждам някакво подобрение...Бих ги пробвала тези на Стаменов.
Аз миналата седмица бях от любопитство при Станулов на първичен. Беше груб, припрян, бързаше. Аз исках да му обясня ситуацията ни - кой лекар каква диагноза, за други придружаващи хронични болести, ни е поставил и какви биха били последствията от медикаментите които сме приемали, но той ми каза че нямал време за това, отвън чакали
 40 жени и заключението му беше че: нищо ни няма щом съм забременяла веднъж спонтанно с кухо яйце. Нямало нужда да си даваме парите за инвитро. Да пробваме още 1-2-3 години вкъщи и ако не става да отидем за ДЯ при него. С ДЯ можело до 50год. Имала съм време.

Една моя приятелка започна да ходи при  Стаменов, тя е на 42, но с много високо АМХ, заради поликистозни яйчници. Тя влезе при него с връзки за 2 седмици. Бих пробвала и там може би ако нямаме успех скоро.
ЗФ правя и аз редовно, след гинекологичните операции. Сенкова ми беше обяснявала, защо става така, но не помня точно биохимичните процеси, които водят до тях. Запомних, че това е резултат от ИЯР и ранната перименопауза.
Стискам палци на всички ви и се моля за вас и всички момичета, които искат да станат майки, да бъдете дарени с това щастие!

# 205
Ivinas, добавките се взимат от манипулационна, по предписания на вашия доктор, така че по-скоро ми мисля, че няма как външен човек да ги ползва. Също така те са различни комбинации, които отново са по преценка на лекаря. Ако решите да се преместите при д-р Стаменов, може да го попитате веднага, за да започнете възможно най-рано.
#Lovely, #Imblue свободно ли се продават добавките на др Стаменов в аптеката в Надежда?

Аз от 8 месеца пия Оптиова и още друг коктейл от всичко започва с яйцето. Не виждам някакво подобрение...Бих ги пробвала тези на Стаменов.
Аз миналата седмица бях от любопитство при Станулов на първичен. Беше груб, припрян, бързаше. Аз исках да му обясня ситуацията ни - кой лекар каква диагноза, за други придружаващи хронични болести, ни е поставил и какви биха били последствията от медикаментите които сме приемали, но той ми каза че нямал време за това, отвън чакали
 40 жени и заключението му беше че: нищо ни няма щом съм забременяла веднъж спонтанно с кухо яйце. Нямало нужда да си даваме парите за инвитро. Да пробваме още 1-2-3 години вкъщи и ако не става да отидем за ДЯ при него. С ДЯ можело до 50год. Имала съм време.

Една моя приятелка започна да ходи при  Стаменов, тя е на 42, но с много високо АМХ, заради поликистозни яйчници. Тя влезе при него с връзки за 2 седмици. Бих пробвала и там може би ако нямаме успех скоро.
ЗФ правя и аз редовно, след гинекологичните операции. Сенкова ми беше обяснявала, защо става така, но не помня точно биохимичните процеси, които водят до тях. Запомних, че това е резултат от ИЯР и ранната перименопауза.
Стискам палци на всички ви и се моля за вас и всички момичета, които искат да станат майки, да бъдете дарени с това щастие!

# 206
  • Be realistic - plan for a miracle.

Най-после наближава часът ми за преглед при д-р Стаменов, който записах през август и ми назначиха в края на април. Има ли негова пациентка тук, която да сподели опит? Да призная, малко ме е "страх", чувам, че е доста рязък с по-възрастни кандидат-мами. Смея да кажа, че съм достатъчно силна - и след всеки неуспех, и след всяко недопустимо отношение, но прегледът при Щерев миналата година ме смаза за дни напред.

Стискам палци. За Стаменов не съм чувала да е по-рязък с по-възрастни жени, напротив - той май си обича предизвикателните случаи Simple Smile Но пък за всеки случай можеш да се въоръжиш с дебелокожие...
Обичат да се карат, но ти пък започни да обичаш да се отстояваш Heart Това е хубав урок, който аз също научих по трудния начин. Нужно си е това опълчване, защото се самозабравят. А тепърва ще ставаме майки и ще се борим не само за нас, а и за децата си - хубаво е отсега да научим как!
При Сенкова отсега ти казвам, че ще мине прекрасно - за там можеш да си напълно спокойна.

# 207
  • София
аз съм била дълго време пациентка на д-р Стаменов.
понякога като през деня са минали много проблемни случаи се случва да е черноглед.
но като цяло не се отказва от пациенти ако има шанс.

# 208
  • София/Дружба
Аз съм на 42, никога не се е държал грубо, напротив, той е от лекарите, които винаги гледат да ти дадат надежда. Вече колко е основателно е друга тема на разговор. На мен след последния ни неуспех преди 3-4 месеца ми каза че е време да помислим за ДЯ (мъжки фактор, при мен няма установен проблем освен вече възрастта)

# 209
Момичета, от няколко дни ме тревожи един въпрос. Ако яйцеклетките се извадят почти навреме и докато ги обработят презреят, ще се оплодят ли изобщо и ще тръгне ли някакво развитие. Може би е глупав въпрос, но не ми е много ясно. Питам защото някъде прочетох коментар, че Я продължават да зреят и след като се извадят. Имам предвид, дали е възможно да закъсняват с изваждането и това да води до лошите резултати и недостигането на ембриона до ден 5. Извинявайте, ако въпроса е глупав.

Общи условия

Активация на акаунт