Нашите кухни - тема 99

• 34 615
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Грета Ей, Mybach, ще ти направи супер проект, но и моят съвет е да не се съобразяваш с тръбите, и ако трябва да се преместят, според проекта. Вярвай ми сега ти се струва скъпо и ангажиращо,но сред време ще те яд,че не си го направила. Ще я гледаш и ползваш тая кухня години наред. Последващи ремонти са много по- скъпи, трудоемки и отвратителни. Казва ти го, човек, правил кухня втори път и преправял още веднъж. Прави сега и забравяш! Аз в продължение на 20 годинии сменям кухни, преправям,да направим,само защото първия път съм се съобразявала с неща, които вече съм имала и не съм искала да сменям, щото е скъпо.

# 616
Грета, разбирам те за ВиК-то. 1000 лв. хич не са малко пари. Но пък претегли разходите за самата кухня - само шкафовете колко ще ти струват. Ако направиш компромисите със самата кухня - шкафове, уреди, удобство, ще трябва да се съобразяваш с това всеки божи ден следващите поне 10 години. Помисли дали не можеш да спестиш поне част от тази сума от други уж дребни неща по помещението - килими, секции, пердета и т.н., които лесно се променят през годините, без да се налага да къртиш.
За мивката - ако имаш съдомиялна, помисли и за вариант за по-тясна мивка за по-тесен шкаф, за да си сместиш другите неща. Погледни в нет-а какво се предлага като по-тесни мивки, ако те устройва. Ако в България не можеш да намериш - виж в немския амазон, примерно, там има по-тесни мивки, много по-голямо разнообразие. Доставката с фирма-превозвач е нищожни пари.
Аз трябва да правя ремонт на жилище, бюджетен ремонт, а в него водата в кухнята е в една ниша 100 см., там е и външно изкаран водомерът за студената вода, т.е. стеснява се отворът с още едни 15 см. Искам в тази ниша да вкарам 45 см. съдомиялна, плюс 15 см. за водомера, остават 40 см. ширина на коритото, дори по-малко. В немския амазон намерих подходящи мивки, които могат (вероятно) да се съберат. Жилището е стара тухла, много стара, ще го ремонтирам за отдаване под наем и не искам да правя ремонт на ВиК-то, защото ще стане страшно. Това го давам само за пример, да си помислиш и да си решиш.

# 617
Хора, какви 1000лв? Това са най-обикновени тръби за права и за обратна вода, просто трябва да се удължат или скъсят. Къртенето го може всеки, не изисква никаква квалификация. Аз вече знам какво трябва и сама си купувам материалите- тръби, муфи, колена, тетки и лепило за пвц, супер евтини са. Да взема да си купя една лепачка и съм готова за действие😂
Какви са тия мутирали майстори, дето за два часа работа искат такива пари?
Мандаринка, пеесе лева не съм казвала, щедра бях- 200 😆

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 11:44 от Чи лу

# 618
  • София
MayBach, ето по-разбрана картинка. Не е в точния мащаб, но съм сложила размери.

Имам стая 6.60 на 3.13. На дясната дълга стена има врата, на 1.80 от късата.
Нямам комин, равна е стената, аспирацията е на частта с 1.80. От тази страна няма как да удължавам, защото има врата, но отсреща мога. просто гранитогреса е на 1,80 сложен, после до края е ламиниран паркет.

Ще съм благодарна за насоки.

Чи лу, това е положението в София. Сама съм, няма кой да ми го направи. Фирмите, които работят това, за малък ремонт искат повече пари, иначе изобщо не се занимават.

# 619
Защо ти е фирма? Намираш най-обикновен водопроводчик, това е много лесно.
Ето, примерно тук във форума има бял списък за майстори, обаждаш се и питаш. Този Румен Янков го хвалят, пиши му просто да свериш цената.
1000 лв е направо куриозно🫣

Аз много плямпам, ама наскоро направих първата вноска за порше на един еладжия😂 Но той си беше нагъл, взе ми двойно на това което се разбрахме предната седмица ясно и точно с числа, без да е възниквала допълнителна работа.
Винаги питам и уточнявам цената на всичко предварително, но този излезе мошеник.

# 620
  • София
Мислила съм го, но тъкмо година и половина след започването на ремонта, съм на финала. Всичко е боядисано вече, измито. Ако трябва да се кърти пак, ще се гръмна.
Искам да опитам да наредя с наличното. Може някой да успее. Просто няма да е с модулна кухня, а по поръчка.

# 621
Ок, ти си знаеш, но къртенето може да е съвсем малко, зависи как ще я наредиш.
Аз бих го направила така, но пак трябва леко преместване на тръбите

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 12:36 от Чи лу

# 622
  • София
Хора, какви 1000лв? Това са най-обикновени тръби за права и за обратна вода, просто трябва да се удължат или скъсят. Къртенето го може всеки, не изисква никаква квалификация. Аз вече знам какво трябва и сама си купувам материалите- тръби, муфи, колена, тетки и лепило за пвц, супер евтини са. Да взема да си купя една лепачка и съм готова за действие😂
Какви са тия мутирали майстори, дето за два часа работа искат такива пари?
Мандаринка, пеесе лева не съм казвала, щедра бях- 200 😆
Права си. Аз като кажа, че се цитират абсурдни цени за бани, кухни и ремонти, почти всички скачат.

# 623
  • Варна
Зациклих на моя проект, затова си поиграх с тегобите на Грета. Имаш място дори да се разпищолиш малко с по-големи шкафове. Черна е, защото това са моите шкафове от моя проект.
Имаш 2 мноооого големи глухи шкафа - единият достъпен от под котлоните и друг от под фурната.

Сложила съм ти моите любими индукционни котлони на Тека. Имам ги, обожавам ги и пак ще ги купувам.
Може да размениш чекмеджетата и съдомиялната, ако се налага заради тръбите.

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 14:56 от Lady April

# 624
  • София
Лейди,  благодаря ти!
 Глухият шкаф в дясно е 95 и до него има още 50? Може ли да се сложат котлони върху два шкафа? Няма ли да пречат страниците?
Нещо не ми връзва на дължина. Да не би глухият да е 120?

# 625
  • Сливен
Lady, с каква програма е правено?

# 626
  • Варна
Грета, мисля че може. Страницата между двата шкафа се изрязва в горната част, за да легнат котлоните. Идеята е да има по-голяма врата за глухия шкаф, за да се ползва.

oesi, програмата е 3ds max.

# 627
  • София
Ето и още два варианта за размисъл:
П-образна:

Скрит текст:

Г-образна:
Скрит текст:

# 628
  • София
Момичета, много ви благодаря. Ще ги обмисля и утре ще ви досаждам пак.

# 629
Знам, че в крайна сметка всичко е пари, но нито къртенето го може всеки, нито удължаването. Питайте хора, дето втори път търсят фирми за намиране на конкретен теч, за да може “фирмата изпълнител” да си разбие конкретната плочка и да си оправи сълзящата връзка. През това време плащат ток за сушащи уреди дори в съседно помещение и се разправят със застрахователи.

Общи условия

Активация на акаунт